Презентація "Професія лаборант"

Про матеріал
Опис професії, що сформований на базі інтервьювання та роботи з посадовими інструкціями підприємств. Рекомендовано для використання під час навчально-виховного процесу у 8-11 класах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Професія лаборант. ПРОФОРІЄНТАЦІЯна тему: Виконавець. Магістр фізіології, біолог. Лисенко Ілля Миколайовичсмт Магдалинівка 2019 р.

Номер слайду 2

Обов’язки 1. Підготовка лабораторного посуду, обладнання та приладів до початку робіт 2. Підготовка реактивів та препаратів до початку робіт 3. Проведення експериментів та комплексних досліджень 4. Оформлення результатів досліджень у встановлених формах 5. Дотримання чистоти та стерильності у приміщенні лабораторії відповідно інструкцій6. Забезпечення режиму дотримання норм і правил техніки безпеки у лабораторії

Номер слайду 3

Професійна діяльність Професія ЛАБОРАНТ дуже поширена у сферах фізичної, хімічної, біологічної, медичної, фармацевтичної, харчової, технічної промисловостей. Проведення ряду досліджень, підготовка матеріалів та звітування з отриманих результатів – це лише мала частина щоденної роботи лаборанта.

Номер слайду 4

Професійні положення Кожна галузь потребує відповідальних фахівців, відданих своїй справі та освічених у широкому спектрі напрямів, окрім професійного. Саме така досвідченість допомагає ЛАБОРАНТУ комфортно долати щоденні виклики своєї професії.

Номер слайду 5

Підготовка лаборанта у вищому навчальному закладіЛаборант– це складна і дуже відповідальна професія, яка потребує високого рівня знань і навичок, тому , для відповідності даним вимогам необхідна підготовка у вищому навчальному закладі. Що ж ми знаємо про вищі навчальні заклади, або ВНЗ?Це заклади ІІІ – IV рівня акредитації, які дають знання відповідні дипломам бакалавра (4 роки навчання) та магістра (5 – 6 років). Вступити на факультет з обраної вами спеціальності здавши Зовнішнє незалежне оцінювання з предметів: українська мова, “профільний предмет” та математика, іноземна мова або історія (залежить від ВНЗ). До речі, прохідний бал для ВНЗ таких рівнів має становити 150 і вище. Якщо вам стане знань на вступ до бюджету, кожен абітурієнт прагне цього, то неодмінно до ваших рук потраплять величезні об'єми інформації наукових видань, посібників, підручників, статей та конференцій з обраного вами напряму. По закінченні технікуму, інституту чи університету вільні вакансії чекають на вас, адже КВАЛІФІКОВАНИХ спеціалістів-лаборантів в Україні дуже мало.

Номер слайду 6

ПРО ГОЛОВНЕ На перший погляд, професія лаборанта здається незначною і складається враження, що будь-хто впорається із завданнями даної специфікації, але це не обґрунтоване і безвідповідальне ставлення. Як говорить старовинне французьке прислів'я : “Лише від посудомийки на кухні залежить успіх шеф-кухаря”. Дослідження у лікарні, наукові відкриття інститутів та академій, експериментальні ліки, моделі механізмів, харчова продукція, електроніка та озброєння, - все у їхніх руках. Тому, тільки від професійності лаборанта залежить позитивний результат досліджень.

Номер слайду 7

Дякую за увагу

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
30 грудня 2019
Переглядів
1542
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку