Презентація "Природні обєкти Євразії, занесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО"

Про матеріал

Представлений матеріал допоможе вчителю провести урок за темою «Стихійні явища природи. Екологічні проблеми. Природні об'єкти, занесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО» з використанням інтернет-ресурсів, зекономити час на підготовку до уроку. В презентації дана коротка інформація про сім найбільш відомих природних обєктів Євразії зі Списку ЮНЕСКО, фото- та відеоматеріали.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація підготовлена вчителем географії Васютинського навчально-виховного комплексу “ Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів ” Чорнобаївської районної ради Суховій Вірою Дмитрівною

Номер слайду 2

Національний парк гора Фудзі Національний парк Казіранга Букові праліси Карпат Національний парк Комодо Ліпарські острови Три паралельні річки Сокотра Великі Гімалаї

Номер слайду 3

До списку світової спадщини ЮНЕСКО занесено такі природні об’єкти Євразії: національні парки Фуджі (Японія), Комодо (Індонезія), Ліпарські острови (Італія), Казіранга (Індія),Великі Гімалаї, острів Сокотра (Йємен), транснаціональний серійний природний об'єкт Букові праліси Карпат та багато ін. Виступи учнів-дослідників

Номер слайду 4

Букові праліси Карпат — транснаціональний серійний природний об'єкт, що складається з десяти окремих масивів, які розташовані вздовж осі завдовжки 185 км. Простягається від Рахівських гір та Чорногірського хребта в Україні на захід Полонинським хребтом до гір Буковські Врхи та Вигорлат у Словаччині.

Номер слайду 5

Національний парк Комодо - знаходиться в центрі індонезійського архіпелагу. Цей національний парк заснований в 1980 році, а в 1986 році оголошений біосферним  заповідником і включений ЮНЕСКО до Списку пам'яток всесвітньої природної спадщини. Він розкинувся на 603 квадратних кілометрів суші і 1214 квадратних кілометрів морських вод. Його унікальне широке біорізноманіття зробило його найпопулярнішим парком Індонезії.

Номер слайду 6

Територія національного парку із включає три головні острови: Комодо, Рінка і Падар, а також безліч невеликих островів і коралових рифів. Всі вони входять до групи Малих Зондських островів і розташовані між островами Сумбава і Флорес, індонезійського архіпелагу. Найбільший з них - Комодо. Спочатку парк був створений для захисту вимираючого унікального гігантського варана під назвою "комодо". З часом метою національного парку стало збереження дикої природи як наземної, так і морської. На цих вулканічних островах проживає близько 5700 видів цих гігантських ящірок, чиє агресивне поводження стало причиною назви цих ящірок-варанів "драконами комодо".

Номер слайду 7

Ліпарські острови — група вулканічних островів (архіпелаг) у Тірренському морі на північ від Сицилії. Острови є у списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Утворені приблизно 260 000 років тому під час вулканічної активності. На острові Стромболі знаходиться діючий вулкан.

Номер слайду 8

До архіпелагу входять такі острови: Ліпарі Саліна Вулькано Стромболі Філікуди Алікуди Панарея Басилуццо Мапа Ліпарські острови є досить популярним туристичним маршрутом. Приблизно 200 000 туристів відвідують острови щороку. У літній період до островів три рази на тиждень ходить паром з Неаполю.

Номер слайду 9

Національний парк Казіранґа — національний парк в індійському штаті Ассам, об'єкт Світової спадщини ЮНЕСКО. Площа території, що займає парк, становить 688 кмІ. У парку знаходяться тропічні ліси, річки, луки, де пасуться слони. Світову популярність парку принесло його велике біорізноманіття, зокрема те, що тут мешкає найбільша (2/3 світовій чисельності) у світі популяції однорогого носорога. Також в парку можна побачити бенгальських тигрів, індійських слонів, водяних буйволів, болотних оленів та інших диких тварин. У парку є зони охорони птахів і тигрів.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Гора Фудзі (Фуджі, Фудзіяма) – діючий базальтовий вулкан в Японії. Розташований на кордоні східнояпонських префектур Яманасі та Сідзуока, західніше Токіо. Це найвища вершина країни, висотою 3 776 м. Головний пік пасма Фудзі. Має симетричну конусоподібну форму. Біля підніжжя розташовані п’ять озер Фудзі: Яманака, Кавагуті, Сай, Сьодзі, Мотосу. З 1936 року є головною окрасою національного парку Фудзі-Хаконе-Ідзу. Має статус особливої історичної пам’ятки. Разом з горами Татеяма й Хакудзан належить до трьох священних гір Японії.

Номер слайду 12

Сокотра — невеликий архіпелаг з чотирьох островів та двох скель (населені Сокотра, Абд-ель-Курі і Самха) вІндійському океані недалеко на північний схід від узбережжя Сомалі, приблизно 350 км на південь від Аравійського півострова. Площа островів 3,6 тис. кмІ.

Номер слайду 13

Великі Гімалаї»  — національний парк в Індії. Розташований у регіоні Куллу індійського штату Хімачал-Прадеш на території Гімалайських гір. Створений 1984 року. У червні 2014 року національний парк Великі Гімалаї було занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО ЮНЕСКО відзначило цей національний парк за «визначну роль у збереженні біологічного різноманіття». Площа парку становить 755 кмІ. Висота над рівнем моря коливається між 1600 та 6000 м. Фауна представлена 31 видом ссавців, 181 видом птахів, 3 видами рептилій, 9 видами земноводних, 11 видами кільчастих червів, 17 видами молюсків і 127 видами комах.

Номер слайду 14

Які заходи, спрямовані на покращення екологічної ситуації у вашій місцевості, ви можете запропонувати?

Номер слайду 15

Використані джерела: 1. Капіруліна С.Л. Усі уроки географії. 7 клас. Харків. Видавнича група «Основа». 2007. 3. Корнєєв В.П. «На допомогу вчителю». Географія материків і океанів.7 клас. Посібник для вчителя. Харків. Видавництво «Ранок».Веста.2002. 4. Павлюк Н.І., Довгань Г.Д.Географія. Материки і океани. Мій конспект. Харків. Видавнича група «Основа». 2015. 5.. Методичний комп’ютерний посібник «Електронний конструктор уроку». Географія.6, 7, 8, 9, 10 клас. Видавнича група «Основа». 2010. 6.  Сайти: compas.ucoz.com/dir/ http://blog.turmir.com https://www.google.com.ua https://uk.wikipedia.org/wiki/ЮНЕСКО https://uk.wikipedia.org/wiki/ https://www.youtube.com

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 6
Оцінки та відгуки
  1. Шулік Лариса
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Бардукова Ніна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Горовий Іван
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Скоробагата Людмила Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  5. Євлампієва Ірина Адольфівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  6. Стожок Алла Павлівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 3 відгука
ppt
Пов’язані теми
Географія, 7 клас, Матеріали до уроків
Інкл
До підручника
Географія 7 клас (Чернов Б.О., Стадник О.Г., Миколів І.М.)
Додано
29 серпня 2018
Переглядів
75262
Оцінка розробки
5.0 (6 відгуків)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку