Презентація «Використання природних конструкційних матеріалів при створенні та оздобленні комплексного виробу в класах без поділу».

Про матеріал

Впровадження у систему роботи творчих проєктів з використанням деревини та інших природних матеріалів

Зміст слайдів
Номер слайду 1

«Використання деревини та інших природних конструкційних матеріалів при створенні та оздобленні комплексного виробу в класах без поділу»

Номер слайду 2

Можливі варіанти практичних завдань

Номер слайду 3

підставка під гаряче

Номер слайду 4

підставка під гаряче(технологія виготовлення)Найпростіший виріб, який можна виготовити зі спилів дерева. Для виготовлення підставки під гаряче товсті гілки розрізають на кілька спилів товщиною приблизно 5 – 10 мм. Готові деталі обробляють наждачним папером. Кора, яка знаходиться з країв, служить елементом декору, тому її не прибирають. Але це не є принципово. Видалити її можна за допомогою гострого ножа. Якщо елементи готові, то приступають до склеювання. Спочатку розкладають їх на рівній поверхні, щоб вони торкалися один одного. Потім намазують клеєм і будують невелику пірамідку в шаховому порядку. Надлишки клею прибирають чистою тканиною і ставлять виріб під гніт, щоб деталі добре скріпилися і висохли.

Номер слайду 5

Сонце з дорогоцінних каменів. Оригінальна прикраса для саду, прикрашена декоративними скляними камінчиками

Номер слайду 6

Сонце з дорогоцінних каменів(технологія виготовлення)В наш час в багатьох магазинах продаються різної форми і величини декоративні скляні камінчики. Їх можна приклеїти на дерев'яний спил в будь-якому порядку і вийде оригінальна прикраса для саду. Цю прикрасу можна прикріпити до будь-якої конструкції на території саду (дерево, альтанка,лава…) Коли яскраве світло буде потрапляти на цю прикрасу, то сад наповнюватиметься різнокольоровими вогниками сонячних зайчиків.

Номер слайду 7

Веселі прикраси для подвір’я

Номер слайду 8

Веселі прикраси для подвір’я (технологія виготовлення)Чудовим доповненням  квіткової клумби можуть стати вироби з дерева,  зроблені своїми руками. Треба зазначити, що вони бувають різними за складністю, але деякі з них доступні для виготовлення і недосвідченими майстрами. Всі вироби необхідно обробляти спеціальним розчином і покривати лаком. Так вони довше будуть служити на благо людям.

Номер слайду 9

Годинник зі спилу дерева

Номер слайду 10

Годинник зі спилу дерева(ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ) Підготувати поперечний зріз дерева. Покрити дерев’яну поверхню годинника лаком, маслом, воском або морилкою. Закріпити часовий механізм. Годинник своїми руками готовий!

Номер слайду 11

Панно з дерев’яних спилів із додаванням інших природних матеріалів: шишок,гілок,засушених трав

Номер слайду 12

Панно з дерев’яних спилів(ТЕХНОЛОГІЯ ВИГОТОВЛЕННЯ)Панно, створені із дерев’яних спилів, стануть прекрасним декором приміщення, оформленого в стилях прованс та кантрі. Виконувати подібні композиції можна як з одних кругляків, так і з додаванням інших природних матеріалів.

Номер слайду 13

Віночок на двері з дерева

Номер слайду 14

Віночок на двері з дерева(технологія виготовлення)Розпиляйте дерево на тонкі, до 1 см спили. Знайдіть круглу основу, наприклад миску, відповідного діаметру і розкладіть навколо неї заготовки. Обережно, намагаючись не зрушити кружечки, приберіть основу. Візьміть новий спил і нанесіть на обидва його краї гарячий клей. Приклейте цей спил таким чином, щоб один його край опинився на попередньому спилі, а другий — на наступному. Ці дії повторюйте, поки верхній ряд не з’єднає між собою всі елементи нижнього, і вам залишиться тільки задекорувати віночок.

Номер слайду 15

Ваза та горщики для квітів

Номер слайду 16

Ваза для квітів(технологія оздоблення) Підготувати гілки. Розпилити їх на невеликі кружечки. Оздобити основу . Ваза готова.

Номер слайду 17

Вішак

Номер слайду 18

Рамки -для улюблених фотограій.

Номер слайду 19

Вироби з паличок для морозива

Номер слайду 20

Вироби з паличок для морозива. З такого непридатного матеріалу, як палички від морозива можна створити неймовірні вироби. Для дітей цей творчий процес виявився особливо цікавим і корисним, адже його виконання сприяє розвитку уважності й посидючості. За допомогою підручного матеріалу, клею і дерев'яних паличок можна зробити не тільки іграшки, але і корисні для будинку предмети.

Номер слайду 21

Дерево - незамінний матеріал для створення різних оригінальних речей, якими можна прикрасити інтер'єр будь-якої квартири або будинку. свічникиstyle.text. Decoration. Underline

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Морфологічна скринька

Номер слайду 24

Готові вироби

Номер слайду 25

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шигалевський Владислав Юрійович
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Технології, Розробки уроків
Додано
6 грудня 2020
Переглядів
2212
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку