Презентація проекту з предмету "Я у світі" для 4 класу на тему „ХЛІБОМ СЛАВИТЬСЯ ЗЕМЛЯ”

Про матеріал

Мета проекту: формувати уявлення дітей про цінність хліба; викликати інтерес до історії свого народу, його звичаїв,бажання доторкнутися до народних джерел; виховувати шанобливе ставлення до хліба, до людей, які доклали праці в народження хліба

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Керівник пректу: вчитель початкових класів Турик Ірина Миколаївна   Проект на тему „ХЛІБОМ СЛАВИТЬСЯ ЗЕМЛЯ”

Номер слайду 2

Тема: Хлібом славиться земля   Мета проекту: формувати уявлення дітей про цінність хліба; викликати інтерес до історії свого народу, його звичаїв, бажання доторкнутися до народних джерел; виховувати шанобливе ставлення до хліба, до людей, які доклали праці в народження хліба  Задачі проекту: 1. Дослідити шлях хліба починаючи із маленької зернини. 2. Дізнатися про історію виникнення першого хліба. 3. Простежити як шанують хліб українці. 4. Познайомитися з творами про хліб.   Очікувані результати: спонукати школярів до пошукової діяльності, набуття практичних навичок збору інформації і відповідного оформлення; розвивати навички декламування віршів; залучення батьків до участі в житті класу

Номер слайду 3

Формування напрямків для проведення дослідження

Номер слайду 4

НАШ ДОСЛІД «Як проростає зерно» 1. Спочатку ми замочили зернята у воді і залишили їх на кілька днів. 2. Потім ми висадили свої зернята у ґрунт.   3. Через три дні наші зернята проросли. 4. А зараз вони виглядають ось так.  

Номер слайду 5

Шлях від зернини до хлібини

Номер слайду 6

УЯВНА ПОДОРОЖ «Як печеться хліб» 1.Приготувати необхідні продукти 2. Спочатку зробити опару, поставити в тепле місце на 10 хвилин, до появи шапочки з піни   3. Замісити тісто, накрити рушничком і залишили, щоб підросло на годину Своїм досвідом випікання хліба ділиться бабуся Лисюка Дениса – Деркач Віра Пилипівна

Номер слайду 7

  6. Готовий хліб 4. Розділити тісто на рівні частини і викласти у форму для випічки, змащену олією. Залишити на годину, щоб підійшло 5. Перед випічкою змастити хлібини олією. Випікати у розігрітій духовці або печі 40 хвилин

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Як шанують хліб українці

Номер слайду 10

Твори про хліб Пахне хліб, Як тепло пахне хліб! Любов'ю трударів, І радістю земною, І сонцем, що всміхалося весною, І щастям наших неповторних діб. Духмяно пахне хліб. П. Воронько Не грайся хлібом, то ж бо гріх! — В суворості ласкавій, Бувало каже дід старий Малечі кучерявій. — Не грайся хлібом, то ж бо гріх! — Іще до немовляти, Щасливий стримуючи сміх, Бувало каже мати. Бо красен труд, хоч рясен піт, Бо жита дух медовий Життя несе у людський світ І людські родить мови. М.Рильський

Номер слайду 11

Наші прадіди говорили:   "Хліб - Дар Божий". Без хліба святого все приїдається. Буде хлiб - буде i пiсня Голодний і патріарх хліба вкраде. Їж пироги, хліб бережи. І пес перед хлібом змиряється. Як є хліба край, так і під вербою рай Ми люди не горді: нема хліба - подавай пироги. Житній хліб - усьому голова. Риба не хліб, нею ситий не будеш Сердься, лайся, бийся, а за хлібом-сіллю сходи. Хліб батечко, водиця матінка. Хліб в дорозі не тягар.

Номер слайду 12

Народні забавки Печу, печу хлібчик (українська народна забавлянка для маленької дитини) Беруть у долоні дитячу голівку і, злегка її перекидуючи з руки на руку, роздільно проказують:  Печу, печу хлібчик Дітям на обідчик. Меншенькому - меньший, Більшенькому - більший. Після цього, нахиляючи голівку то наперед, то назад, продовжують: Шусть у піч! Сажай - виймай, Ріжу, ріжу Я, куштую - Гам!

Номер слайду 13

Робота над газетою „Хлібом славиться земля”

Завантаження...
Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Pavlovets Yegor
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. зубок микола
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
23 лютого 2018
Переглядів
3406
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку