презентація ПРОЄКТ«Використання методу тренінгу на уроках узагальнення та систематизації знань,умінь та навичок»УРОК-ТРЕНІНГ«Складні сполучникові т

Про матеріал
ПРОЄКТ«Використання методу тренінгу на уроках узагальнення та систематизації знань, умінь та навичок» УРОК-ТРЕНІНГ«Складні сполучникові та безсполучникові речення »
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПРОЄКТ«Використання методу тренінгу на уроках узагальнення та систематизації знань, умінь та навичок»УРОК-ТРЕНІНГ«Складні сполучникові та безсполучникові речення » Підготувала вчитель Веселодолинського НВК Ревенко Віра Вікентіївна

Номер слайду 2

Вправа «Друге знайомство» Ми давно знаємо одне одного, а от не знаємо ваших уподобань, захоплень. Пропонується розповісти про себе, передаючи одне одному нитку з клубка, використовуючи складні речення. Давайте познайомимось!

Номер слайду 3

Правила уроки- тренінгу:- бути позитивними;- говорити по черзі;- бути активними;- слухати й чути кожного;- толерантно ставитись один до одного;- дотримуватися правила «Піднята рука»;- бути пунктуальними;- діяти за принципом «тут і зараз».

Номер слайду 4

Вправа «Смайлик-світлофор» Мета: активізувати учнів, встановити контакт між ними, розділити на групи.1. Кожен із учасників вибирає собі смайлик-світлофор, який сподобався.2. Учасники, які вибрали однаковий смайлик, об’єднуються у спільну групу.

Номер слайду 5

«я так думаю»

Номер слайду 6

«Скринька Пандори»

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

«Швидка допомога» Скласти групі діалог на задану тему з використанням даної фрази та видів складних речень. 1 група СПР Фраза «Приймаємо з восьмої години» 2 група БСР Фраза «Я Вас потурбував» 3 група ССР Фраза «Чи зроблено щеплення?»

Номер слайду 10

Номер слайду 11

1. Рефлексія РЕФЛЕКСІЯ «Побажання на майбутнє» Мета: передати учасникам заряд позитивної енергії. Учасники стають в коло і по черзі передають один одному приємні побажання на майбутнє.

Номер слайду 12

1. Вірю в те, що прийде колись щаслива пора.2. Я знаю місто буде, коли такі люди є.3. розкажіть людині про нас, людей, які вірять у краще життя.4. Ігорю, давай-но уявимо машину майбутнього, яка заведе нас у рай .5.сьогодні, коли кожний рветься до влади, давайте, дійсно, подумаємо про наших дітей та онуків.6. щоб не захворіти на ковід, обов'язково дотримуйтесь умов карантину.7.як один наш земляк, мріючи про землю, говорив справжню маячню.

Номер слайду 13

8. Якщо далі говорити про безробітних, то варто назвати спочатку кількість таких людей.9. служба зайнятості тісно співпрацює з роботодавцями, які завжди надають достовірну інформацію про доходи людини.10. як не приховуй, а правда вилізе зовні.11. наполегливо прошу усіх мешканців будинку , щоб слідкували за газом.12. не встиг ще рік розпочатися, як вже є люди , хворі на заздрість та зраду.13. спеціалісти з екології стверджують, що світ змінюється з кожною хвилиною, секундою.14. я вірю в ту людину, яка бореться за своє дитя, забуваючи про страх та біль.

Номер слайду 14

15. Даю голову на відруб, що з ними нічого не сталося .16. Ті пісні любі, що несуть радість межи люди.17. Раптом вітер зняв хмару пилу , яка закрила все.18. Де господар добре робить, там і поле буйно родить .19. Хто думає багато, той і розуму має багато.20. Сталося щось таке, чого не могло статися

Номер слайду 15

1 група1. Вірю в те, що прийде колись щаслива пора.2. Ігорю, давай-но уявимо машину майбутнього, і нехай вона заведе нас у рай .3. сьогодні давайте подумаємо про наших дітей та онуків. 2 група1. щоб не захворіти на ковід, обов'язково дотримуйтесь умов карантину.2. один наш земляк, мріючи про землю, говорив справжню маячню.3. наполегливо прошу усіх мешканців будинку: слідкуйте за газом. 3 група1. Даю голову на відруб : з ними нічого не сталося .2. Ті пісні любі, любі, милі, несуть радість межи люди.3. Раптом вітер зняв хмару пилу , яка закрила все.

Номер слайду 16

1. Але малюнком тоскним і недбалим не хоче годувати листопад, і мріють зорі, ми серця запалим: радіє місяць: повернувсь назад. (П. Филипович)2. Стояла тиха , і по - своєму хвилююча, година, згори на верховіття лісу опускався сизий присмерк, а внизу. Ю, з - під кожного куща, виповзав туман; тому здавалось: що над землею коливалися два неба. (М. Стельмах)3. Довго ще говорили обоє, обмірковуючи прочитане; то знову вони замовкали , з приводу якоїсь думки, що випадково надходила одному, чи другому до голови. (І. Сенченко)4. Сбулись твої (Шевченкові) слова пророчі - і час оновлення настав; і темні просвітились очі, вчорашній раб Всесильним став. (М. Рильський)

Номер слайду 17

Правильні відповіді1. Але малюнком тоскним і недбалим не хоче годувати листопад, і мріють зорі: ми серця запалим; радіє місяць: повернувсь назад. (П. Филипович)2. Стояла тиха і по - своєму хвилююча година: згори на верховіття лісу опускався сизий присмерк, а внизу з - під кожного куща виповзав туман, тому здавалось, що над землею коливалися два неба. (М. Стельмах)3. Довго ще говорили обоє, обмірковуючи прочитане, то знову вони замовкали з приводу якоїсь думки, що випадково надходила одному чи другому до голови. (І. Сенченко)4. Сбулись твої (Шевченкові) слова пророчі, і час оновлення настав, і темні просвітились очі, вчорашній раб Всесильним став. (М. Рильський)

pptx
До підручника
Українська мова (академічний, профільний рівень) 11 клас (Шелехова Г.Т., Бондаренко Н.В., Новосьолова В.І.)
Додано
14 жовтня 2021
Переглядів
464
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку