Презентація " Прозові твори"

Про матеріал
Матеріал допоможе провести підсумковий урок по темі " Прозові твори" . Розробка містить: мовленнєву розминку, вправи для звуконаслідування , роботу в парах, групах, різноманітні мовні ігри, інтерактивні вправи , які активізують учнів до роботи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підсумок по вивченій темі “ Прозові твори”Презентацію підготувала. Вчитель І категоріїКліщинського НВКЛитовченко А. М.

Номер слайду 2

Перевірка своїх досягнень. Чи уважно ти читав?

Номер слайду 3

Мета: систематизувати й узагальнити знання учнів з вивченого розділу; вчити порівнювати, співставляти прочитані твори; розвивати зв'язне мовлення, образне мислення, творчу уяву; виховувати любов до художнього слова.

Номер слайду 4

Мовленнєва розминка1. Гра «Зарядка для язичка»• Задми свічку.• Понюхай квіточку.• Пий чай із блюдця.• Надми кульку.• Подми на кульбабку.• Насос.• Годинник.

Номер слайду 5

2. Звуконаслідувальна гра «Що як звучить?»Так колесо свистить пробите: с-с-с. Сичить гусак старий сердитий: с-с-с. Вода тече, співає в кранику: с-с-с. Свистить завжди окріп у чайнику: с-с-с.

Номер слайду 6

3. Робота над скоромовкою. Гра «Дощик»Обережний хитрий лис. До нори вечерю ніс. Біг додому лісом лис,Шелестів над лисом ліс.

Номер слайду 7

III. ПЕРЕВІРКА ДОМАШНЬОГО ЗАВДАННЯГра «Обличчям до обличчя»Учні в парах повертаються одне до одного і переказують уривок з повісті Я. Стельмаха «Ловись, рибко!» від імені Митька; від імені автора.

Номер слайду 8

IV. МОТИВАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ. Сьогодні ми завершуємо вивчати розділ «Світ прози». Пригадаємо твори, які ми вивчали, ще раз зустрінемося з героями, яких полюбили.

Номер слайду 9

V. СИСТЕМАТИЗАЦІЯ Й УЗАГАЛЬНЕННЯ ЗНАНЬ1. Гра «Відгадай загадку»— Відгадайте загадку, впізнайте героя, назвіть твір і його автора. Стоїть в стайні, Вівса просить І на собі Хлопців возить. В. Сухомлинський “ Кінь утік”

Номер слайду 10

Гра «Відгадай загадку»Є у лісі хата, В ній кімнат багато. Тут живуть невтомні Санітари добрі. О. Буцень “ Наше відкриття”

Номер слайду 11

Гра «Відгадай загадку»Він у воді сидить,А я на березі. На нього надивитись. Не можу. Я. Стельмах “ Ловись рибко!”

Номер слайду 12

Робота в групах— Оберіть оповідання, у якому багато діалогів. Розподіліть ролі та прочитайте його за особами.“ Гра в шахи”“ Обіцянка”“ Хата , де жили страхи”“Як Сергійко навчився жаліти”

Номер слайду 13

Гра «Дуель»Групи зачитують одна одній уривки і визначають, з якого вони твору.

Номер слайду 14

 Гра «Мій улюблений герой». Вправа «Мікрофон»Учні розповідають про улюбленого героя з прочитаних творів

Номер слайду 15

VI. ПІДСУМОК УРОКУГра «Закінчи речення»• Сьогодні на уроці я вчився...• Найбільше мені сподобалося...• Важко було...• Вдалося подолати труднощі завдяки...

Номер слайду 16

VII. ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯВідповідати на запитання  підручника с. 128, 129

pptx
Додано
27 лютого 2019
Переглядів
1641
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку