Разом ми сила. тренінг

Про матеріал
Тренінг для 6 класу ,призначений для згуртування класного колективу, створення позитивної атмосфери у класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

!Тепер, коли ми навчилисялітати по повітрю, як птахи,плавати під водою, як риби,нам не вистачає тільки одного:навчитися жити на землі, як люди». Б. Шоу

Номер слайду 2

Виховання в колективі – основа виховної системи. Тільки в правильно організованому колективі можливо всебічне виховання учня. В організованому колективі члени його повинні узгоджувати свої особисті бажання й вчинки із загальними задачами, що стоять перед колективом, із вчинками й бажаннями товаришів.  

Номер слайду 3

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ ПІД ЧАС ТРЕНІНГУДОВІРЛИВИЙ СТИЛЬ СПІЛКУВАННЯ;СПІЛКУВАННЯ ЗА ПРИНЦИПОМ «ТУТ ТА ЗАРАЗ»;ЩИРІСТЬ У СПІЛКУВАННІ;КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ ВСЬОГО ТОГО, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ В ГРУПІ;АКТИВНА УЧАСТЬ В ТОМУ, ЩО ВІДБУВАЄТЬСЯ;ОЦІНЮЄМО НЕ УЧАСНИКА, А ЙОГО ДІЇ ТА ВЧИНКИ;ПОВАГА ДО ТОГО, ХТО ГОВОРИТЬ; СЛУХАТИ Й ЧУТИ; ПОЧУТТЯ ГУМОРУ.

Номер слайду 4

1. Вправа «Знайомство». 2. Вправа «Біла ворона» Мета: продемонструвати психологічний стан людини, яка за певними ознаками відрізняється від решти. В житті часто доводиться стикатися з такими ситуаціями, і не завжди ми ставимо себе на місце того, ким знехтували, хто залишився наодинці. Треба пам'ятати ,що людина по своїй суті істота ,яка має жити у колективі . Недарма розвиток людства прискорив свої темпи тоді,коли люди почали жити у суспільстві. 

Номер слайду 5

3. Вправа «Чарівний стілець». Мета вправи - сприяти підвищенню самооцінки дитини, поліпшенню взаємин між дітьми. У кожної людини є своя родзинка ,яку треба постаратися віднайти виділити. Вправа«Камінчик в черевику». Завжди корисно як дорослим, так і дітям говорити про свої проблеми відразу, як тільки вони їх помітять. Якщо ви скажете нам: "У мене камінчик в черевику", то всі ми будемо знати, що вам щось заважає і зможемо поговорити про це.

Номер слайду 6

Дружба

Номер слайду 7

Вправа «Вибери потрібне слово»КОРІНЬ Це міць і сила нашого колективу. І так, як дерево не може жити без коріння, так і людині важко жити без міцного колективу. СТОВБУР Дружба, доброзичливість, взаємодопомога, взаємовиручка, спільні справи, повага, толерантність, щирість, великодушність, ввічливість, щедрість, взаємоповага, підтримка, чесність, справедливість

Номер слайду 8

Дружба –це особливі стосунки,що виникають між людьми, які мають спільні погляди та інтереси

Номер слайду 9

. Вправа «Місточок»Мистецтво спілкування – це одна з найбільших здібностей людини . Людина, котра вміє це робити, може переконати кожного у своїй правоті, вміє змусити іншу людину думати Передати інформацію можна і в невербальній формі ,але при умові ,якщо є гарне взаєморозуміння.

Номер слайду 10

Збери прислів*я. Віддавна в нашого народу цінувалась справжня дружба ,а тому саме їй була присвячена велика кількість народних перлин. Дружба та братство — ... й вітер вириває. Один за всіх, … наша сила. Де гурт — ... дорожче багатства. Одиноке дерево в біді. В нашій дружбі … і всі за одного. Старий друг краще нових двох. Друг пізнається ... там і сила.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Робота в групах. Вибери : яким має бути справжній друг?справедливість, чесність, доброта, чуйність, заздрість, упертість, злість, , впертість уміння співробітничати, ввічливість, забіякуватість, хвастощі, порядність, егоїзм , взаємодопомога,небажання поступитися довіра, уважність, тупістьтовариськість, скритість жадібність підозрілість нахабство. Буркотливість лицемірство недбалість недоброзичливість образливість вірність, надійність, сміливість, працьовитість, відвертість, стриманість, старанність, балакучість, заздрісність делікатність,гордість,

Номер слайду 13

Весела розминка

Номер слайду 14

Друг Слово експертам

Номер слайду 15

Другвірнийдобрийсправедливийрішучийчуйнийуважнийсердечнийрозумнийдовірливийнадійнийсміливийчесний

Номер слайду 16

ПРАВИЛА ДРУЖБИ1. Спілкуйся доброзичливо.2. Підтримай друга3. Допомагай другові у всьому4. Будь уважний до друга.5 Радій успіхам друга. Умій визнати свої помилки і вибачитися7. Поважай право друга мати інших друзів.8 Бережи дружбу9. Поважай того ,з ким дружиш.10 Що вимагаєш від друга ,насамперед вимагай від себе.11. Вмієш добре щось робити,навчи свого друга12. Ніколи не обманюй друга

Номер слайду 17

Гра-розминка Якщо відповідь про вас,Промовляєм хором враз:«Це мій кращий друг і я»Якщо ні-то мовчимо і тихенько сидимо. А тепер давайте грати – треба вам відповідати. 

Номер слайду 18

Притча «Гарна сім'я»Наш клас – це маленька родина. І хотілося б, щоб у нашій родині. Завжди панували лад ,дружба,доброта, повага, взаєморозуміння, не було сварок, образ. Хотілося б, щоб наш клас став територією толерантності і поваги.

Номер слайду 19

Сьогодні на занятті я зрозумів…Я дізнався, що …Щоб поліпшити відносини в нашому класі, потрібно…Людину можна назвати другом, якщо вона….

Номер слайду 20

Рефлексія . Вправа «Незакінчене речення»Сьогодні на занятті я зрозумів…Я дізнався, що …Щоб поліпшити відносини в нашому класі, потрібно…Людину можна назвати другом, якщо вона…

Номер слайду 21

Хай на вашому життєвому шляху ніколи не зустрічаються грубість і лють вітру. Хай доброта і дружелюбність сонця, тепло і ніжність його променів завжди зігрівають і освітлюють вас. У кожного з вас є крапелька сонця. Геніальний Сократ вивів формулу: «У кожній людині є сонце, тільки дайте йому світити». Хай ваше сонце сяє яскраво, ясно і довго. Хай негаразди, невдачі, прикрощі не зможуть його згасити. Поділіться своїм світлом і теплом з оточуючими.

Номер слайду 22

«Спробуйте не опиратися , а поступатися. Не взяти, а віддати. Не кулак показати, а протягнути долоню. Не сховати, а поділитися. Не кричати, а вислухати. Не розірвати ,а склеїти. Наш девіз: «ОДИН ЗА ВСІХ –і ВСІ ЗА ОДНОГО!»

Номер слайду 23

Цінуйте дружбу

pptx
Додав(-ла)
Филюк Наталія
Додано
28 листопада 2023
Переглядів
255
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку