Презентація "Розмаїття світу речей. Конструювання об'єктів дизайну". Урок №17, 7 клас

Про матеріал
Презентація до уроку образотворче мистецтво 7 клас на тему " Розмаїття світу речей. Конструювання об'єктів дизайну" створена з метою зацікавлення учнів , підвищення рівня сприйняття навчального матеріалу, допоможе послідовно будувати хід практичної роботи з виготовлення подарункової коробочки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розмаїття світу речейконструювання об’єктів дизайну. Урок 17 7 клас. Учитель образотворчого мистецтва. Житомирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 17 Стратюк К. Р.

Номер слайду 2

09.01.2021 Промисловий дизайн - це те, з чим стикається кожен з нас щодня, навіть не знаючи про це. Всі ми є експертами з промислового дизайну, навіть якщо ніколи цього не вчилися. Адже всі речі, які нас оточують, від чашки або дверної ручки до літака, є продуктами промислового дизайну.

Номер слайду 3

ПРОМИСЛОВИЙ ДИЗАЙН –використання комбінації прикладного мистецтва і прикладної науки для поліпшення естетики, ергономіки, архітектури, функціональності і зручності використання продукту. Промисловий дизайн являє собою процес проектування товарів, які будуть виготовлені, за допомогою технології масового виробництва.

Номер слайду 4

Етапи розробки промислового дизайна10.01.2021генерацію ідеїконцептуальне проробленняескізуваннямакетуваннятривимірне моделюваннявізуалізаціюконструюванняпрототипування

Номер слайду 5

09.01.2021 Трипільська кераміка Українська кераміка Грецька ваза Китайська порцеляна. Зверніть увагу на різні форми кераміки. Як ви думаєте, чи залежить форма вази від її призначення?Сучасні вази

Номер слайду 6

09.01.2021 Характеристики предмета Об’єм предмета - це тривимірна величина, яка обмежена в просторі різними за формою поверхнями. Вимірюють розміри предмета: висота, довжина, ширина. Форма будь-якого предмета - це розглядається його геометрична сутність, його зовнішній вигляд або зовнішні обриси. Конструкція предмета -сукупність властивостей виробу, яку характеризують склад його частин, призначеність, взаємна розташованість, форма, розміри і матеріали складових частин та види з'єднання їх між собою Конструкція предмета визначає характер його форми.

Номер слайду 7

10.01.2021 Будь-яку об’ємно-просторову форму (предмет) можна представити як сполучення простих геометричних фігур

Номер слайду 8

09.01.2021 Розгортка — графічне зображення на площині розгорнутої поверхні будь-якої геометричної фігури.

Номер слайду 9

09.01.2021 Розгортки геометричних фігур. Призма. Циліндр. Піраміда. Конус

Номер слайду 10

09.01.2021 Дизайн також може бути застосований для поліпшення конкурентоспроможності продукту та виробництва. Роль промислового дизайнера — у створенні і виконанні проектних рішень з проблем форми, зручності використання, фізичної ергономіки, маркетингу, розвитку бренду і продажів. Та́ра — промисловий виріб, що призначається для пакування, зберігання, переміщення і реалізації товарів у сфері обігу. Паковання зберігає товар від пошкоджень, сприяє його безпечному транспортуванню, збереженню та продажу. Тара забезпечує збереження споживчих властивостей товарів, полегшує їх транспортування і виконання вантажно-розвантажувальних робіт.

Номер слайду 11

10.01.2021 Паковання призначене для вирішення складних завдань: утилітарного, естетичного, функції продажу. За прямим призначенням — це тара, з погляду естетики — дизайнерський об'єкт. Як рекламоносій та носій інформації «німий продавець». Паковання також є хранителем культурного коду, твором мистецтва, довідником, «історією в картинках». Сучасна упаковка має бути виготовлена з суцільного листа паперу (картону) без використання клею або з мінімальним його нанесенням. Саме тому важлива роль надається конструкції предмета та розгортці

Номер слайду 12

10.01.2021 Практична майстерня. Творча робота. Виготовити подарункову упаковку

Номер слайду 13

Приклади подарункових упаковок10.01.2021

Номер слайду 14

10.01.2021

Номер слайду 15

10.01.2021

Номер слайду 16

10.01.2021

Номер слайду 17

Алгоритм виготовлення подарункової упаковки09.01.2021 За власним задумом. Створіть ескіз виробу(упаковки)Уважно роздивіться і уявіть кожну сторону у вигляді простої геометричної фігури. Уявіть конструкцію упаковки. Визначте розміри і зробіть креслення розгортки (шаблон) на папері в клітинку. Виріжте шаблон і виконайте попереднє моделювання. Перенесіть шаблон на пакувальний папір(картон) Нанесіть узор якщо потрібно. Виріжте, зігніть по лініях згину та складіть упаковку. За готовою розгорткою1. Оберіть вигляд упаковки яка вам сподобалась2. Визначте розміри і зробіть креслення розгортки (шаблон) на папері в клітинку3. Виріжте шаблон 4. Перенесіть шаблон на пакувальний папір(картон) 5. Нанесіть узор якщо потрібно6. Виріжте, зігніть по лініях згину та складіть упаковку. Якщо впевнені розгортку можна виконувати одразу на картоніЩоб отримати рівну лінію згину при складанні картону потрібно попередньо по лінії згину під лінійку провести притискаючи кінчиками ножиць або легенько ножиком для паперу так, щоб не прорізати наскрізь.

Номер слайду 18

Впізнай геометричну фігуру за її розгорткою10.01.2021

Номер слайду 19

10.01.2021 Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Шульга Наталія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
stratjuk ekaterina
Додано
10 січня 2021
Переглядів
7300
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку