Презентація "Роль берези у народній та офіційній медицині"

Про матеріал

Презентація "Роль берези у народній та офіційній медицині" до уроку природознавства "Лісова аптека" у 2 класі поглибить знання учнів про березу та її лікувальні властивості.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Білокора красуня! Оспівана в піснях, прославлена в живописі. Але чи тільки краса берези приваблює людей здавна, чи має це дерево чудодійні властивості, що саме з берези застосовують з лікувальною метою? У цьому й полягає актуальність теми нашого дослідження.

Номер слайду 3

Мета нашої роботи – дослідити, яке значення має береза у народній та офіційній медицині, як застосовують з лікувальною метою березові бруньки, молоде листя та березовий пилок, з’ясувати, як впливає на організм людини березовий сік та які правила його збору.

Номер слайду 4

Наукова новизна роботи полягає у тому, що у ній зроблена спроба поглибленого дослідження значення берези у народній та науковій медицині.

Номер слайду 5

Ботанічна характеристика дерева Береза належить до найрозповсюдженіших дерев України. їх понад 100 видів. Береза звисла, або бородавчаста це і є знайома нам берізка. Це дерево переважно заввишки 20-25 метрів.

Номер слайду 6

Як дійна корова для харчування, так береза для лікування. Народна приказка

Номер слайду 7

Правила збору березового соку

Номер слайду 8

Отже, практично все, що здатна дати береза, - кора, бруньки, листя, березовий сік, пилок – знаходить застосування в народній та офіційній медицині.

Номер слайду 9

Найбільшу насолоду і радість, найпалкішу любов до рідного краю, до життя викликає в нас природа. Шепіт блакитної води, спів пташок, запах квітів, шелест гаїв – усе це дороге серцю. І саме від нас, людей, залежить, чи почуємо ми все це через роки.

ppt
Додано
5 липня 2018
Переглядів
2364
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку