Презентація. Рецепт ураїнського борщу

Про матеріал
Борщ — овочевий суп з м'ясом або грибами, основна перша страва української кухні. Набула широкого міжнародного поширення і визнання. Борщ поряд із варениками та галушками є символом української національної кухні. В презентації зображено технологію приготування борщу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Український борщ. Димитровський професійний гірничий ліцей Підготувала студентка 14-17 групи. Пупипиніна Анна

Номер слайду 2

Про рецепт. Підготовка: 30 хв. Приготування: 2 год. Готується за: 2 год 30 хв. Вихід: 6-8 порціїПідготовка: 30 хв.r

Номер слайду 3

Інгредієнти: Свинина, яловичина до 1 кг. Морква 1 шт. Картопля 2-3 шт Квасоля 1 склянка Корінь петрушки, селера за смаком Червоний буряк 1-2 шт Червоний солодкий перець 1 шт Часник 2-3 зубчика Цибуля 1 шт Капуста білокачанна 0.5 головки Сіль, чорний перець, зелень, гострий перець, лавровий лист, зелень петрушки і кропу, сметана за смаком Томатна паста 2-3 ст.л.

Номер слайду 4

Приготування. До каструлі 5-6 літрів налити води трохи більше половини її об’єму і поставити на вогонь. У цей час вимити м’ясо. Нарізати на досить великі шматки. Покласти м’ясо в воду. Потім довести її до кипіння. Обов’язково зняти піну. Кинути 2-3 лаврових листки, корінь петрушки і селери – цілими шматочками. r

Номер слайду 5

Коли картопля зварилася додати томатну пасту за смаком. Томатна паста повинна покипіти 5 хв. Далі додати тонко нашаткованої білокачанної капусти. Варити капусту 5 хв. Після додати дрібнонарізаної зелені, посолити та поперчити і зняти з вогню.r

Номер слайду 6

У бульйон додати обсмажені шматочки моркви, цибулі і перецю. Величина шматочків – на ваш розсуд. Додати роздавлені зубки часнику і дрібно нарізаний очищений свіжий гострий перець, або пару пучок сухого гострого перцю. Варити борщ 15 хв. Почистити буряк, порізати його соломкою. Додати буряк в киплячий борщ – добре розмішати. Варити ще 10 хв і відразу ж додати нарізану великими кубиками картоплю.r

Номер слайду 7

Зварити міцний м’ясний бульйон – мінімум годину. М’ясо повинно стати м’яким і відділятися від кісток. Коли бульйон готовий – витягти з нього корінь петрушки, лавровий лист і додати заздалегідь замочену у воді квасолю. Зачекати, поки закипить борщ, зменшити вогонь і варити 20 хв. Квасоля повинна бути трохи сира.r

Номер слайду 8

Борщ повинен настоятися, щоб бути більш смачним. Подавати борщ рекомендовано з сметаною, часником та цибулею.rrrrrrrr

Номер слайду 9

Смачного!style.text. Decoration. Underline

Номер слайду 10

Використані джерела: Шаблон презентації зі сайту http://powerpointstore.com/59-letniy-salat.html Рецепт зі сайту https://www.djurenko.com/uk/domashnya-kuxnya/borshh-ukr.html

pptx
Пов’язані теми
Технології, Інші матеріали
Додано
30 листопада 2020
Переглядів
6862
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку