Презентація "Риси характеру, які забезпечують дружні взаємини з іншими"

Про матеріал
Презентація до уроку Я досліджую світ з теми"Риси характеру, які забезпечують дружні взаємини з іншими" за підручником Я досліджую світ: частина 2, 3 клас. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Риси характеру, які забезпечують дружні взаємини з іншими.

Номер слайду 2

Наведіть приклади досягнень успішних українців. Які риси характеру допомогли їм досягти успіху?Що таке успіх? Які риси характеру сприяють досягненню успіху?Які риси характеру заважають досягненню успіху? Розумова розминка

Номер слайду 3

З ким ви дружите в школі, на своєму подвір’ї? Чому ви з ними дружите? Мати друзів — це бажання кожного. Щоб у вашому оточенні були друзі, потрібно вміти спілкуватися.

Номер слайду 4

Сьогодні на уроці ви дізнаєтеся, які риси характеру забезпечують дружні взаємини, а які — псують.

Номер слайду 5

Тема сьогоднішнього уроку: Риси характеру, які забезпечують дружні взаємини з іншими

Номер слайду 6

Ваша поведінка й вчинки мають бути такими, щоб з вами хотіли дружити. Для цього ви повинні виховувати в собі риси характеру, які забезпечують дружні взаємини з іншими. Розгляньте серії малюнків і складіть за нимии розповіді.

Номер слайду 7

Перша історія. Двоє хлопчиків грали у футбол біля будинку. Один із них вдарив по м’ячу й розбив вікно. Вийшла жінка й запитала, хто це зробив. Хлопчик, який влучив у вікно, чесно признався, що це зробив він, а не його друг.

Номер слайду 8

Друга історія. Мама дала хлопчикові цукерки. Хлопчик вийшов у двір і щедро пригостив своїх друзів цукерками

Номер слайду 9

Третя історія. Хлопчик і дівчинка гралися м’ячем. Мама вивезла на двір візок, у якому сиділа дівчика-інвалід. Діти були чуйними, вони запросили її гратися разом.

Номер слайду 10

Четверта історія. Діти гуляли, аж раптом почався дощ. Дівчинка мала парасолю. Вона розкрила її і запросила під неї друга, щоб він не змок.

Номер слайду 11

П’ята історія. Дівчинка вийшла на подвір'я і побачила свого друга. Вони привіталися, бо ввічливі

Номер слайду 12

Чесність, щедрість, чуйність, доброта, ввічливість — це риси характеру, які всі цінують у людях. Ці риси забезпечать вам дружні взаємини з іншими. Ніколи нікого не обманюйте, завжди говоріть правду. Будьте щедрими, діліться з друзями, чим можете. Будьте чуйними й добрими, допомагайте, коли знадобиться ваша допомога, виявляйте повагу та співчуття до близьких. Важливою для забезпечення дружніх стосунків є ввічливість, яка проявляється у шанобливому ставленні до інших.

Номер слайду 13

Отже, будьте чуйними, добрими, щедрими, чесними, ввічливими — й матимете дружні взаємини з іншими.

Номер слайду 14

Робота в зошитіВідкриваємо в зошиті с. 44

Номер слайду 15

З’єднай лініями. Справжній друг – це той, хто… Справжній друг ніколи не … Дотримує даного слова. ОбражаєВихваляється. ДопомагаєПідслуховує та підглядаєПрислухається до твоєї думки ЗахищаєПсує настрій. Відповідає на добро добром. Підбиває на погані вчинки. Підтримає у важку хвилину. Вислухає та дасть пораду. Розв’язує суперечки кулаками. Привітає зі святом. Відвідає під час хвороби. Дражниться

pptx
Додано
27 квітня 2022
Переглядів
2535
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку