Презентація. "Природні водойми моєї місцевості та їх важливість для місцевої громади"

Про матеріал
Авторська розробка до Всесвітнього дня води ."Природні водойми моєї місцевості та їх важливість для місцевої громади"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

"Природні водойми моєї місцевості та їх важливість для місцевої громади"

Номер слайду 2

Село Солочин розкошує серед казково багатої рослинності і цілющих мінеральних вод

Номер слайду 3

  Лікувальні властивості карпатських мінеральних джерел відомі з давнини. 1558 року російські посли, повертаючись із Царгорода через Закарпаття, доповіли царю Івану Грозному, що у Полонинних горах є колодязь, а в ньому «вода – солодка, як грушевий квас, і в горах тих вода з гір тече й у ті води багато людей приходять хворими і немічними, лягають у ті води і зцілюються». Назва с. Солочин походить від слів "Солоч", що означає "сіль" та "солончак"- тобто солончаковий грунт, який є у великій кількості на території села. Даний грунт пересичений мінеральними водами. Налічується близько 15 джерел в даній місцевості.

Номер слайду 4

Село розташоване не правобережжі річки Пині, біля підніжжя гірського хребта за 6 км на північний захід від Сваляви , за 35 км від Мукачево та за 75 км від обласного центру - міста Ужгород. Висота с. Солочин – 260 метрів над рівнем моря .В околицях села – хвойні та листяні ліси. Багато галявин.

Номер слайду 5

Більша частина мінеральних джерел знаходиться на початку села, зокрема в урочищах Біласовиця, Ровінь, Мочар, є декілька криниць мінеральних джерел : «Гнилий квас», «Янкелів квас», “Вовків квас»,”Паньковиччине джерело»

Номер слайду 6

Відоме с.Солочин своєю мінеральною водою «Лужанська»

Номер слайду 7

Завдяки збалансованому мінеральному складу ця живильна мінеральна вода ідеально підходить для щоденного вживання, а цілюща складова допомагає втримувати організм у гарному здоров'ї і самопочутті. На глибині 100 метрів, де народжується мінеральна вода «Лужанська», вона наповнюється помірною мінералізацією, тому і вживають її регулярно для профілактики й лікування багатьох захворювань.

Номер слайду 8

Наявність гідромінеральних ресурсів стали свого часу вирішальним критерієм перспективного санаторно-курортного будівництва Рекреаційна сфера – одна з найбільших користувачів природних ресурсів нашої місцевості

Номер слайду 9

На базі мінерального джерела «Лужанська-7» функціонує популярний гастроенте- рологічний санаторій «Квітка полонини»

Номер слайду 10

Природні мінеральні ресурси є найважливішим матеріальними носієм національного багатства нашого краю і їх раціональне використання - важливий фактор підвищення економічного потенціалу с.Солочин і всієї Свалявщини

Номер слайду 11

Всі, хто хоч раз побував у Солочині, визнають, що мало де в Україні знайдеться такий край, який би порівнявся із ним по кількості і якості озеленення території.

Номер слайду 12

Солочин-неповторна скарбниця природних багатств. Це казкові краєвиди смерекових і букових лісів, оспівані в легендах полонини, мальовничі долини гірських потоків.

Номер слайду 13

Різноманітність природних факторів обумовлює багатство тваринного світу: білка, заєць, ведмідь, вовк, рись, куниця, козуля, олень, кабан

Номер слайду 14

У лісах, садах, на полях та водоймищах живуть багато видів птахів, серед них: глухар, сова, дятел, зозуля

Номер слайду 15

У холодних гірських ріках водиться форель струмкова, бабець-головач, щипавка, гольян та мінога угорська.

Номер слайду 16

Гімном воді можна назвати рядки відомого французького письменника Антуана де Сент-Екзюпері: «Вода, у тебе немає ні кольору, ні смаку, ні запаху, тебе неможливо описати, тобою насолоджуються, не відаючи, що ти таке. Не можна сказати, що ти необхідна для життя: ти – саме життя. Ти наповнюєш нас радістю, яку не поясниш нашими почуттями. З тобою повертаються до нас сили, з якими ми вже попрощалися. По твоїй милості в нас знову починають вирувати висохлі джерела нашого серця».

Номер слайду 17

Вода- одне з найцінніших багатств Землі, джерело життя всіх живих організмів. Бережіть воду!

Номер слайду 18

Презентацію підготувала Горбачевська А.М.

ppt
Додано
12 березня 2019
Переглядів
1041
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку