Рибна промисловість України Півошенко Анастасія учениця 9Б ЗОШ №3
Номер слайду 2
Рибна промисловість України Рибна промисловість - галузь харчової промисловості, що займається видобутком і переробкою риби, морського звіра, китів, морських безхребетних і водоростей у всілякі види харчової, медичної, кормової і технічної продукції.
Номер слайду 3
Рибна промисловість України Значимість рибної галузі в економіці України: Риба – це джерело харчових, кормових, технічних і медичних продуктів. На долю рибної продукції припадає близько 25-30% білка тваринного походження, яких споживає людина. М’ясо риби містить 16-21% білка, який за біологічною цінністю не поступається білку теплокровних тварин, але і за деякими показниками перевищує його. Рибна продукція вміщує основні поживні речовини і по своїй якості відноситься до дієтичних продуктів
Номер слайду 4
Рибна промисловість України Рівень споживання риби в світі складає 65 кг на людину в рік. США – 24 кг ЄС – 20 кг Україна – 13.1 кг.
Номер слайду 5
Рибна промисловість України Чинники розміщення: Сировинний Узбережжя Чорного та Азовського морів. Особливості рибної галузі: сезонний характер промислу основна частина риби й морепродуктів добувається в межах виключних (морських) економічних зон іноземних країн та у відкритій частині Світового океану і лише 25 відсотків – у морській економічній зоні та внутрішніх водоймах України, включно з товарним рибництвом.
Номер слайду 6
Рибна промисловість України
Номер слайду 7
Рибна промисловість України Основною продукцією є консерви рибні. Виробництвом рибної продукції в межах України займаються 219 рибопереробних підприємств та 495 рибопереробних цехів різної форми власності.
Номер слайду 8
Рибна промисловість України Вирощування річкової риби в Україні є перспективним . (ставкове господарство) Зараз працює близько 50 підприємств різної форми власності. Рибу яку розводять у ставках: Короп, судак, щука, сазан, срібний карась
Номер слайду 9
Рибна промисловість України Проблеми рибної промисловості: Вичерпність ресурсів Недосконалість технології переробки Неконкурентноспроможність продукції Недосконалість технології збереження готової продукції Шляхи вирішення: - Залучення інвестицій - Безвідходне виробництво - Реконструкція обладнання - Використання новітніх технологій виробництва