Презентація "Ресурсний потенціал атмосфери"

Про матеріал
Презентація до уроку географії "Ресурсний потенціал атмосфери" для учнів 11 класу, із використанням посилань на інтернет-джерела, для аналізу та складання прогнозу щодо використання, а також, антропогенного впливу на атмосферу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ресурсний потенціал атмосфери. Презентація учителя географії Одеської гімназії №5 Т. М. Стоянової до уроку у 7(11) класі

Номер слайду 2

Актуалізація знань із теми “Атмосфера”Визначіть t на висоті 2300 м, якщо на висоті 300 м над рівнем моря t +22*С.2. Атмосферний тиск на даху хмарочоса становить 670 мм рт.ст., на вході до нього - 750 мм рт.ст. Яка висота будівлі?3. Абсолютна вологість повітря, яке має t +30*С, становить 15 г/㎥, максимальна - 30 г/㎥. Обчисліть відносну вологість повітря.

Номер слайду 3

Які ресурси атмосфери використовує людина?Які погодно-кліматичні явища становлять небезпеку для людини?

Номер слайду 4

Питання, що розглянемо на уроці: Агрокліматичні ресурси та їх вплив на спеціалізацію сільського господарства. Енергетичні кліматичні ресурси як чинник розвитку відновлюваної енергетики. Стихійні атмосферні явища, їх прогнозування та засоби протидії. Кліматичні зміни на планеті.

Номер слайду 5

Агрокліматичне районування України

Номер слайду 6

Агрокліматичні ресурси світу

Номер слайду 7

Альтернативна енергетика

Номер слайду 8

Стихійні атмосферні явища

Номер слайду 9

Смерчі в Одеській області

Номер слайду 10

Запитання до відео “Наслідки глобального потепління”:які заходи, щодо запобігання подальшого потепління на планеті, ви можете запропонувати?

Номер слайду 11

https://scanroc.ua/20190913-ecology-ua/Наслідки глобального потепління

Номер слайду 12

Паризький договір порівняно із Кіотським протоколом...https://life.pravda.com.ua/society/2015/12/16/204942/

Номер слайду 13

Завдання для груп за текстом “Кіотський протокол та Паризький договір”:1 група - історія обох угод та чому підписання Паризького договору було успішним?2 група - нові зобов’язання для країн та що забороняє нова угода?3 група - критерії відбору країн “донорів” та “реципієнтів”.4 група - технологія зменшення викидів та основна мета Паризького договору.5 група - зобов’язання України за Паризьким договором.

Номер слайду 14

Підсумки: Назвіть території, найбільш сприятливі для використання атмосферних енергетичних ресурсів. Зазначте такі для України. Від яких стихійних лих найбільше потерпає Україна?Якої думки стосовно змін клімату ви дотримуєтеся? Наведіть аргументи.

Номер слайду 15

Домашнє завдання: - опрацювати §14, виконати завдання для самоперевірки;- провести дослідження (за бажанням): ресурсного потенціалу атмосфери та системи протидії посухам у Одеській області.

Номер слайду 16

Літературні джерела: 1. Г. Довгань, О. Стадник. Географія. Підручник для 11 класу. Рівень стандарту. Харків. Ранок, 2019р.2. Н. Павлюк. Географія 11 клас. Нова програма. “ Мій конспект ”. Харків. Основа, 2019р.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.5
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Карнафель Наталя Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Горовий Іван
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
2 лютого 2020
Переглядів
10029
Оцінка розробки
4.9 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку