Презентація "Професія електрогазозварник"

Про матеріал
Опис професії, що сформований на базі інтервьювання та роботи з посадовими інструкціями підприємств. Рекомендовано для використання під час навчально-виховного процесу у 8-11 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія ЕЛЕКТРОГАЗОЗВАРНИКПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2020 р.

Номер слайду 2

Обов’язки Ручна дугова, плазмова та газове зварювання різної складності апаратів, деталей, вузлів, конструкцій і трубопроводів з різних сталей, чавуну, кольорових металів і сплавів, призначених для роботи під динамічними і вібраційними навантаженнями і під тиском. Ручна дугова і плазмова зварювання складних будівельних і технологічних конструкцій, які працюють в складних умовах. Киснева і плазмова прямолінійна і горизонтальна різання складних деталей з різних сталей, кольорових металів і сплавів за розміткою вручну з обробленням кромок під зварювання, в тому числі із застосуванням спеціальних флюсів з різних сталей і сплавів. Кисневе різання металів під водою. Автоматична і механічна зварювання складних апаратів, вузлів, конструкцій і трубопроводів з різних сталей, кольорових металів і сплавів. Автоматичне зварювання будівельних і технологічних конструкцій, які працюють під динамічними і вібраційними навантаженнями. Механізоване зварювання складних будівельних і технологічних конструкцій, які працюють у важких умовах. Ручне електродугове повітряне стругання складних деталей з різних сталей, чавуну, кольорових металів і сплавів в різних положеннях. Зварювання конструкцій в блочному виконанні у всіх просторових положеннях зварного шва. Зварювання та наплавлення тріщин і раковин у тонкостінних виробах і у виробах з важкодоступними для зварювання місцями. Термообробка газовим пальником зварних стиків після зварювання. Читання креслень різної складності зварних просторових металоконструкцій.

Номер слайду 3

Відповідальність Правопорушення, вчинені в процесі здійснення своєї діяльності, - в межах, визначених чинним адміністративним, кримінальним та цивільним законодавством України. При переході на іншу роботу або звільнення з посади Електрогазозварник відповідальний за належну і своєчасну здачу справ особі, що бере справжню посаду, а в разі відсутності такого, невикористання або неповне використання своїх функціональних керівнику. За неналежне виконання або невиконання своїх посадових обов'язків, передбачених цією посадовою інструкцією, - в межах, визначених чинним законодавством України. За завдання матеріальної шкоди - в межах, визначених чинним трудовим і цивільним законодавством України. Дотримання діючих інструкцій, наказів і розпоряджень по збереженню комерційної таємниці та конфіденційної інформації. виконання правил внутрішнього розпорядку, правил ТБ та протипожежної безпеки.

Номер слайду 4

Права спеціаліста. Давати підлеглим йому співробітникам доручення, завдання по колу питань, що входять в його функціональні обов’язки. Контролювати виконання виробничих завдань, своєчасне виконання окремих доручень підлеглими йому працівниками. Запитувати і отримувати необхідні матеріали і документи, що відносяться до питань своєї діяльності та діяльності підпорядкованих йому співробітників. Взаємодіяти з іншими службами підприємства з виробничих та інших питань, що входять в його функціональні обов’язки. Знайомитися з проектами рішень керівництва підприємства, що стосуються діяльності підрозділу. Пропонувати на розгляд керівника пропозиції по вдосконаленню роботи, пов’язаної з передбаченими цією посадовою інструкцією обов’язками. Виносити на розгляд керівника пропозиції про заохочення відзначилися працівників, накладення стягнень на порушників виробничої та трудової дисципліни. Доповідати керівникові про всі виявлені порушення та недоліки у зв’язку з виконуваною роботою.

Номер слайду 5

Підготовка електрогазозварника у навчальному закладіЕлектрогазозварник– це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому, для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у профільному навчальному закладі(НЗ). Вступити на обрану вами спеціальність здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, математика, іноземна мова або історія (залежить від НЗ). До речі, прохідний бал для НЗ таких рівнів має становити 130 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників з обраного вами напряму. Та важливіше за все – це навички, набуті з майстрами, які мають величезний досвід і готові поділитися ним у будь який час. По закінченні навчання вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-лаборантів в Україні дуже мало.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ Якщо мова заходить про будівництво, газопостачання, комунальне господарство, виробництво та багато-багато інших сфер, тут не обійтися без фахівця, що знає свою СПРАВУ. Кожна проблема, пов'язана з пошкодженням металічних конструкцій, не може бути вирішена без такої важливої людини. Будівництво, транспорт, сільське господарство, заводи і фабрики, школи і лікарні припиняють свою роботу без цих героїв, які у дощ і шквал, у спеку і мороз,під землею,у повітрі і під водою роблять неможливе. Тому, носити звання електрогазозварник – це велика честь, яку можна заслужити лише сумлінною працею та глибоким знанням своєї професії.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
16 січня 2020
Переглядів
2133
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку