Презентація : "Професія архітектор"

Про матеріал
Презентація на тему профорієнтації з професії "Архітектор" для використання у навчально-виховній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія АРХІТЕКТОРПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2020 р.

Номер слайду 2

Обов’язки 1. Готує завдання на розроблення містобудівної документації та внесення змін до неї (генерального плану, плану зонування та детальних планів території).2. Готує містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки.3. Готує накази по управлінню про надання містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки.4. Забезпечує опрацювання матеріалів для підготовки проектів рішень міської ради щодо розроблення містобудівної документації та внесення змін до неї (генерального плану міста, плану зонування території, детальних планів території) та проектів рішень виконавчого комітету міської ради про затвердження містобудівної документації, інших проектів рішень, що готує управління.5. Оформлює будівельний паспорт забудови земельної ділянки.6. Визначає відповідність намірів заявника щодо розташування тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (далі – ТС) комплексній схемі розміщення ТС (у разі її наявності) будівельним нормам, готує відповідь заявникові. 7. Оформлює паспорт прив’язки тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності (далі – паспорт прив’язки ТС), здійснює його реєстрацію.8. Перевіряє відповідність встановленої ТС вимогам паспорту прив’язки та готує матеріали щодо продовження терміну його дії. 9. Готує наказ по управлінню щодо скасування та анулювання паспорту ТС.10. За заявою заявника оформлює зміни до паспорту прив’язки ТС, будівельного паспорту забудови земельної ділянки, містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки.11. Здійснює підготовку пропозицій та матеріалів для розроблення містобудівної документації.

Номер слайду 3

Обов’язки 12. Готує інформацію щодо відповідності місця розташування об’єкта вимогам державних будівельних норм.13. Бере участь у підготовці інформацій згідно з містобудівною документацією щодо функціонального призначення земельної ділянки.14. Виконує роботи з оприлюднення розроблення проектів містобудівної документації і доступ громадськості до зазначеної інформації.15. Виконує роботи з реєстрації, розгляду та узагальнення пропозицій громадськості до проектів містобудівної документації.16. Виконує роботи з оприлюднення результатів розгляду пропозицій громадськості до проектів містобудівної документації.17. Готує висновки щодо погодження проекту відведення земельної ділянки для надання у користування на правах оренди, постійного користування, приватної власності. 18. Проводить базові та повторні відстеження регуляторних актів. 19. Працює у комісіях з перевірки пропозицій, заяв і скарг громадян, що відносяться до компетенції управління.20. Бере участь у роботі архітектурно-містобудівної ради.21. Забезпечує у встановленому порядку своєчасний розгляд заяв, звернень і скарг громадян, інших суб’єктів містобудування з питань, що належать до компетенції відділу.22. Бере участь у роботі центру муніципальних послуг.23. Відпрацьовує виконані документи, які надійшли з центру муніципальних послуг24. Виконує окремі завдання за дорученням начальника управління – головного архітектора міста, заступника начальника, начальника відділу, керівництва міської ради та її виконавчого комітету.

Номер слайду 4

Відповідальність 1. Неякісне виконання розпорядчих та інструктивних документів, які є обов’язковими відповідно до регламентів роботи міської ради та її виконавчого комітету. 2. Неякісне і несвоєчасне виконання посадових обов’язків, завдань (функцій), покладених на спеціаліста-архітектора. 3. Недостовірність даних, наданих керівництву та органам статистики. 4. Порушення Правил внутрішнього трудового розпорядку у виконавчих органах та трудової дисципліни. 5. Порушення Попередження про обмеження, пов’язані з прийняттям на службу в органи місцевого самоврядування та проходження служби, Загальних правил поведінки державного службовця, Кодексу етики і моралі працівників виконавчих органів.

Номер слайду 5

Права спеціаліста. Взаємодіяти під час виконання покладених на нього завдань з іншими структурними підрозділами міської ради, а також з підприємствами, установами, організаціями, громадянами та їх об'єднаннями. Вивчати передовий досвід та впроваджувати новітні технології на практиці.

Номер слайду 6

Підготовка архітектора у навчальному закладіАрхітектор – це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому, для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у профільному вищому навчальному закладі(ВНЗ). Вступити на обрану вами спеціальність здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика, іноземна мова або історія (залежить від ВНЗ). До речі, прохідний бал для ВНЗ таких рівнів має становити 180 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників з обраного вами напряму. Досвід викладачів допоможе швидко засвоїти усі аспекти і тонкощі професії. По закінченні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-архітекторів в Україні дуже мало.

Номер слайду 7

ПРО ГОЛОВНЕ Будь яка будівля, створена людиною, була народжена на папері. Кожний відрізок, сантиметр, кут, - результат величезної кількості розрахунків, досвіду та таланту. Фахівець даного напряму знаходиться на старті створення проекту і веде його до останньої піщинки, яка впаде на територію будівництва. Та не думайте, що архітектор це кабінетна професія… Контроль виконання проекту цілком і повністю покладений на групу спеціалістів серед яких архітектор займає не останню роль . Тому виїзди на об'єкти вам забезпечені)

Номер слайду 8

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
26 березня 2020
Переглядів
1327
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку