Презентація "Пропорційний поділ чисел та здорове харчування"

Про матеріал
Презентація до уроку математики в 6 класі за темою "Пропорційний поділ чисел" . Мета уроку - формувати в учнів уміння розв'язувати задачі на пропорційний поділ чисел та прищеплювати інтерес до збереження здоров'я та здорового харчування.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Здорове харчування

Номер слайду 3

Гречана крупа по праву вважається однією з найбільш корисних круп , які мають лікувальні властивості . Гречка містить необхідні для людського організму поживні речовини: білки , вуглеводи , цінні амінокислоти , органічні кислоти , вітаміни В1 , В2 , Р , РР , кальцій , фосфор і мікроелементи (йод , мідь , цинк , бор) .

Номер слайду 4

Щоб зварити розсипчасту гречану кашу потрібно взяти гречаної крупи та води у відношенні 1:2. Скільки гречаної крупи та води потрібно взяти , щоб отримати 30 кг каші?

Номер слайду 5

1 спосіб 1+2=3 (частини) 30:3=10(кг) становить 1 частина 2*10=20(кг) води Відповідь : 10 кг гречки та 20 л води. 2 спосіб Нехай k – коефіцієнт пропорційності. Коефіцієнт пропорційності –це число,яке дорівнює значенню відношень пропорції. Тоді потрібно взяти k кг крупи та 2k кг води. Каші має бути 30 кг. Маємо рівняння k +2k = 30 3k =30 k=10 (кг) крупи потрібно взяти 2*10=20 (кг) води потрібно взяти. Відповідь : 10 кг крупи та 20 л води.

Номер слайду 6

Алгоритм розв’язування задач на пропорційний поділ числа (по діях) 1) Знайти суму всіх частин. 2) Знайти значення однієї частини. 3) Знайти значення пропорційних величин.

Номер слайду 7

Алгоритм розв’язування задач на пропорційний поділ (складанням рівняння) 1) Позначити масу однієї частини через k. 2) Знайти вирази пропорційних величин. 3) Скласти рівняння, розв’язати його. 4) Знайти значення пропорційних величин.

Номер слайду 8

Робота з підручником №636(усно) № 637(1) (колективно) №637(2) (в парах). №637(3) (самостійно)

Номер слайду 9

Борщ - це ідеально збалансована страва. В ньому міститься велика кількість корисних для організму речовин в оптимальному співвідношенні.

Номер слайду 10

Для приготування борщу беруть воду, картоплю, капусту, буряк, цибулю, моркву, спеції у співвідношенні 15:3:2:2:1:1:1. Скільки потрібно взяти цих складників, щоб отримати 5кг борщу?

Номер слайду 11

Найкращий спосіб доставити в організм вітамінне багатство — готувати і їсти салати. Кожен день! Не все корисно, що салатом зветься. Зрозуміло, салат салату ворожнечу. Олів'є, «Мімоза», «Столичний», оселедець «під шубою» та інші закуски, що складаються з несумісних між собою продуктів і щедро заправлені майонезом, смачні, але абсолютно не корисні

Номер слайду 12

Салат весняний містить цибулю, огірки, помідори, солодкий перець у відношенні 1:2:3:2. Скільки треба взяти цих складників, щоб отримати 400 г салату?

Номер слайду 13

яблука 5 ч банани 2 ч ківі 1 ч апельсин 3 ч йогурт 4 ч РОБОТА В ГРУПАХ Для приготування фруктового салату потрібно яблука, банани, ківі, апельсини та йогурт взятих і відношенні 5:2:1:3:4. Скільки потрібно взяти кожного виду продуктів, щоб отримати 450 г салату. Фруктовий салат 450г

Номер слайду 14

1) 5+2+1+3+4=15 (частин) – всього 2) 450:15=30 (г) – на одну частину 3) 30*5=150 (г) – яблук 4) 30*2= 60 (г) – бананів 5) 30*3 =90 (г) – апельсинів 6) 30*4 = 120 (г) - йогурту

Номер слайду 15

Розв’язання. Нехай k г – маса однієї частини салату. яблука 5k банани 2k ківі k апельсини 3k йогурт 4k 5k +2k + k + 3k + 4k =450; 15k = 450; k = 450:15; k = 30. 5*30=150(г) –яблук; 2*30=60(г) – бананів; 30г –ківі; 3*30=90(г) –апельсинів; 4*30=120(г ) – йогурту.

Номер слайду 16

Задача 664.( Робота в групах) Розв’язати задачу різними способами Для приготування напою беруть 2 частини вишневого соку, 3 частини води й 1 частину меду. Скільки напою отримають, якщо візьмуть 400 г вишневого соку?

Номер слайду 17

Розв’язання: нехай k – коефіцієнт пропорційності. Для приготування напою візьмуть 2k- вишневого соку3k- води і k- меду. Оскільки вишневого соку взяли 400грам, то отримаємо: 2k=400; k=200; Отже, для приготування напою візьмуть 200 г меду, 3∙200=600 г води. При цьому отримають: 400+600+200=1200г напою. Відповідь: 1200грам.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Підсумок уроку Сьогодні на уроці Вивчили тему … Навчилися розв’язувати задачі на… Задачі на пропрорційний поділ чисел можна розв’язати …

Номер слайду 20

А ще ми ознайомились із здоровим харчуванням

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Самікова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
1119
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку