Презентація "Республіка Польща"

Про матеріал
Польща: географічне положення,природні ресурси,населення,промисловість,господарство,цікаві факти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Республіка Польща

Номер слайду 2

Польща (Республіка Польща) - держава, яка розташована в Центральній Європі. Столиця - місто Варшава. Польща (Республіка Польща)

Номер слайду 3

Історія Датою створення першої польської держави вважається 966 рік. У 1025 році Польща стала королівством, а в 1569 об'єдналася з Великим Князівством Литовським. У 1795 році Польська держава перестала існувати, і лише у 1918 році вона знову здобула незалежність. Після війни Польща стала соціалістичною республікою, залежною від Радянського Союзу. У 1989 році відбулися зміни в політичній системі, перехід до ринкової економіки.

Номер слайду 4

Прапор ПольщіВ 1918 червоний-білий прапор був офіційно затверджений Сеймом як національний і відтоді змінам не піддавався.

Номер слайду 5

Герб ПольщіГерб являє собою срібного коронованого орла з золотим дзьобом та кігтями на червоному щиті.

Номер слайду 6

Адміністративний поділ ПольщіПольща складається із 16 воєводств. Воєводства, в свою чергу, поділяються на 308 повітів.

Номер слайду 7

Рельєф ПольщіРівнини складають 97% території (найбільша - Польська), гори - 3% (Карпати і Судети).

Номер слайду 8

Клімат. Клімат Польщі помірно континентальний. Середня температура січня -3°С, липня 23°С. В середньому за рік випадає до 610 мм опадів.

Номер слайду 9

Річкові ресурси. Країна має густу річкову мережу і надзвичайно багата на озера. Найбільшими є річки Вісла з Бугом і Одра з Вартою. Вісла Одра Західний Буг

Номер слайду 10

Промисловість. Основні галузі промисловості — машинобудування, металургійна, гірнича (вугільна, сірчанева тощо), хімічна, суднобудування, харчова, текстильна та легка промисловість.

Номер слайду 11

Сільське господарство. Сільське господарство займає 4 місце після промисловості, торгівлі і будівництва. У центральній частині Польщі найбільше садять картоплю, на півдні-пшеницю, жито-в центрі і на сході країни, а овес переважає у східній частині.

Номер слайду 12

Цікаві факти про Польщу. Польща – красива європейська країна, яка має багато цікавих місць і пам’яток, з якими пов’язано багато легенд і містичних історій.

Номер слайду 13

Слово “Польща” походить від назви племені поляни, що означає “люди, що живуть у відкритому полі”. У Варшаві є вулиця, названа на честь Вінні-Пуха, яка має протяжність 149 метрів. Найпопулярніший десерт в польській кухні — пряники.

Номер слайду 14

Жоден святковий стіл в Польщі немислимий без супу. Приблизно чверть всіх білих лелек в світі живе в Польщі. Поляків вважають однією з найосвіченіших націй. Близько 90% населення можуть похвалитися атестатом про середню освіту і дипломом про вищу. 

Номер слайду 15

В західній частині Польщі, біля села Грифіно росте один з найдивовижніших лісів у світі – Кривий ліс. Свою назву він отримав через 400 викривлених, деформованих сосен.

Номер слайду 16

Республіка Польща першою у світі офіційно визнала державну незалежність України і продовжує надалі підтримувати Україну на всіх напрямках, надаючи українцям моральну, матеріальну та допомогу на міжнародному рівні. Польща - справжній друг України, який у складні часи підставив своє плече всьому українському народу.

pptx
Додано
11 травня 2023
Переглядів
640
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку