Презентація "Речові історичні джерела"

Про матеріал
У 5 класі учні починають опановувати новий для себе напрямок - вивчення історії. Важливою складовою цієї науки є знайомство з історичними джерелами. Ця презентація в легкій та доступній формі ознайомить з речовими джерелами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема. Речові історичні джерела

Номер слайду 2

{3 B4 B98 B0-60 AC-42 C2-AFA5-B58 CD77 FA1 E5}1 Наука, що вивчає минуле людства2 Наука, що вивчає способи обчислення часу3 Учені, що досліджують минуле людства4 Зменшене зображення земної поверхні на якому зображають історичні події5 Умовні знаки та пояснення до карти6 Назвіть кількість областей в Україні7 Назвіть історико-етнографічний регіон, в якому ми живемо8 Держава, яку очолював гетьман9 Назвіть століття в якому ми живемо. КОРИСТУЮЧИСЬ ХМАРКОЮ СЛІВ, ДАЙТЕ ВІДПОВІДЬ НА ПИТАННЯ

Номер слайду 3

Студентські заповіді археолога. Житло археолога – палатка.Їжа археолога – консерви. Знаряддя археолога – лопата. Радість археолога – пожежа. Щастя археолога – смітник. Мрія археолога – могила. Як ви гадаєте, чому заповіді археолога такі незвичні?

Номер слайду 4

Робота з термінами. Археологія - наука , що вивчає історію за матеріальними (речовими) залишками діяльності людей – археологічними пам`ятками.

Номер слайду 5

Робота з підручником (ст. 59)Складіть правила пошуку та розкопок давніх пам’яток

Номер слайду 6

Вікентій Хвойка

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Музей – це спеціальна установа де зберігаються пам`ятки минулого з різних галузей. Експонат - предмети, речі, витвори мистецтва, щодемонструються на виставках.

Номер слайду 9

Опрацюйте § 8, складіть словничок із 6-7 слів, доречних у розповіді про археологію та музеї.

pptx
До підручника
Історія України (Вступ до історії) 5 клас (Власов В.С.)
Додано
19 жовтня 2021
Переглядів
1719
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку