Презентація "Птахи навесні"

Про матеріал
Матеріал даної презентації допоможе дітям познайомитися з весняними явищами в житті птахів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Птахи навесніЯДС 2 клас. Підготувала Ольга Козлова

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Повторення вивченого- Які метелики з`являються коли ще довкола лежить сніг? (Кропив`янка).- Який метелик жовтого кольору? (Лимонниця).- Яких метеликів вважають найгарнішими в наших краях? (Павине око,Жалібниця, Адмірал).- Які ще комахи прокидаються ранньою весною? (Мухи).- Де вони ховаються на зиму? (Між віконними рамами, у будинках)- Хто з комах прокидається в лісі з настанням весни? (Мурашки).

Номер слайду 4

Мозковий штурм. Прилетіли гостіСіли на помості,Без сокири, без лопати. Поробили собі хати. Здогадались, дітлахи?Ну, звичайно – це … .

Номер слайду 5

Мозковий штурм. Діти, давайте з вами пригадаємо, яких тварин називають птахами?(Птахи - це тварини, тіло яких укрите пір'ям).- На які групи поділяють всіх птахів? (зимуючі, перелітні)

Номер слайду 6

Вступне слово. Птахи не тільки прикрашають наше життя, вони перші помічники людини у боротьбі зі шкідливими комах та гризунами. Їх здавна називають санітарами лісів і полів. Тому люди також повинні дбати про пернатих. 

Номер слайду 7

Мозковий штурм. Яких птахів називають перелітніми?

Номер слайду 8

Гра «Впізнай пташку»

Номер слайду 9

Перегляд відео

Номер слайду 10

Робота з підручником, с. 64. Складання розповідей за малюнками

Номер слайду 11

Робота з підручником, с. 64.

Номер слайду 12

Робота у зошиті, с. 33

Номер слайду 13

Робота у зошиті, с. 33

Номер слайду 14

Руханка

Номер слайду 15

Гніздування птахів. Ластівки прилітають приблизно в середині травня, а в другій частині місяця відбувається спорудження гнізда і відкладання яєць. Відомо, що ластівки будують гнізда практично на будь-яких будівлях, створених людиною.

Номер слайду 16

Гніздування птахів. Для жителів міст і сіл нашої країни чи не в першу чергу саме шпак здавна є ознакою приходу весни, бо він може повертатися до наших садів і парків вже наприкінці лютого, але найчастіше – у першій половині березня. Ще до прильоту самки, а потім разом з нею самець починає чистити дупло або шпаківню, що обрав для гніздування. Він зовсім не зважає на те, що в тому дуплі до його прильоту вже влаштували гніздо горобці. Горобине кубельце віхоть за віхтем він неодмінно викине без будь-яких роздумів про пристойність своєї поведінки. Сильніший здолає слабшого.

Номер слайду 17

Гніздування птахів. Жайворонок — один з найвідоміших співаючих представників пернатих. Він радує весняними трелями п’ять континентів. Ранньою весною повертаються зграї птахів. Приліт жайворонків у багатьох народів у Європі настільки тісно пов’язаний з весною, що в березні булочки печуться під назвою жайворонки. Це нескладні кулінарні вироби, які віддалено нагадують птахів з родзинками замість очей.

Номер слайду 18

Гніздування птахів. Лелека вже давно став священним птахом у багатьох народів. Про це говорять хоча б численні легенди, казки, повір’я, поговірки, що дійшли до нас із тих часів. Лелеки спілкуються між собою, шиплячи і клацаючи дзьобом, оскільки вони не можуть «вимовляти» жодних звуків, крім тихого писку, через особливості своєї будови.

Номер слайду 19

Робота у зошиті, с. 34

Номер слайду 20

Закріплення нового матеріалуhttps://learningapps.org/view1245704

Номер слайду 21

Рефлексія. Якщо урок сподобався, то ви махаєте руками, як пташка крилами. Не сподобався – закрийте обличчя, як засмучена пташка.

Номер слайду 22

Рефлексія. Наш дивний світ такий, як казка: Он в небі хмаронька пливе. Тож бережи його, будь ласка,Все в ньому гарне і живе. Он квітка полум'ям палає,І ясне сонечко блищить. Чарівна пташечка співає,Все в дивосвіт прийшло, щоб жить.

Номер слайду 23

Використані джерелаhttps://pryroda.in.ua/fesenko/shpachynyy-norov/https://www.youtube.com/watch?v=KPmhq. Lp. HFr. Yhttps://news.glavred.net/pochemu-nelzya-trogat-gnezda-lastochek-10467208.htmlhttps://yak-zrobyty.in.ua/zhajvoronok-ptax-opis-osoblivosti-sposib-zhittya-i-seredovishhe-prozhivannya-zhajvoronkahttps://faktypro.com.ua/page/20-czikavikh-faktiv-pro-lelekhttps://pidruchnyk.com.ua/1308-ya-doslidzhuyu-svit-zharkova-2-klas.htmlhttps://learningapps.org/view1245704

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 2 клас, Презентації
НУШ
Додано
4 березня
Переглядів
178
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку