Презентація "Проблема дитячої перевтоми"

Про матеріал
Дана презентація відповідає змісту статті "Проблема дитячої перевтоми" та розроблена для вчителів початковіх класів та батьків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Проблема дитячої перевтоми

Номер слайду 2

Працездатність — це здатність людини розвинути максимум енергії та, економічно витрачаючи її, досягти поставленої мети, якісно виконуючи розумову і фізичну роботу

Номер слайду 3

Стомлення — природний фізіологічний стан організму, який виникає у процесі напруженої або довготривалої роботи і виявляється у низькій працездатності.

Номер слайду 4

Гігієнічні норми організації розумової праці- обсяг і складність завдання,- темп і ритм виконання;-ступінь різноманітності конкретних дій;-чіткий режим дня;-повноцінний сон; -харчування, що відповідає витратам енергії; -хороша вентиляція приміщення.

Номер слайду 5

Раціональний режим дня (РРД) – це чіткий розпорядок дня, який передбачає певну тривалість діяльності і відпочинку та чергування їх протягом доби з врахуванням статево - вікових та індивідуальних особливостей дитини (підлітка).

Номер слайду 6

Чи згубний вплив телевізора та комп’ютера на дітей? Чи впливає це на психіку дітей?

Номер слайду 7

Важливим показником раціонального організованого режиму дня є достатнє перебування на свіжому повітрі.

Номер слайду 8

Рекомендації батькам. Не вимагайте зайвого. Встановіть режим дня. Вимикайте комп’ютер та телевізор. Забезпечте належний відпочинок та раціональне харчування. Будьте для дитини прикладом. 

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
20 березня 2020
Переглядів
644
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку