Презентація "Про що шепоче осіннє листячко?"

Про матеріал

ми мандруватимемо такими стежками:

ü стежиною спостережень;

ü стежиною роздумів;
стежиною творчості;
стежиною милувань картинами;

4. ВІДГАДАЙТЕ ЗАГАДКУ:

В жовте лист пофарбувала,
Урожай з полів зібрала.
Золотила вербам коси
Чарівна цариця - …

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Складанняказки УРЗМ у 4-В класіПро що шепоче осіннє листячко?

Номер слайду 2

Пролунав шкільний дзвінок, він покликав на урок. Хоче нам сьогодні він Показати дивний фільм. Тільки фільм цей незвичайний, А казковий, різнобарвний.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 3

Уроки творчості, натхнення уроки, Добра і радості, і мудрості глибокої, Усі шляхи тернисті перейти, Уроки творчості поможуть вам завжди .style.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 4

Про яку пору року можна сказати: “ Як дихне – листя з дерев посиплеться, як посміхнеться – сонечко засяє, як розсердиться – хмара заплаче”?

Номер слайду 5

Яке речення зашифроване ? Яке це речення за метою висловлювання?  А за інтонацією?Вчіться бачити прекрасне!

Номер слайду 6

Сьогодні ми помандруємо такими стежками:• стежиною спостережень;• стежиною роздумів;• стежиною творчості;• стежиною милувань картинами.

Номер слайду 7

За народним переказом, Осінь – старша донька Сонця. Вона останньою залишила батьківський дім і стала на Землі четвертою порою року. Посилаючи Осінь на Землю, Сонце сказало їй:- Забирай все моє багатство! Я віддаю тобі все своє золото, будь щедрою, і люди любитимуть тебе.

Номер слайду 8

Метод "Сенкан" 1. Тема- осінь.2. Опис — яскрава, вражаюча, золота, мила, чарівна.3. Дія – всміхається, дивує, зворушує, вабить, чаклує.4. Ставлення (фраза) — Що може бути краще осені, одягненої в розкішні шати із золотого листя!5. Узагальнення — пора року.

Номер слайду 9

прикмети осені1. Якщо до середини жовтня не осипалося з беріз листя – сніг ляже пізно2. Листя кладеться на землю долілиць – на урожайранніми приморозками 3. Листя берези жовкне перед

Номер слайду 10

“Інформаційний центр”Зелений колір листю надає хлорофіл. Влітку хлорофілових зерен утворюється багато, а восени тепла і світла менше, тому і хлорофілу утворюється менше. Крім хлорофілу в листях є речовини жовті, червоні, жовто-гарячі.

Номер слайду 11

1. Чаклунка осінь — ніби та царівна,Красива, сонячна, ЧАРІВНА.2. Бо осінь просто пречудова,Щодня на осені ОБНОВА!3. Осіннє листячко летитьІ під ногами ШУРХОТИТЬ4. Вітрець легенький повіває,І листя з дерева ЗЛІТАЄ,5. А колір листя розмаїтий,Теплом і сонечком ЗІГРІТИЙ

Номер слайду 12

Розкажи, що відбувається з листям восени.

Номер слайду 13

опускається на землю.прощається з деревами.вкриває землю барвистимкилимом.кружляє над землею упрощальному вальсі.виграє на сонці різними фарбами.шепоче прощальну пісеньку.«

Номер слайду 14

На що схожі осінні листочки?Як вони падають на землю?«дощ» компліментів.дляосіннього листя

Номер слайду 15

Придумайте осіньому листочку ймення. Барвик, Веселун

Номер слайду 16

фізкультхвилинка. Веселі танцюристи ми. Кружляєм в висоті, - Листки, листочки, листики. Червоні й золоті. Зриваємось ми зграями. З топольок та беріз,Злітаємо, кружляємоІ падаємо вниз.

Номер слайду 17

Казка – це також текст. Із яких частин він складається?ПАМ’ЯТКА1) Кожну частину тексту писати з абзацу.2) Речення будувати невеликі.3) Давати повні відповіді на запитання.4) Послідовно викладати свої думки.5) Стежити за мовою.6) Уникати повторів слів.7) Під час написання складних слів користуватися орфографічним словником. Доповніть речення. Щоб наше мовлення було яскравим, багатим, слід вживати___________.  (Образні словосполучення).

Номер слайду 18

 Поширення речення образними словосполученнями: Листочки на деревах виблискують, як__По небу пливуть хмаринки, мов_________. Долиною клубочиться__(Слова для довідок: білі вітрила, різнобарвні діаманти, сивий туман.)

Номер слайду 19

Як здебільшого розпочинаються казки ?На високому гіллі жив – був ....

Номер слайду 20

«Проба пера». Про що шепоче осіннє листячко?

Номер слайду 21

Дякую за урок!

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Доберемо слова Візьміть ці слова для створення речень. Осінь ( що зробила?) Прийшла, завітала, тепла, весела, сонячна, чарівниця, крапає дрібними дощиками, красуня.2. Які дерева, небо, сонце, листочки? Багряне, вогняні, похмуре, золоті, сіре, затягнуло хмарами, яскраве, летить павутиння, жовтий листопад, прохолодний сріблястий дощик,3. 4. Чим подобається ця пора року?

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Сосніна Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 січня 2018
Переглядів
1818
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку