Презентація "Резилієнтність, як основа виходу з кризових ситуацій дітьми та дорослими""

Про матеріал
Фактори розвитку резилієнс у дітей, техніки резилієнтності. Каміння-терапія: “Метафоричні каміння”, “Безпечне місце” Синхрометод “Ключ”. Хасай Алієв “Усмішка Будди”
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Резилієнтнісь як основа виходу з кризових ситуацій дітьми та дорослими Підготувала практичний психолог Красногорівського ОЗЗСО I-III ступенів Колесник Г. М.

Номер слайду 2

Резилієнс- (англ., resilience) - стійкість, здатність чинити опір різним труднощам, не згинатися перед обставинами і отримувати користь з ситуацій, навіть коли вони по суті своїй травматичні A Життєстойкість, емоційна стійкість. BРесурси опанування стресовими та травмуючими подіями. CD Розглядається як набір навичок, характеристик,І як динамічний процес розвитку. Психологічна пружність

Номер слайду 3

Резилієнтнісь1. За визначенням ВООЗ, резилієнс- це здатність достатньо добре справлятися з важкими ситуаціями, сповнення особистими ресурсами.2. Благополуччя. Збереження благополуччя відбувається за рахунок тих ресурсів і здатностей, які вже наявні й добре розвинені в людині,або які вона успішно розвиває під час опанування складною ситуацією.3.” Екологічна резилієнс” – зменшення негативного впливу травми на дитину завдяки соціально-психологічних умов в школі і класі, позитивним стосункам з однолітками і підтримки родини.4. Отже, резилієнтність розглядається як здатність організму, особи чи соціальної групи зберігати рівновагу, певну стабільність у складній ситуації

Номер слайду 4

Фактори розвитку резилієнс у дітей Потенціал,не вроджена риса . Продукт взаємодії дитини з середовищем

Номер слайду 5

Ресурсний психолог,педагог,батьки Піклування про себе – основний принцип допомоги іншим

Номер слайду 6

Як ти зараз почуваєшся?

Номер слайду 7

ТЕХНІКИ РЕЗИЛІЄНТНОСТІКаміння-терапія. “Метафоричні каміння”“Безпечне місце”Синхрометод “Ключ”. Хасай Алієв“Усмішка Будди”Сміхотерапія“Метелик”“Малювання уявного предмета”Дихальні вправи“Дві людини”“Зміна негативних думок”“Дзеркальне малювання”

Номер слайду 8

“ Усмішка Будди”Мета : зняття м’язової напруги, розслаблення, створення оптимістичного настрою. Вважають, що Будда не закривав очі на світ, а дивився в глибину власної душі, щоб її зрозуміти. Усмішка Будди є виразом безмежної і безкорисливої любові. Починайте з того, що максимально розслабте обличчя. Зробіть м’який глибокий вдих і разом з ним підніміть очі максимально вгору, не піднімаючи голови, з видихом прикрийте очі та дозвольте їм вільно рухатися. Продовжуйте зберігати розслабленими м’язи обличчя. Спробуйте відчути, як куточки ваших губ трохи піднімаються, розтягуються, і легка та безпосередня усмішка розквітає на вашому обличчі. Потім відчуйте, як усмішка переходить в праве око, потім у ліве. Очі починають випромінювати світло внутрішньої усмішки. Коли наше тіло перебуває в стані усмішки, то і наше життя стає наповненим усмішкою , кожна мить якого несе спокійну радість. А тепер запам’ятовуємо цей стан і повільно відкриваємо очі.

Номер слайду 9

“Синхрометод “КЛЮЧ”Автор синхрогімнастики - професор Хасай Алиев. Мета : зняття емоційної напруги, стресу для отримання внутрішнього спокою і покращення здоров’я, наповнення свіжою енергією.5 вправ за 5 хвилин «Хлест», «лыжник», Вис вперед», «Вис назад», «Шалтай-болтай».

Номер слайду 10

Дзеркальне малювання Мета: розвиток двох півкуль одночасно. Матеріали: чистий аркуш паперу, 2 олівця.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Лубенець Олена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
7 лютого 2023
Переглядів
2559
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку