Презентація "Риси характеру, які сприяють досягненню успіху"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми "Риси характеру, які сприяють досягненню успіху" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Риси характеру, які сприяють досягненню успіху

Номер слайду 2

Люди відрізняються між собою не тільки зовнішністю, а й характером. Що таке характер людини? Які риси характеру вам властиві?Характер — це якості людини, які виявляються в її поведінці та вчинках. Вам, як і кожній людині, властиві певні риси характеру: добро чи зло, щедрість чи скупість, товариськість чи відлюдькуватість тощо.

Номер слайду 3

Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся, які риси характеру сприяють досягненню успіху, а які — заважають. Ви ознайомитеся з досягненнями українців, які завдяки наполегливості, старанності й працьовитості досягли успіху.

Номер слайду 4

Тема сьогоднішнього уроку: Риси характеру, які сприяють досягненню успіху

Номер слайду 5

Кожна людина бажає досягти успіхів у своєму житті. Успіх — це хороший результат, який отримуєш від виконання своєї роботи, наприклад, у навчанні чи спорті. Успіх — це досягнення певної мети. Хтось ставить собі за мету поглиблено вивчити математику, щоб стати програмістом, хтось — навчитися співати, щоб стати артистом, хтось — бути сильним і спритним, щоб стати спортсменом. Чого ви прагнете, про що мрієте?

Номер слайду 6

Кожен із вас має великі можливості для досягнення своєї мрії. Для цього потрібно виховувати в собі риси характеру, які сприяють досягненню успіху.

Номер слайду 7

Розглянь фотографії. Ознайомтеся з досягненнями відомих українців та українок. Поміркуйте, які риси характеру допомогли їм досягти успіху

Номер слайду 8

Якими б здібностями й талантами не володіли видатні люди, вони не досягли б успіхів, якби не були наполегливими, старанними, працьовитими.

Номер слайду 9

Ваші успіхи залежать від вашого характеру, поведінки та вчинків. Лише завдяки наполегливій праці ви зможете досягти успіхів у навчанні чи в спорті, у мистецтві чи науці. Наполегливість і працьовитість — це риси характеру, які допоможуть вам досягти успіху навіть тоді, коли не все вдається, вони допомагають долати труднощі. Досягти успіху неможливо і без старанності. Отже, ставте перед собою мету. Завзято досягайте успіху на шляху до своєї мети, виховуючи в собі старанність, наполегливість, працьовитість.

Номер слайду 10

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с. 42-43

Номер слайду 11

1. З’єднати лініями. Риси характеру, які допоможуть досягти успіху. Риси характеру, які не сприяють досягненню успіху. Байдужість. Наполегливість. Працьовитість. Чесність. Непосидючість. Нерішучість. Віра у власні сили. ЛінощіПрагнення до знань. Неуважність. Зосередженість. Відповідальність Дисциплінованість

Номер слайду 12

2. Записати відповіді на запитання. Які риси характеру тобі варто розвивати, щоб досягти успіху?Яких рис характеру тобі слід позбутися, щоб досягти успіху?

Номер слайду 13

3. Прочитати описи ситуацій. Позначити свої дії. 1. Якщо потрібно вимити посуд, я:2. Відпочивши після обіду, я:3. У школі дали завдання, яке потрібно виконати до кінця тижня. У цьому разі я:4. Якщо в кімнаті брудно, я:а) роблю це, якщо мене просять;б) роблю це без нагадування і проханнь;в) відповідаю, що не маю часу.а) ще граюся, а потім сідаю за уроки;б) одразу слід виконувати домашні завдання;в) роблю уроки, коли батьки приходять з роботи.а) виконую завдання в останній день;б) виконую завдання, щойно з’являється вільний час;в) не встигаю виконати завдання.а) допомагаю батькам прибрати;б) беруся до прибирання;в) чекаю, поки приберуть батьки.

Номер слайду 14

Порахувати позначені літери в завданні 3 і заповнити таблицю.{5940675 A-B579-460 E-94 D1-54222 C63 F5 DA}а)б)в)Кількість відповідей, позначених літерою. Якщо в тебе найбільше відповідей, позначених літерою:а) – ти не досить наполегливо працюєш;б) – ти працьовита дитина, не ледарюєш;в) – лінощів необхідно позбуватися, бо тобі буде важко досягти досягти успіху в житті.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Байтаз Галина Віталіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 квітня 2022
Переглядів
15488
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку