Інгредієнти: Свинина, яловичина до 1 кг. Морква 1 шт. Картопля 2-3 шт Квасоля 1 склянка Корінь петрушки, селера за смаком Червоний буряк 1-2 шт Червоний солодкий перець 1 шт Часник 2-3 зубчика Цибуля 1 шт Капуста білокачанна 0.5 головки Сіль, чорний перець, зелень, гострий перець, лавровий лист, зелень петрушки і кропу, сметана за смаком Томатна паста 2-3 ст.л.
Приготування. До каструлі 5-6 літрів налити води трохи більше половини її об’єму і поставити на вогонь. У цей час вимити м’ясо. Нарізати на досить великі шматки. Покласти м’ясо в воду. Потім довести її до кипіння. Обов’язково зняти піну. Кинути 2-3 лаврових листки, корінь петрушки і селери – цілими шматочками. r
У бульйон додати обсмажені шматочки моркви, цибулі і перецю. Величина шматочків – на ваш розсуд. Додати роздавлені зубки часнику і дрібно нарізаний очищений свіжий гострий перець, або пару пучок сухого гострого перцю. Варити борщ 15 хв. Почистити буряк, порізати його соломкою. Додати буряк в киплячий борщ – добре розмішати. Варити ще 10 хв і відразу ж додати нарізану великими кубиками картоплю.r
Зварити міцний м’ясний бульйон – мінімум годину. М’ясо повинно стати м’яким і відділятися від кісток. Коли бульйон готовий – витягти з нього корінь петрушки, лавровий лист і додати заздалегідь замочену у воді квасолю. Зачекати, поки закипить борщ, зменшити вогонь і варити 20 хв. Квасоля повинна бути трохи сира.r