Презентація "Прийоми джазового виконання (скет)"

Про матеріал
Розробка заняття гуртка естрадного мистецтва на тему "Прийоми джазового виконання (скет)"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

прийоми джазового виконання (скет)Керівник гуртка Вікторія ПРІЩЕНКО

Номер слайду 2

Scat singing — з англ. «скет манера»Манера, що характеризується співом на склади. Її часто пов’язують з імітацією звучання окремих інструментів, інструментальних груп і навіть великих оркестрів. Вперше скет прозвучав у виконанні Луї Армстронга. Це сталося, коли під час запису він забув слова і почав співати безглузду звукову імпровізацію на склади. Надалі Луї Армстронг використовував цей прийом досить рідко.

Номер слайду 3

Сутність джазової ритміки залежить від складових її компонентів:

Номер слайду 4

В класичному джазі існує не один, а два типа мелодичної лінії:

Номер слайду 5

Вокальні жанри (блюз (blues), спірічуел (spiritual), ворк-сонг (work song), балада) внесли в джаз виразні виконавські прийоми, які в подальшому стали невід'ємними для джазового співу. Блюзовий лад з його інтонувати, прийоми співу Шаута (shout) і Холлер (holler), використання гліссандо (glissando) і дьорті-тонів (dirty tones) характеризує джазовий вокал як експресивний за своєю природою.

Номер слайду 6

Використовуючи в джазовій композиції техніку скету, учень має запам’ятати такі важливі правила:

Номер слайду 7

Відзначимо важливість використання джазових вокальних прийомів

Номер слайду 8

Висновки. На основі власного педагогічного досвіду й успішно апробованих методів роботи з вокалістами в галузі естрадноджазового вокалу виявлено: студенти повністю занурюються як у якісну музичну попкультуру, (працюючи в різних жанрах: соул, балада, рок, рок-н-рол, госпел, пісня іноземною мовою, зарубіжний та вітчизняний мюзикл, світовий і сучасний хіт), так і в джазову, завдяки впровадженню в навчальний процес авторських регулярних додаткових виконавчих завдань на поступове оволодіння джазовими композиціями.

pptx
Додано
31 жовтня 2023
Переглядів
134
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку