Презентація"Реалізація компетентністного підходу при вивченні технологій"

Про матеріал
Презентація до виступу автора на районній конференції педагогічних працівників. Автор аналізує сучасний стан викладання технологій та на основі власного бачення і досвіду презентує модель реалізації компетентністного підходу при вивченні технологій в Новій українській школі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Реалізація компетентнісного підходу при вивченні технологій. Вчитель технологій О. М. Гаврилюк Великомочульська ЗОШ

Номер слайду 2

План роботи1. В чому полягає криза освіти в Ураїні. 2. Основні ідеї компетентісного підходу в світі.3. Що таке «компетентність «та її різновиди.4. Які компетентності належать до ключових і як їх реалізувати.5. Чим можна допомогти вчителю в роботі з опанування та впровадження компетентнісного підходу на уроках технологій.6. Дидактичні матеріали для самоосвіти вчителя технологій.

Номер слайду 3

Криза освіти

Номер слайду 4

Висловіть свою думку: Чи потрібні радикальні зміни в школі(зміст,підходи)?Чому?

Номер слайду 5

«Освіта є ключовим елементом національної безпеки, а людина-це найцінніший актив держави. Маємо перетворити освіту на чинник економічного зростання,джерело національної єдності,засіб соціального просування кожного громадянина»Концепція МОНУ «Нова школа. Простір освітніх можливостей»

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Очікування

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Компетенція. Компетенція-це суспільна норма.вимога,яка включає знання,уміння.навички,способи діяльності,певний досвід. Вона сама не є характеристикою особистості.

Номер слайду 10

Компетентність. Компетентність-динамічна комбінація знань,способів мислення,поглядів,цінностей,навичок,умінь та інших особистих якостей,що визначає здатність особи успішно проводити професійну та/або подальшу навчальну діяльність. З нового. Закону України «Про освіту»

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

ключові

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Як би ви одним реченням сформували основні ідеї компетеннісного підходу в освіті?

Номер слайду 19

Вчитися не для школи,а для життя ( за Сенекою) Основні ідеї компетентнісного підходу:-Максимальна самостійність учнів-Діяльнісний підхід-Практична цінність у реальному житті набутих ЗУН та самого процесу навчальної діяльності-Можливість створення учнями власного освітнього продукту-Використання індивідуальної, групової, колективної діяльності в різних співвідношеннях

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу має вирішувати такі завдання :-підвищення рівня мотивації учнів до навчання;-використання суб’єктивного досвіду набутого учнями;0ефективне та творче застосування набутих знань та умінь на практиці;-формування у учнів навичок отримувати,осмислювати та використовувати інформацію з різних джерел;-здійснення організаційної чіткості та оптимізації кожного уроку;-підвищення рівня самоосвітньої та творчої активності учнів;-створення умов для інтенсифікації навчання в практичній площині;-наявність контролю,взаємоконтролю за процесом формування технологічних компетентностей в процесі навчання;-формування стійкої мотивації що до подальшої практичної діяльності.

Номер слайду 24

Для того щоб реалізувати компетентнісний підхід до кожного уроку з технологій необхідно ПРИГАДАТИ старовинну китайську притчу. Я чую-я забуваю;Я бачу- я запамятовую;Я роблю-я розумію

Номер слайду 25

реалізація компетентнісного підходу під час вивчення технологій ...journal.osnova.com.ua/.../59222-РЕАЛІЗАЦІЯ_КОМПЕО. М. Гаврилюк, учитель технологій вищої категорії, старший учитель, ..... Сучасний урок, зорієнтований на реалізацію компетентнісного підходу в ...

Номер слайду 26

№18-21 за 2016 р

Номер слайду 27

Номер слайду 28

ВИСНОВОК

Номер слайду 29

…Учитель повинен йти в ногу із сучасністю, пройматися й надихатися силами що пробудилися в ній! А. Дістервег

Номер слайду 30

Номер слайду 31

pptx
Додано
12 квітня 2020
Переглядів
707
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку