Презентація "Розквіт Афінської демократії"

Про матеріал

розглянути форму державного правління запасів правління Перікла, що називають «золотою добою» Афін, визначити причини поразки Афін у Пелопоннеській війні й наслідки перемоги Спарти для подальшого розвитку суспільного ладу Афін.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Розквіт Афінської демократії

Номер слайду 2

Перікл

Номер слайду 3

Історичний диктант1. Бойовий корабель греків.2. Місто,повстання у якому стало початком греко-перських війн.3. На честь кого до сьогодні проводяться змагання з бігу на марафонську дистанцію?4. Щільна лінійна побудова за формою прямокутника з рядів важкої піхоти.5. Марафонська дистанція.

Номер слайду 4

6. Син Дарія I7. Хто очолював грецьке військо у битві при Фермопільській ущелині?8. Що відбулось 480р.до н. е?9. Фемістокл-це людина, яка……10. Що сталось із жителями Мілету?

Номер слайду 5

Реформи1. Кожен громадянин мав право бути обраним на будь-яку посаду.2. Було встановлено заробітку платню суддям.3. Виплата грошей за військову службу на кораблях.4. Розвиток містобудування.

Номер слайду 6

Парфенон

Номер слайду 7

На все будівництво було витрачено 450 срібних талантів. В ті часи за 1 талант можна було побудувати трієру, так називався бойовий корабель. Тобто замість храму Афіни можна було отримати цілий флот з 450 бойових кораблів. Зрештою народ погодився з тим, щоб витрати на будівництво були списані з рахунку.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Афіна Парфенос

Номер слайду 10

Органи влади: Найвищим органом влади Афінської держави були народні збори. Другим за значенням органом влади в Афінській державі була Рада п'ятисот. Виконавчі обов'язки покладалися на колегії. Неабияку роль у державному житті відігравав суд.

Номер слайду 11

Населення Афін. Вільні люди-громадяни (аристократи та демос) та метеки (переселенці,вільновідпущеники)Раби-чужоземці

Номер слайду 12

Завдання «Путанка»Кірепл. Фенонрап. Фіана Гродянима. Текиме. Мосдебирадіяфі

Номер слайду 13

Вправа «Так-ні»1. Перікла обирали стратегом 20 разів.2. У греко-перських війнах перемогу отримали перси.3. Під час голосування використовували білі та чорні боби.4. За Перікла містобудування занепало.5. Державна влада за Перікла поділялась на законодачву,виконавчу та політичну.

Номер слайду 14

6. Найвищим органом влади були народні збори.7. Громадяни не брали участі ні в народних зборах ,ні в судових засіданнях.8. Мистецтво керувати державою давні греки називали «політика».9. Парфенон збудував архітектор Фідій.10. До рабів належали метеки.

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Опрацювати параграф 33 Скласти запитання.

pptx
До підручника
Всесвітня історія. Історія України 6 клас (Бандровський О.Г., Власов В.С.)
Додано
5 липня 2018
Переглядів
10893
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку