презентація "Річард Дейвіс Бах"

Про матеріал

Річард Дейвіс Бах народився 23 червня 1936 року в Оук Парку, штат Іллінойс.Син Роланда Баха, колишнього капелана армії США, та Руфі (Шоу) Бах. По лінії матері Річард Бах є прямим нащадком великого німецького композитора Йогана Себастіана Баха.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Річард Бах

Номер слайду 3

Річард Дейвіс Бах народився 23 червня 1936 року в Оук Парку, штат Іллінойс.

Номер слайду 4

Син Роланда Баха, колишнього капелана армії США, та Руфі (Шоу) Бах. По лінії матері Річард Бах є прямим нащадком великого німецького композитора Йогана Себастіана Баха.

Номер слайду 5

З 1955 року Річард Бах поступив в Університет штату Каліфорнія в Лонг-Біч (Long Beach State College), де навчався протягом чотирьох наступних років і брав уроки пілотування літака.

Номер слайду 6

Приблизно в цей час познайомився з своєю першою дружиною Бетті, яка народила йому шестеро дітей. Однак це не зупинило його, коли у 1973 році він вирішив розлучитися, втративши віру в шлюб як такий.

Номер слайду 7

Істинною пристрастю Річарда завжди були літаки: армійську службу він проходив в резерві військово-морського флоту. У 1956-59 рр. працював пілотом у Військово-Повітряних Силах США. У 1960-х він очолював Асоціацію старовинних літаків (Antique Airplane Association), а також працював пілотом-каскадером, авіаінструктором, гастролером (barnstormer) на Середньому Заході, де він продавав прогулянкові польоти на біплані по три долари з людини.

Номер слайду 8

У цей час Річард Бах також працював незалежним письменником, продаючи свої статті таким журналам як «Флаінг» (де він також працював редактором по сумісництву), «Соурінг», «Еір Фектс» та ін. Більшість книг Річарда Баха певним чином пов’язані з польотом, починаючи з ранніх оповідань, в яких йде мова про літаки, зокрема його перша книга «Чужий на Землі»(1963), закінчуючи пізнішими творами, в яких письменник використовує політ як філософську метафору.

Номер слайду 9

Всесвітньо відомим Річард Бах став після публікації філософської притчі «Чайка на ім’я Джонатан Лівінгстон» у 1970 році

Номер слайду 10

«Чайка на ім'я Джонатан Лівінґстон» (англ. Jonathan Livingston Seagull) — повість-притча американського письменника Річарда Баха. Повість розповідає про молодого мартина, який навчився літати, та присвячена самоудосконаленню і самопожертвуванню. Повість була вперше опублікована в 1970 році і швидко стала бестселлером не тільки в США, але й за їхніми межами. 1973 року повість було екранізовано.

Номер слайду 11

31 серпня 2012 року легкомоторний літак, за штурвалом якого знаходився особисто письменник, потрапив у авіакатастрофу. Річард Бах був госпіталізований на 4 місяці, згодом виписаний додому. За день до аварії Річард Бах передав у видавництво свій останній на цей час твір «Travels with Puff», який 19 березня 2013 року вийшов друком. Саме на літаку з назвою «Puff», письменник потрапив в аварію.

Номер слайду 12

11 цитат від Річарда Баха. Стверджуючи, що ти чогось не можеш, ти позбавляєш себе всемогутності. Кожне бажання дається тобі разом з силами, необхідними для його здійснення. Можливо, однак, для цього тобі доведеться потрудитися. Любов у шлюбі зберігається до тих пір, поки чоловік і дружина продовжують цікавитися думками один одного. Якщо тобі коли-небудь захочеться знайти таку людину, яка зможе здолати будь-яку, навіть найважчу біду і зробити тебе щасливим, коли цього не може більше ніхто: ти просто подивися в дзеркало і скажи: «Привіт!». Твій вчитель – це не той, хто тебе вчить, а той, у кого вчишся ти.

Номер слайду 13

Житті, всі події, які з тобою відбуваються – все це трапляється з тобою тому, що це ти притягнув їх сюди і те, що зробиш з усім цим далі, ти вибираєш сам …7. Я дуже ціную дві речі – душевну близькість і здатність доставляти радість. Те, що ти бачиш, – це твоя власне свідомість. Якщо підняти цю завісу – як же зміниться сцена!Дуже легко перевірити чи закінчена твоя місія на Землі: Якщо ти живий – вона триває. Немає такого поняття, як невдача. Все має в собі причину і приховує урок. Жодне бажання не дається тобі окремо від сили, що дозволяє його здійснити.

Номер слайду 14

ДЯКУЮ ЗА УВАГУ!

Номер слайду 15

“Чайка Джонатан Лінгвістон” (1970р.) – одна з головних книг ХХст. Це стисла і мудра притча про велику мрію, яка живе в душі кожної людини.

Номер слайду 16

Ідея написання книги виникла в автора 1959року і була реалізована через вісім років.

Номер слайду 17

Одного разу, прогулюючись туманним берегом каналу Белмонт Шор (штат Каліфорнія), він почув Голос, який вимовив загадкові слова: “Чайка Джонатан Лінгвістон”

Номер слайду 18

Але на цьому історія майже скінчилась. Скільки письменник не намагався власноруч продовжити повість, йому це не вдалось, аж поки через 8 років примарилось продовження.

Номер слайду 19

Лише після того, як книгу було ілюстровано чудовими світлинами фотографа – анімаліста Расела Масона, вона стала популярною.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Копіна Ірина Анатоліївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Занько Тетяна Володимирівна
    чудовий матеріал, обов’язково скористаюся ним, щиро дякую!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
19 липня 2018
Переглядів
12539
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку