Презентація "Про кого кажуть справжній друг?"

Про матеріал

Презентація допомагає учням узагальнити і систематизувати зібраний матеріал на задану тему. Розкриває зміст роботи кожної групи, їх творчий підхід до розв\язання ключового питання, вчить учнів здійснювати проектну діяльність.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

« Про кого кажуть: Він справжній друг?»r

Номер слайду 2

Наша класна родина…Дружна сім’я. Будемо в школі ми разом навчатись Будемо розуму всі набиратись.

Номер слайду 3

Відгадайте, хто це?З ким нам цікаво проводити час. Коли він у біді, ми поспішаємо на допомогу?

Номер слайду 4

Звіт групи «Промінчики»Нам було завдання намалювати плакат про дружбу. На плакаті ми дружбу малювали у вигляді сонечка, тому що вона як сонечко зігріває нас. Дружбу цінували завжди. Тому треба дорожити нею, бо з другом легше живеться. Він завжди виручить у скрутну хвилину і прийде на допомогу. Недарма в народі кажуть: «Дружба – найбільший скарб».rr

Номер слайду 5

На плакаті намальоване сонечко, в центрі нього напис: «Дружба – це відносини між людьми, коли вони поважають один одного», а на промінчиках – слова: доброта, радість, правда, чесність, симпатія, вірність, довіра, повага, взаєморозуміння.

Номер слайду 6

Звіт групи «Читайки»Наша група зібрала багато прислів’їв, приказок про дружбу. З них ми дізналися про те, що справжні друзі повинні бути вірними, підтримувати один одного в радості, і в горі. В дружбі люди повинні допомагати один одному безкорисно.

Номер слайду 7

Відшукуючи прислів’я і приказки про дружбу, ми знайшли поради для хлопчиків і дівчаток, що потрібно робити і як потрібно діяти, щоб у кожного з нас було багато друзів. Поради для хлопчиків. Для хлопців завжди дуже радий. Я дати ось такі поради: Увагу, щоб звернуть на себе,Як слід навчитися нам треба. Не смикати дівчат за коси,Робити все, що вони попросять, Не будь хвалько і задавака, Не змушуй меншого заплакати. Коли врахуєш ці поради,Вона дружить з тобою рада. Поради для дівчаток. У дівчат свої секрети. Слід їм знати ці куплети, Чисті руки, одяг, щічки,В косах гарні білі стрічки. Все важливе для дівчаток. З голови до самих п’яток. Та віддавна й до тепер. Цінять правильні манери. А грубити, з кимось биться. Для дівчаток не годиться. Будеш все це пам’ятати – Зможеш гарним другом стати.

Номер слайду 8

Звіт групи «Дослідники»Ми провели пошукову роботу і дізналися, що у дружби є «помічники», які допомагають дружити, але є у неї й «вороги», які навпаки можуть легко цю дружбу зруйнувати. До «помічників» ми віднесли допомогу, щирість, розуміння, любов, прощення, мир, довіру, вірність, а до «ворогів» - образу, жадібність, заздрість, гордість, сварку, бійку. Ми їх представляємо у вигляді квіточки з різнокольоровими пелюстками. На яскравих пелюсточках помістили «помічників» дружби, а на темних пелюсточках – «»ворогів» дружби. На мою думку, у дружбі головне щирість, взаєморозуміння та довіра. Справжній друг – це та людина, якій можна довірити будь-яку таємницю, бути при цьому впевненим і спокійним у тому, що вона не буде розголошена. Відшукуючи «помічників» і «ворогів» дружби, ми знайшли вірш Оксани Сенатович «Що це значить – не дружити»rrrr

Номер слайду 9

«Що це значить – не дружити» Що це значить – не дружити. Жити так – одинаком?Не дружити – це ходити. Не дверима, а вікном. Це без друга, без подружки. На перерві у кутку. Розправлятись самотужки. З апельсином нашвидку. Це дивитись, наче в книжку,Набік з видом кам’яним,А насправді тишком-нишком. Роздавати штурхани!В школі вчитись й не дружити. Це, повірте, все одно,Що, заплющившись,Сидіти і дивитися кіно.rrrrrrrrrrrrrrrr

Номер слайду 10

Правила дружби1. Радіти успіхам друга2. Частіше посміхатися3. Називати друга на ім’я4. Допомагати другові5. Захищати друга6. Ділитися з другом

Номер слайду 11

Вправа «Мікрофон» Уміти дружити це означає: Товариша  не  можна  ображати,Його  потрібно  вміти  поважати. Не  кидайте  ви  друга  у  біді  –  Він  допоможе  й  вам  колись  тоді. Умійте  й  порадіти  ви  за  друга,І  ви  забудете  відтак,  що  таке  сум  і  туга. Робіть  добро  й  великі  і  малі,І  будуть  друзями  всі  люди  на землі.

Номер слайду 12

Справжній друг – це той, хто не залишить тебе у скрутну хвилину. Справжній друг – це той, кому можна довірити будь яку таємницю. Справжній друг – це той, хто уміє вибачати і вибачатися. Справжній друг – це той, хто уміє говорити добрі слова. Справжній друг – це той, хто завжди прийде на допомогу.

Номер слайду 13

«Спасибі тобі, друже, за те, що ти в мене є».

Номер слайду 14

pptx
Додано
28 червня 2018
Переглядів
3479
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку