Презентація "РМ. Твір-міркування на тему “Як урятувати Мону Лізу? ” (за новелою Р. Бредбері “Усмішка”)

Про матеріал

Навчати учнів складати план твору, визначати основні його частини; писати твір-роздум за даною темою “Як урятувати Мону Лізу? ” (за новелою Р. Бредбері “Усмішка”)

Зміст слайдів
Номер слайду 1

РМ. Твір-міркування на тему “Як урятувати Мону Лізу? ” (за новелою Р. Бредбері “Усмішка”)

Номер слайду 2

Цитатна доріжка. Шукати красу всюди, де тільки можна її знайти, і дарувати її тим, хто поруч з тобою. (Алессандро Д'Авенія)Велич людини - найвища форма краси. (Террі Гудкайнд)Справжня краса - внутрішня, вона йде від усього серця…Якщо відчуваєш красу світу, ти вже не раб. (Аравінд Адіга) 

Номер слайду 3

Краса може врятувати світ. Але хто врятує красу? Герої новели «Усмішка» вже втратили людські риси і схожі на варварів, для яких немає нічого святого. Пригадайте: «Якби Леонардо да Вінчі малював Мону Лізу сьогодні, вона б плакала…». Як зберегти Мону Лізу, її посмішку сьогодні? Що необхідно зробити, аби врятувати наш світ від бездуховності, жорстокості, від перспективи майбутнього, зображеного в новелі Р. Бредбері «Усмішка»?

Номер слайду 4

Складання плану твору-роздуму на тему «Як урятувати Мону Лізу?»ПланІ. Вступ.«Мона Ліза» — героїня новели Р. Бредбері «Усмішка».ІІ. Основна частина. Що врятує Мону Лізу?1. Екологічний захист Землі.2. Духовний розвиток людей.3. Любов до прекрасного.ІІІ. Висновки. Порятунок людству потрібен уже сьогодні.

Номер слайду 5

У вступній частині, невеликій за обсягом, потрібно зазначити, що «Мона Ліза» — героїня не тільки всесвітньо відомої картини Леонардо да Вінчі, а й новели Р. Бредбері «Усмішка». Наприклад:«Мона Ліза». Усі люди на світі знають її ім’я. Так називається прекраснакартина геніального Леонардо до Вінчі. Та не тільки. «Мона Ліза» — це й героїня новели Рея Бредбері «Усмішка», в якій розповідається про страшне майбутнє Землі, коли люди стануть схожими на варварів, втратять людську подобу.

Номер слайду 6

В основній частині необхідно накреслити шляхи виходу людства з небезпечної ситуації, в якій воно опинилося. Один з них — екологічний захист планети, другий — духовне вдосконалення людства, третій — відродження вміння бачити прекрасне й захоплюватися ним.

Номер слайду 7

У висновку потрібно наголосити на тому, що допомога людству необхідна вже сьогодні. Наприклад: Від людей, що зараз живуть на Землі, залежить, яким буде майбутнє планети і чи буде воно взагалі. Якщо люди збагнуть, наскільки необхідні вічні цінності, збережуть здатність відчувати естетичну насолоду, не допустять екологічної катастрофи, то Мона Ліза посміхатиметься і наступним поколінням. А думати про це варто вже сьогодні.

Номер слайду 8

Написання творів на чернетках

Номер слайду 9

«Продовжте речення»Сьогодні на уроці я:-  звернув (-ла) увагу на…-   замислився (-лась) над…-   вирішив (-ла)…

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Переписати твори у зошити.

pptx
Додано
17 квітня 2018
Переглядів
4497
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку