Презентація. Прислівники, близькі та протилежні за значенням. Поширення речень прислівниками. Практичне ознайомлення з правописом найуживаніших прислівників

Про матеріал
Презентація є додатком до розробки уроку по темі "Прислівники, близькі та протилежні за значенням." Слайди містять пізнавальну інформацію про птахів, вправи на поширення речень прислівниками та утворення їх від іменників.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Прислівники, близькі та протилежні за значенням. Поширення речень прислівниками.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Ці пернаті в змозі долати дистанцію в 900 км щодня. Швидкість цих літунів досягає 70 км / год. У середньому голуби живуть близько 20 років. А ще на нашій планеті споруджено близько 30 пам’ят- ників, присвячених саме голубам. Ці пернаті бачать в 3 рази швидше, ніж людина. Як це визначити? Легко. Ми за одну секунду бачимо 24 кадра, а голуб — 75.

Номер слайду 4

Робота над загадкою. Зранку, вдень і ввечеріЯ облітаю ліс уздовж і вшир. Занесу своє яєчко. У чуже гніздечко,Легко всівшись на суку,Я роки лічу: ку-ку.

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Тривалість життя зозулі в середньому5-10 років. Але відомі випадки, коли деякі особини доживали до 35 і навіть до 40 років. Кує тільки самець. Голос самки схожий на регіт. Незважаючи на свій гніздовий паразитизм, доросла зозуля досить корисна для лісу: це єдина пташка, яка знищує, в першу чергу, волохату гусінь шовкопряда, (яку зозуленята з’їсти не зможуть, тому зозуля змушена підкладати яйця в чужі гнізда, щоб прогодува- лись пташенята) монашки, білана капустяного, а також вовчка (капустянки), хрущів, вусачів.

Номер слайду 7

Закінчіть прислів’я. Восени багач, а … прохач. Гірко поробиш, … з’їж. Краще на п’ять хвилин раніше, ніж на одну хвилину … . Далі положиш - … знайдеш.

Номер слайду 8

Утвори від поданих слів прислівники:година – …вечір – . . .ніч – . . .день – . . .ранок – . . .щогодиниввечерівночівденьвранці

pptx
Додано
1 лютого 2019
Переглядів
5007
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку