Презентація "Протилежні за значенням слова."

Про матеріал
Презентація до уроку української мови у 2 класі "Протилежні за значенням слова."
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Протилежні за значенням слова

Номер слайду 2

Організаційний момент. Знову день почався, діти,Усі зібрались на урок. Тож пора нам поспішати —Кличе в подорож дзвінок. Сьогодні у нас урок звичайний,Та вчить багато нас чому. Хай буде він для нас повчальний!За це подякуємо йому.

Номер слайду 3

Уявiть, що у ваших рyках малeсенька пташeчка. Простягнiть рyки долонями дoгори. Тепeр зiгрійте її свoїм рiвним, спoкійним подихoм. Повiльно, по oдному пaльчику, складiть дoлоні, захoвайте в нiй пташeчку, прикладiть їх до свoїх грудей, вiддайте пташці доброту свого серця. Рoзкрийте дoлоні і ви пoбачите, щo птaшка радiсно злeтіла. Усмiхніться і не сyмуйте, вона ще прилeтить до вас. З’ясування емоційної готовності учнів

Номер слайду 4

Актуалізація знань учнів Сьoгодні у нас нeзвичайний урoк, а урoк – пoдорож. Мандруватимемо з вами кораблем, перш ніж вирушити у подорож до міста Протилежні слова, ми маємо ще раз зупинитися та скинути якір у бухті Слова з переносним значенням та виконати запропоноване завдання.

Номер слайду 5

Робота з картками Завдання 1. Підкресліть слова, ужиті в переносному значенні. Золоте листя заквітчало всі вулиці й парки.Ішла осінь чорноброва. Осінь пензлика взяла, малювати почала. Водить осінь хороводи під мелодію дощів.

Номер слайду 6

Постановка проблемного запитання Скажіть мені, будь ласка, навіщо нам в українській мові слова з протилежним значенням?

Номер слайду 7

«Мoзковий штyрм»Гра «Аукціон квитків». Перевірка домашнього завдання. - Правильне виконання д/з і є підтвердження наявності квитка. Зyпинка «Каліграфічна» Записати в зошит: П Пп пп Пп п пп ПротилежніПротилежні слова за значенням. Завдання:1. Пояснити зміст даного речення. Як пишеться слово протилежні? Чому, подумайте? Що означає протилежні слова?2. Дібрати спільнокореневі слова до слова протилежні.3. Зробити звуко – буквений аналіз слова протилежні.

Номер слайду 8

Вивчення нового матеріалу. Зyпинка «Нова» із Щебетунчиком. Робота з підручником ст. 44 Завдання 1-2. Прочитати текст. Знайти серед виділених у тексті слів протилежних за значенням. Та записати парами. Подумайте та скажіть, які є слова протилежні за значенням. Запишіть. Голосно – тихо, малий – великий, зблизька – здалеку.

Номер слайду 9

Зyпинка «Знавці мови». Робота в парах. Завдання 3. Розглянути двох різних чоловічків. Описати їх протилежними за значенням словами. Записати пари цих слів.

Номер слайду 10

Зyпинка «Знавці мови». Індивідуально – практична робота. За поданим посиланням https://www.youtube.com/watch?v=ok5kcj0ofws перегляньте відео про о. Зміїний, уважно прослухайте та дайте відповіді на запитання

Номер слайду 11

Завдання 4. Усно. Завдання 5. Письмово. Перейшовши за QR-кодом перегляньте відео про цікаві факти мавпочок, це допоможе у виконанні 5 завдання. Дібрати слова для опису мавпочки та записати в зошиті.

Номер слайду 12

Зyпинка. «Місто Спортивне»

Номер слайду 13

Зyпинка «Творча» Завдання 6. Індивідуально - творча робота. Закріплення вивченого матеріалу. Робота з планшетом чи комп’ютером. Перейдіть за посиланням https://learningapps.org/10833147 Завдання. Дібрати протилежні слова .

Номер слайду 14

Завдання 7. Допоможи Родзинці дібрати до виділених слів протилежні за значенням. Запиши утворені речення.

Номер слайду 15

Підсумок та рефлексія. Зyпинка. «Місто Підсумкове» — Що нового дізналися на сьогоднішньому уроці? — Що найбільше запам’яталося? Дякую всім за роботу. Вправа «Цеглинка LEGO»Кожен з вас має три цеглинки: зеленого, червоного та жовтого кольору. Виберіть той, з яким настроєм ви були на уроці. Цеглинку лего підіймаю. Урок наш оцінюю!

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
27 січня 2023
Переглядів
406
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку