Рибна промисловість України Значимість рибної галузі в економіці України: Риба – це джерело харчових, кормових, технічних і медичних продуктів. На долю рибної продукції припадає близько 25-30% білка тваринного походження, яких споживає людина. М’ясо риби містить 16-21% білка, який за біологічною цінністю не поступається білку теплокровних тварин, але і за деякими показниками перевищує його. Рибна продукція вміщує основні поживні речовини і по своїй якості відноситься до дієтичних продуктів
Рибна промисловість України Чинники розміщення: Сировинний Узбережжя Чорного та Азовського морів. Особливості рибної галузі: сезонний характер промислу основна частина риби й морепродуктів добувається в межах виключних (морських) економічних зон іноземних країн та у відкритій частині Світового океану і лише 25 відсотків – у морській економічній зоні та внутрішніх водоймах України, включно з товарним рибництвом.
Рибна промисловість України Проблеми рибної промисловості: Вичерпність ресурсів Недосконалість технології переробки Неконкурентноспроможність продукції Недосконалість технології збереження готової продукції Шляхи вирішення: - Залучення інвестицій - Безвідходне виробництво - Реконструкція обладнання - Використання новітніх технологій виробництва