Презентація. "Революція 1905-1907 рр. на Україні."

Про матеріал
Презентація до уроку історія України 9 клас за підручником Гісем. В презентації представлен матеріал і завдання, які потрібно виконати.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Революція 1905-1906 рр. в Україні

Номер слайду 2

Що таке революція? 1. Докорінний переворот у житті суспільства, який призводить до ліквідації віджилого суспільного ладу й утвердження нового, прогресивного. 2. Переворот в якій-небудь галузі, що призводить до докорінного перетворення, удосконалення чогось.. 3. Загострення соціально-політичної обстановки в країні, що може перерости в революцію. Будь ласка оберіть варіант який вам до вподоби. Поняття революція запишіть це.

Номер слайду 3

Які революції з історії Європи вам відомі? Спробуйте за малюнками записати назви цих революцій.

Номер слайду 4

Революційна ситуація та її ознаки ПОЛІТИЧНА СИТУАЦІЯ це - за якої політична криза може перерости в революцію. ОЗНАКИ: Верхи не можуть управляти по-старому — неможливість панівного класу зберігати в незмінному вигляді своє панування; Низи не хочуть жити по-старому — загострення, вище від звичайного, злиднів і бідувань пригноблених класів і їх бажання змін свого життя в кращу сторону; Значне підвищення активності мас, які зазвичай дають себе грабувати спокійно, а в бурхливі часи приводяться, як усією обстановкою кризи, так і самими «верхами», до самостійного історичного виступу. До вас запитання на яке ви відповідаєте письмово. Чи всяка революційна ситуація переростає в революцію? Відповідь запишіть.

Номер слайду 5

На попередньому уроці ми з вами вивчали соціально-економічне та політична становище Наддніпрянської України, тому до вас таке завдання, запишіть: Чи мала на Україні місце революційна ситуація? Приклади відповіді: Я вважаю що ….. Тому що ….. Наприклад ….. Отже ……

Номер слайду 6

Причини революції - невирішеність аграрного питання; - самодержавство, відсутність демократичних свобод; - колоніальна політика по відношенню до неросійських народів.

Номер слайду 7

Хронологічна послідовність революції 1. Повстання моряків Черноморського флоту у Севастополі. 2. Російсько-Японська війна. 3. Маніфест про громадянські свободи. 4. Кривава неділя. 5. Виступ солдатів саперної бригади Київського гарнізону. 6. Повстання на броненосці «Потьомкін». 7. Загальний всеросійській політичний страйк. Будь ласка поставьте у відповідній хронологічній послідовності поняття.

ppt
До підручника
Історія України 9 клас (Гісем О.В., Мартинюк О.О.)
Додано
18 квітня 2022
Переглядів
1203
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку