Презентація про М. Гоголя

Про матеріал
Презентація містить цікаві факти з життя Миколи Васильовича Гоголя - російського прозаїка, поета, критика...
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цікаві факти про Миколу Васильовича Гоголя

Номер слайду 2

Мати письменника. Мати письменника Марія Гоголь, за свідченнями сучасників, була першою красунею, яку у 14 років видали заміж за чоловіка старшого за неї удвічі.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Гоголь завжди соромився свого носа , і тому просив художників на картинах зображувати його трошки коротшим. Тому на всіх портретах його ніс виглядає по-різному

Номер слайду 5

Майстер рукоділля. Гоголь любив рукоділля, майстерно в'язав шарфи на спицях, шив сестрам сукні, а собі - модні шийні хустки.

Номер слайду 6

Майстер пасти. У подорожі по Італії Гоголь пристрастився до національного блюда - пасти. Готував її самостійно - з маслом і тертим сиром, пригощаючи цією дивною стравою гостей. Відкриваючи кришку каструлі з паруючими макаронами, він іноді вигукував: «Ну, тепер радійте, люди!»

Номер слайду 7

Той самий гоголь-моголь. Напевно, ви замислювалися, чи пов'язаний «гоголь-моголь» з ім'ям знаменитого письменника? Все вірно, саме Гоголь жартома придумав цю назву, до складу оригінального коктейлю входили ром і козяче молоко. Готуючи цей напій, він часто сміючись примовляв: «Гоголь любить гоголь-моголь».

Номер слайду 8

Колекціонер. Микола Гоголь колекціонував видання книг маленьких розмірів. І навіть замовив собі мініатюрний математичний довідник 10 на 7 сантиметрів.

Номер слайду 9

Ласун гоголь. Микола Васильович був ласуном і відправляв у рот цукерку за цукеркою, створюючи свої великі твори. Він носив у кишенях і постійно гриз шматочки цукру.

pptx
Додано
30 січня 2022
Переглядів
396
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку