Презентація "Релігійний жанр"

Про матеріал
Твори релігійного жанру різних видів мистецтва органічно поєднуються в сакральній архітектурі: церквах, соборах, монастирях. Тут розміщуються ікони, твори монументального живопису: фрески, вітражі, мозаїки. У добу Середньовіччя набули поширення біблійні сюжети. Вони надзвичайно різноманітні: від зародження до кінця світу. До них належать зображення, пов'язані з релігійними святами (Різдво, Великдень, Покрова), сюжетами з життя Христа і Богородиці, виконані в живописі, скульптурі, графіці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 29. Релігійний жанр Образотворче мистецтво 6 клас Розділ VI.  Історичний жанр та його різновиди Вчитель образотворчого мистецтва Сілівоненко К.О.

Номер слайду 2

Твори релігійного жанру різних видів мистецтва органічно поєднуються в сакральній архітектурі: церквах, соборах, монастирях. Тут розміщуються ікони, твори монументального живопису: фрески, вітражі, мозаїки. У добу Середньовіччя набули поширення біблійні сюжети. Вони надзвичайно різноманітні: від зародження до кінця світу. До них належать зображення, пов'язані з релігійними святами (Різдво, Великдень, Покрова), сюжетами з життя Христа і Богородиці, виконані в живописі, скульптурі, графіці.

Номер слайду 3

Ікона «Юрій-Змієборець» (с. Станиль, Львівська обл.) Фрагмент мозаїки у соборі Св. Марка (м Венеція, Італія)

Номер слайду 4

Ілюстрація з Біблії Василя Кореня Фрагмент рельєфу вівтаря кафедрального собору (м. Салерно, Італія) Релігійний жанр — зображення релігійних сюжетів в образотворчому мистецтві.

Номер слайду 5

Ян Брейгель Молодший. Земний рай Роздивіться біблійні сюжети на тему створення світу в графіці, скульптурі, монументальному живописі. Визначте різновиди цих видів образотворчого мистецтва на ілюстраціях. Популярні теми картин біблійного жанру — Райський сад, Ковчег Ноя, Вавилонська вежа. • Проаналізуйте багатофігурні, складні за будовою, композиції картин релігійного жанру.

Номер слайду 6

Ян Брейгель Старший. Входження тварин у Ковчег Ноя Портрет митця

Номер слайду 7

Мозаїка — художня техніка; виконується шляхом компонування різнокольорових елементів переважно однакової форми, які добираються за розміром і кольором. Наприклад, шматочків каміння, смальти, плитки, скла. Послідовність виконання мозаїчної композиції підпорядковується сюжету. Елементи мозаїки викладаються відповідно до форми зображуваного, підкреслюючи її характер. Практичне завдання Разом з батьками створіть мозаїчну композицію. Орієнтовні теми: «Створення світу», «Райський сад», «Ковчег Ноя», «Вавилонська вежа» (аплікація з паперу).

Номер слайду 8

Поради Обговоріть сюжет обраної теми. На великому аркуші олівцем намітьте спільну композицію мозаїки. Оберіть фрагменти мозаїки для індивідуального виконання. Щоб усі частини композиції гармонійно поєдналися, треба вирізати з кольорового паперу елементи мозаїки однакової форми і розміру (наприклад, квадрати зі стороною 1 см). Готові фрагменти поєднайте у спільну композицію.

ppt
Додано
31 березня 2020
Переглядів
5194
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку