Виробіток Трудомісткість Зростання виробітку призводить до збільшення обсягів виробництва продукції, розміру доходів, а отже, до зростання розміру прибутку. Зменшення трудомісткості призводить до скорочення часу на виготовлення кожної одиниці, а отже до загального зростання обсягів виробництва продукції, розміру доходів, а отже, до зростання розміру прибутку. Обернений показник продуктивності праці Прямий показник продуктивності праці
Три Методи розрахунку продуктивності праці: 1) Натуральний метод: Кількість виготовленої продукції Середньооблікова кількість працівників Од.виміру: шт, кг, страви на одного працівника 2) Вартісний метод: Товарооборот Середньооблікова кількість працівників Формула: Т/О СК Од.виміру: грн. на одного працівника 3) Трудовий метод: Робочий час Обсяг виробництва продукції Од.виміру: години або дні
3. Фактори, що впливають на продуктивність праці. Під факторами розуміють причини, які приводять до зростання продуктивності праці. Фактори підвищення продуктивності праці можна поділити на три групи: Група 1: Матеріально-технічні фактори Група 2: Організаційні фактори. Група 3: Соціально-економічні фактори.
Name Середня зарплатня Кухар-заготівельник 18 000 грн Су-шеф 16 827 грн Домашній кухар 16 000 грн Технолог кухар 16 000 грн Кухар сушист 14 945 грн Кухар китайскої кухні 14 857 грн Кухар універсал 14 505 грн Шеф кухар 13 661 грн Кухар горячого цеху 13 221 грн Кухар кондитер 12 974 грн Рейтинг схожих вакансій по рівню заробітної плати в Україні
Рівень середньої зарплатні за останні 12 місяців: «Кухар в їдальні в Україні» Name Середня зарплатня Січень 2021 10 000 грн Лютий 2021 6 500 грн Березень 2021 8 450 грн Квітень 2021 10 300 грн Травень 2021 8 300 грн Червень 2021 10 375 грн Липень 2021 11 500 грн Серпень 2021 8 667 грн Вересень 2021 9 250 грн Жовтень 2021 8 344 грн