Презентація "Релігійний жанр в європейському мистецтві"

Про матеріал
Шановні колеги, доброго дня! Хочу звернути вашу увагу на презентацію "Релігійний жанр в європейському мистецтві" для учнів 6 класу, яка стане для вас важливою підтримкою у творчо-пошуковому процесі в підготовці до уроку інтегрованого курсу "Мистецтво". Натхнення вам!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: “Релігійна тематика в Європейському мистецтві:іконопис, книгодрукарство,храмова архітектура,фрески, мозайка, вітражі.” Тема чверті:”Високе мистецтво духовності. Людина в дзеркалі історії.”

Номер слайду 2

Розглядаємо питання:1. Звідкіля брали сюжети для середньовічних ікон, книжок, вітражів,скульптур та мозайки?2. Що таке вітраж?3. Що таке мозайка?4. Що таке фреска?5. Що таке ікона?6. Образ європейського храму.7. Образи небесних сил (янголів) в монументальному живописі Європейського мистецтва.8. Янголи і музичні інструменти - зв’язок жанрів: релігійний, побутовий, портрет9. Творча робота “Малюємо янгола”Дорогі друзі! Сьогодні я пропоную вам цікавий пізнавальний матеріал про те,що таке релігійна тематика в Європейському мистецтві і як вона впливає на культуру і розвиток багатьох зацікавлених мистецтвом людей по всьому світу.

Номер слайду 3

Величність, піднесеність і високу образів ми можемо спостерігати у творах релігійного , або біблейського жанру. Ще з часів середньовіччя релігійна тематика домінувала в Європейському мистецтві: в іконописі, книгодрукуванні,храмовій архітектурі,монументальному живописі,зокрема у фресках, мозайках і вітражах.

Номер слайду 4

Відповідь: Релігійний жанр, релігійний живопис- жанр образотворчого мистецтва, основними сюжетами якого є епізоди з Біблії та Євангелії. Питання: Звідкіля брали сюжети для середньовічних ікон, книжок, вітражів,Скульптур та мозайки?

Номер слайду 5

Відповідь: Це твір монументального мистецтва, який виконується із кольорового скла і розрахований на перегляд завдяки наскрізьному освітленню. Питання : Що таке вітраж?

Номер слайду 6

Мистецтво вітражів

Номер слайду 7

Відповідь: Це зображення виконане з різнокольорових шматочків каменю, скла (смальти),кераміки, дерева. Питання: Що таке мозайка?

Номер слайду 8

Мистецтво мозайки

Номер слайду 9

Відповідь: Це живопис по вагкій штукатурці, з використанням спеціальних водяних фарб. Питання: Що таке фреска?

Номер слайду 10

Мистецтво фрески

Номер слайду 11

Відповідь: Від грецької мови - “малюнок”,”образ”,зображення осіб священної чи церковної історії. Питання: Що таке ікона ?

Номер слайду 12

Мистецтво іконопису

Номер слайду 13

Храм − це образ космосу, який символічно відтворює небо, рай і земний світ; його впорядкована ієрархічна система простягається від купольної сфери, що зображає небо, і в ній найбільш священних осіб (Христа, Богоматері, ангелів), до земної зони, що стосується нижньої частини інтер’єру. Фрески куполу італійського храму Дуомо у ФлоренціїОбрази небесних сил (янголів) в монументальному живописі Європейського мистецтва. Храми.

Номер слайду 14

Ангел, що грає на віолі. Фрагмент фрески з церкви Санті Апостолі – Форлі Ме. Образи небесних сил (янголів) в монументальному живописі Європейського мистецтва.

Номер слайду 15

Фреска “Білий янгол” в Сербському соборі сучасної Європи. Образи небесних сил (янголів) в монументальному живописі Європейського мистецтва.

Номер слайду 16

Янголи і музичні інструменти - зв’язок жанрів: релігійний, побутовий, портрет

Номер слайду 17

Творча робота “Малюємо янгола”

Номер слайду 18

Виконайте творчу роботу , використовуючи різні інструменти : фарби, кольорові ручки. пастельну крейду. Домашнє завдання

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Чудная Ольга Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гречана Ірина Валентинівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
18 січня 2021
Переглядів
1975
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку