Презентація "Рослиниий і твариний світ Африки"

Про матеріал
презентація про природу Африки, про її тваринний та рослинний світ.В Африці обабіч екватора розташована зона вологих екваторіальних лісів. Тут ростуть ярусами фікуси, пальми, хлібне і кавове дерева, деревоподібні папороті. У найвищих дерев листя жорстке, часто з блискучою поверхнею. Це захищає рослини від палючих сонячних променів і струменів дощу. Гігантські ліани обвивають стовбури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослиний і твариний світ Африки

Номер слайду 2

В Африці обабіч екватора розташована зона вологих екваторіальних лісів. Тут ростуть ярусами фікуси, пальми, хлібне і кавове дерева, деревоподібні папороті. У найвищих дерев листя жорстке, часто з блискучою поверхнею. Це захищає рослини від палючих сонячних променів і струменів дощу. Гігантські ліани обвивають стовбури.

Номер слайду 3

У вічнозелених лісах багато метеликів, мурах та інших комах, велика кількість птахів, особливо папуг.

Номер слайду 4

Живе й один з найменших у світі птахів – нектарниця, який живиться нектаром квітів та дрібними комахами. Її розміри від 9 до 25 см!!

Номер слайду 5

На верхівках дерев улаштовують гнізда мавпи. Також на деревах мешкаєбагато отруйних змій, серед яких особливо небезпечна зелена мамба. Серед листя, підстерігаючи здобич, ховається леопард. У заростях живуть найбільші людиноподібні мавпи – горили.

Номер слайду 6

На північ і на південь від екватора ліси стають рідшими і поступово переходять у савани – безкраї трав’янисті простори з поодинокими деревами, групами дерев і чагарниками. Трави тут виростають висотою понад три метри (зокрема, слонова трава). Серед дерев зустрічаються баобаби, акації, олійні пальми.

Номер слайду 7

У період дощів савани зеленіють, а в сухий період дерева скидають листя, трави вигорають під пекучим сонцем.

Номер слайду 8

У саванах живе багато рослиноїдних тварин: зебри, антилопи, буйволи, слони, носороги, а також бегемоти, які селяться біля водойм.

Номер слайду 9

Жирафи – найвищі тварини на Землі. Завдяки довгій шиї вони можуть діставати й об’їдати молоді пагони і листя з дерев

Номер слайду 10

Тварини пустель ведуть переважно нічний спосіб життя. У пошуках води долають сотні кілометрів антилопи і газелі. Хижаки (гієна, шакал, лисиця фенек) вологу отримують з їжі, полюючи на ящірок і дрібних звірів.

Номер слайду 11

Дякую за увагу!!!

pptx
Додано
18 лютого 2022
Переглядів
1556
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку