Презентація "Птахи - діти природи"

Про матеріал

Розміщені матеріали в презентації сприяють розвитку екологічного мислення ,розвитку пізнавального інтересу в учнів, виховують бережливе ставлення до природи .

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Птахи – діти повітря »

Номер слайду 2

«Їхня стихія – це політ» Птахи – невід’ємна частина природи, її окраса. Не можна уявити собі ліс, парк, сад беззвучним, «німим», без співу дроздів, синиць, зябликів, поле – без співу жайворонків, луку – без красеня білого лелеки, небо – без стрімких ластівок.

Номер слайду 3

“ Невід’ємною частиною нашого життя є птахи. Вони поширені скрізь, де є на землі сприятливі умови для їхнього існування. На земній кулі їх налічується 8700 видів, а в нашій країні майже 770 видів. Скільки шкідливих комах і личинок знищують вони за літо – не злічити. Працюють не покладаючи крил. Птахи – частина природи

Номер слайду 4

Шпак - це прекрасний імітатор. Він може наслідувати голоси інших птахів та інші звуки, наприклад, телефонний дзвінок, квакання жаб, скрип дверей, нявкання кішок або насвистування мелодій. Шпаки працюють на добу 17 годин. Та менше їм працювати не можна. Щоб нагодувати своїх пташенят, вони повинні приносити корм за день не менше 200 разів. Найтоншим музичним слухом, ймовірно, мають самці звичайного солов’я. Деякі з них можуть запам’ятовувати і відтворювати складні музичні фрагменти, що містять десятки різних співзвуч Птахи передають свої пісні з покоління в покоління. У тропічних кропив’яників самці навчають співу синів, а самки – дочок. До речі, самки співочих птахів навчаються співу швидше самців. Зозуля – одна з найкорисніших лісових птахів. Самець кує всю весну і половину літа. Зозуля не будує гнізда, яйця підкидає у гнізда дрібних птахів. Спостереження показали, що за зимовий день дятел іноді розбиває до 50 шишок сосни, вставляючи їх на вершину обламаного сухого дерева – жолобок. Це місце, де дятел взимку обідає називається «Кузнею дятла».

Номер слайду 5

Птахи – окраса природи

Номер слайду 6

Будуємо будиночки для синичок

Номер слайду 7

Птахи, занесані до Червоної книги України і Міжнародної Лебідь малий,гоголь, огар, гага звичайна, степовий журавель, сірий журавель, орлан білохвіст, беркут, пугач-сова, чорний лелека, дрізд кам’яний, мартин озерний, тетерев, скопа та інші Ніколи не зробимо шкоди Ми пташці у нашім краю. Ми друзі і вірні, і щирі, Бо ми бережем повсякчас Пташок, що літають у вирій, І тих, що зимують у нас. .

Номер слайду 8

Народні вірування про птахів. Голуби – символ щирої, ніжної і вічної любові, символ миру. Ластівка – символ весни. Де ластівка зівє гніздо, там буде щастя. Сокіл – символ хоробрості та швидкості, дуже далеко бачить. Сорока стрекоче, бо гостей хоче. Буде новина добра. Орел – символ сили. Лелека – символ щастя. Лебідь – символ вірності і любові. Беркут – символ могутності Ворон – символ мудрості

Номер слайду 9

ppt
Пов’язані теми
Біологія, Позакласні заходи
Додано
4 лютого 2018
Переглядів
7247
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку