Презентація "Просто казка". Музичне мистецтво, другий клас.

Про матеріал
Матеріал презентації розроблено для проведення уроків музичного мистецтва у других класах НУШ (Підручник «Мистецтво 2 клас» Т.Рубля, І.Мед, Т.Щеглова). Містить відеоматеріали, розспівки та фонограми.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Просто казка. Дистанційне навчання. Музичне мистецтво 2 клас. Тодорович А. Я.

Номер слайду 2

Привіт, мої дорогі діти!Сьогодні ми разом поринемо у чарівний світ казки, та дізнаємося: Поспіваємо та потанцюємо.4 Які вони - українські народні казки?1 Пригадаємо ваших улюблених казкових героїв.2 Відвідаємо справжню театральну виставу.3

Номер слайду 3

Золота скарбниця усної народної творчості надзвичайно багата й різноманітна. Є в ній прислів'я та приказки, легенди і перекази, думи, пісні, усмішки , загадки… Та чи не найпопулярнішим жанром фольклору, що розкривав безмежний світ людської уяви, полонить серця дітей і дорослих, є українські народні казки.

Номер слайду 4

Розгляньте ілюстрації. До яких казок вони створені?Чого навчають нас ці казки?Поділіться з батьками своїми враженнями про улюблені казки.

Номер слайду 5

У 19 столітті в Україні жив композитор, який полюбляв світ казок. Своє захоплення він відобразив у трьох операх-казках — «Коза-Дереза», «Пан Коцький» та «Зима і Весна». А звати цього видатного музичного казкаря — Микола Лисенко.

Номер слайду 6

Микола Лисенко є творцем дитячої опери — першої не лише в Україні, а й у світі загалом. Музика його першої дитячої опери — «Коза-Дереза», насичена народними піснями. Ця опера комічна. А про що розповідається в цій казці ми подивимося у справжньому театрі. Послухайте фрагменти та поміркуйте: кому вони належать?

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ну що ж!Я впевнена, що ви впізнали героїв казки, а саме: Лисичку, Козу-Дерезу та Рака. Поміркуйте, чи вдало музика передає характер та настрій персонажів.

Номер слайду 11

Давайте порухаємось разом з нашими добрими знайомими))

Номер слайду 12

Світ здавався би набагато похмурішим, якби в ньому не було… казок! Адже чарівні історії люблять усі — і малеча, і дорослі. Казки вдвічі цікавіші, коли не просто читаєш або слухаєш їхній текст, а чуєшмузику — неодмінну складову музичних казок.

Номер слайду 13

Для кожного героя казки «Коза-дереза» композитор. Микола Лисенко написав пісні. Ці прості мелодії настільки виразні, що слухачі легко впізнають персонажів навіть без слів. Давайте заспіваємо «Пісню Лисички» з опери «Коза-Дереза».

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Сподіваюсь, що вам сподобався наш урок))Я з нетерпінням чекаю на нашу зустріч! А наступний музичний-мультик – Подарунок за вашу старанну роботу!

Номер слайду 16

Українська народна казка «Коза-Дереза» є дуже цікавою та повчальною. На її сюжет створюють навіть пісні-мультфільми.

Номер слайду 17

Дякую Вам за увагу!

pptx
Додано
24 червня 2020
Переглядів
1779
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку