Презентація "Про ефективні методи підготовки здобувачів освіти до НМТ"

Про матеріал

НМТ – це комп'ютерний онлайн-тест, що складався в цьому році з трьох блоків і тривав 180 хвилин. Матеріали презентують ефективні методи підготовки здобувачів освіти до НМТ.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Овруч, 2023р. Підготувала: викладач української мови та літератури Овруцький професійний ліцей Про ефективні методи підготовки здобувачів освіти до НМТПешко Тетяна Василівна

Номер слайду 2

ВСТУПІ все на світі треба пережити,бо кожен фініш — це по суті старт.І наперед не треба ворожити, і за минулим плакати не варт… Ліна Костенко

Номер слайду 3

НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЛЬТИПРЕДМЕТНИЙ ТЕСТНМТ – це комп’ютерний онлайн-тест, що складався в цьому році з трьох блоків і тривав 180 хвилин. Блок НМТ з української мови мав 30 завдань, серед яких:10 завдань із вибором однієї правильної відповіді із чотирьох варіантів;15 завдань із вибором однієї правильної відповіді з п’яти варіантів;5 завдань на встановлення відповідності (потрібно встановити по 4 “логічні пари”). За виконані завдання можна було отримати від 0 до 45 балів. Мінімально треба набрати 5 тестових балів. Кожне питання тесту оцінювалося по одному балу, а в завданнях на встановлення відповідності можна було отримати по балу за кожну правильну “логічну” пару.

Номер слайду 4

ПЛАН ПІДГОТОВКИ ДО НМТ

Номер слайду 5

Путівник для самопідготовки на дошці падлетhttps://uk.padlet.com/peshkotv/padlet-hblb19a9zhc9w8r

Номер слайду 6

Основні форми підготовки до НМТ

Номер слайду 7

Самопідготовка – це найголовніший елемент підготовки до НМТчитати художні твори та критику до них;виконувати мовні вправи (за підручниками чи посібниками);проходити тести попередніх років (щоб звикнути до формату тестування); робити оригінальні конспекти вивчених тем, тезові нотатки, схеми, таблиці (це дозволить систематизувати знання);спілкуватися на тему вивченого матеріалу з однокласником, товаришем, який також готується до НМТ;вивчати напам᾿ять поезію;читати підручники (більше, ніж написано у підручнику, на тестах запитувати не будуть);повторювати матеріал.

Номер слайду 8

РОБОТА НА УРОЦІ

Номер слайду 9

ПОЗАУРОЧНА РОБОТА

Номер слайду 10

Проведення факультативу з підготовки до НМТ у формі відеозустрічі за допомогою Google Meet

Номер слайду 11

Курс “Лайфхаки з української мови. Підготовка до ЗНО” на платформі Ed. Erа Ed. Era та Освіторія створили онлайн-курс у формі корисних порад (лайфхаків), що допоможе опанувати базові теоретичні знання з української мови, виробити навички успішної мовленнєвої комунікації та підготуватися до складання ЗНО. Курс складається із 16 тем, тестових та відкритих завдань, допоміжних матеріалів та супроводжуючого інтерактивного конспекту на платформі Ed. Era Books.

Номер слайду 12

Демонстраційний тест на сайті Українського центру оцінювання якості освіти. На роботу з блоком демонстраційного варіанта «Українська мова» здобувач освіти матимете 60 хвилин, протягом яких потрібно буде виконати 30 завдань. Як під час проходження демонстраційного тесту, так і під час реального тестування він зможе вибирати послідовність виконання завдань, за потреби повертатися до того чи того завдання, змінювати варіант відповіді, а після завершення роботи  отримає результати тестування з предмета. 

Номер слайду 13

Тести до ЗНО (НМТ) за минулі роки. Сайт для проходження тестів ЗНО онлайн та підготовки майбутніх абітурієнтів для проходження зовнішнього незалежного оцінювання створений провідним українським освітнім інтернет-ресурсом Освіта.ua. На сайті «ЗНО онлайн» розміщені тести, що складали абітурієнти під час зовнішнього незалежного оцінювання 2008-2023 років, а також варіанти тестів, що пропонувались вступникам до вищих навчальних закладів України під час пробного зовнішнього незалежного оцінювання 2008-2021 років.

Номер слайду 14

Завдання за темами з української мови та літературиhttps://www.classtime.com/curriculum/c

Номер слайду 15

Покликання на уроки відеорепетиторів на You. Tubehttps://www.youtube.com/watch?v=ON2 Bu. DI7 JPE https://www.youtube.com/channel/UCx. Ei5f. Ix. N37l. U0e. Rxa1 SAfg https://www.youtube.com/channel/UCVF4 WEjn1hufd-pkm. Po. Ve-Q https://www.youtube.com/watch?v=Bw4 KTm. Zo. YPQ https://www.youtube.com/watch?v=Gji5dp7fw. PI https://www.youtube.com/watch?v=8 OCl. SMbe. D0 U

Номер слайду 16

Онлайн-тестувальник на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти

Номер слайду 17

ТРЕНАЖЕР З ПРАВОПИСУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИhttp://webpen.com.ua. Поєднує теоретичні положення й практичні завдання, що сприяє засвоєнню граматики української мови і вдосконаленню правописних навичок. Навчальні матеріали додатково містять різноманітну пізнавальну інформацію.

Номер слайду 18

МОВА – ДНК НАЦІЇhttps://ukr-mova.in.ua. Цей освітній онлайн-проєкт для тих, хто хоче вдосконалити свої знання з української мови у цікавому форматі. Тут містяться добірки пізнавальних ілюстрованих правил, тестових завдань, заготовок для онлайн-диктантів та сервіс перевірки власного тексту. Головний герой ресурсу Лепетун робить запам’ятовування типових словосполучень та складних правил цікавим та швидким. Ресурс також передбачає можливість перевірити рівень володіння мовою за допомогою тестових вправ. Цікавою опцією для тих, хто готується до ЗНО, є таймер із нагадуванням правил.

Номер слайду 19

Р.І. Д.http://rid.ck.ua. Це додаток для вивчення аутентичних українських слів. Щодня слова будуть надходити прямо на ваш смартфон у супроводі пояснень. Таким чином, свій словниковий запас можна поповнювати кожного дня. Головна ж мета проєкту – допомогти викорінити суржик з мови.

Номер слайду 20

СЛОВОТВІРhttps://slovotvir.org.ua. Майданчик для пошуку, обговорення та відбору влучних відповідників до запозичених слів. Більше того, тут можна ще й запропонувати власні українські аналоги і допомогти тим самим іншим читачам. Тут ви вводите іншомовне слово, отримуєте одразу кілька українських аналогів, якщо, звісно, таким словом уже цікавилися до вас. Якщо ж ні, то його можна запропонувати для обговорення.

Номер слайду 21

Експрес-уроки української мови Олександра Авраменкаhttps://ippo.kubg.edu.ua/ekspres-uroky Лауреат Всеукраїнського конкурсу «Учитель року» (1996) Олександр Авраменко є одним з не багатьох дослідників української мови, який постійно популяризує вивчення рідної мови. Один із провідних авторів шкільних підручників з української мови для учнів 5-11 класів. Автор понад 112 виданих книжок.

Номер слайду 22

Книги Олександра Авраменка для підготовки до ЗНО /НМТ 2024 *тому що його тестові завдання такого ж типу, як і на НМТ; *тому що у його книгах коротко вказано конкретні, потрібні факти чи явища;*тому що доступне пояснення матеріалу та зрозумілі приклади. * виконати хоч би 30 тестових завдань з кожної теми 

Номер слайду 23

Всеукраїнська школа онлайн. Відеоуроки, тести та завдання для школярів 5-11 класів

Номер слайду 24

Ефективною підготовка до НМТ буде лише тоді, коли вона є чітко спланованою та постійною. І не тільки від самого здобувача освіти, але й від викладача-наставника залежить, яким буде результат цієї роботи. Пам′ятаймо про це!ВИСНОВОК

Номер слайду 25

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
23 жовтня 2023
Переглядів
414
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку