Презентація+розробка виховного заходу "Тарас Шевченко - відомий блогер та сучасний митець"

Про матеріал
Презентація та розробка виховного заходу допоможуть вчителю української мови та літератури у підготовці до Шевченківського тижня. Поданий матеріал можна взяти за основу і додати будь-які власні креативні ідеї.
Перегляд файлу

Виховний захід «Тарас Шевченко – відомий блогер та сучасний митець»

Мета:

-         поглибити знання здобувачів освіти про життя і творчість                  Т.Г. Шевченка;

-         розвивати мислення, творчу уяву, активність,  комунікативний потенціал;

-         розвивати здатність до взаємодії;

-         формувати громадянську і загальнокультурну компетентності, бажання читати твори Т.Шевченка.

-         сприяти вихованню національної самосвідомості здобувачів освіти;

-         виховувати любов до національної культури. 

-         виховувати почуття гордості за Україну, за її національного генія – Тараса Григоровича Шевченка

 

 

Пропоную сьогодні усім здобувачам освіти приєднатись до креативної команди рекламного агентства, яке займається розкруткою брендів у соціальних мережах, зокрема в Інстаграм. Уявімо собі, що до вас звернувся Тарас Шевченко з проханням створити сторінку в Інстаграм і накрутити йому для популярності підписників.

(ВАЖЛИВО!!! У презентації, яка доповнює цей сценарій необхідно рухати елементи таким чином, щоб візуально утворилась сторінка в Інстаграм. Для цього на 3 слайді є шаблон.)

Перш ніж розпочати роботу давайте спочатку згадаємо, отримаємо дані про те, хто такий Шевченко, яка його зовнішність, які у нього звички.

  1. Зовнішність. Тарас Шевченко був середнього зросту, широкоплечим чоловіком, міцної статури, але не товстий. Обличчя – кругле. Волосся – темно-русяве. Очі…

 Ось тут описи його сучасників різняться. Одні пишуть про світло-сірі очі, інші – про темно-сірі, а є й такі, хто згадує про блакитні та карі очі.
 В молодості Тарас голив бороду та вуса. Бакенбарди обводили все його обличчя. Він стригся по-козацьки, але зачісував волосся назад.

 Тарас Шевченко в другій половині свого життя відпустив бороду і вуса. У листах друзям він скаржиться, що волосся стає рідшим, сивіє, а ще згодом він зовсім облисів.

 Тарас був невисоким на зріст. Коли потрапив у солдати, то писар засвідчив два аршина і п’ять вершків. На нинішні міри це один метр шістдесят два сантиметри. Дехто вважає, що тоді люди були нижчими, ніж зараз. Тому ріст Шевченка належав до середнього.

 Удачі був дуже веселої. Умів і любив жартувати, сказати гостре, дотепне слово. Дуже гарно розповідав усілякі історії, часто зі свого життя. Мова була багатою, образною, з залученням і пісенної народної творчості, і усної — казкових героїв, приказок, прислів’їв і т. д.

 До речі, щодо охайності, то, як пригадують сучасники, Шевченко завжди був ретельно поголений, у чистій, дорогій білизні, одягався і взувався за останнім писком моди. Тобто зовнішності приділяв належну увагу, і життям — і в великому, і в дрібницях - завжди крокував гідно, з високо піднятою головою.

 

Отже, маємо інформацію про те,  який вигляд має Тарас Шевченко. Ми маємо сторінку в Інстаграм, тож розпочнемо роботу над нею. Перший крок – це вибір аватарки.   Тарас  надіслав нам свої фотографії на вибір. Давайте оберемо, на вашу думку найкращу.

 

  1. Обрали аватарку, а тепер заповнюємо шапку профілю. Пригадаймо для чого вона?

Шапка профілю — це невеликий блок над стрічкою користувача, куди можна додати аватар, нік, ім’я, опис діяльності, посилання та текст не довший 150 символів: емодзі, хештеги, згадки.

Шапка профілю має відповідати декільком вимогам:

Інформативність. Бренд легко знайти в пошуку Інстаграм за назвою або ключовим словам. Тематика каналу зрозуміла з опису.

Привабливість. Профіль та шапка відповідають критеріям єдиного оформлення. Опис та пости виділяються серед конкурентів.

Грамотність. Перевіряйте текст на помилки та дотримуйтесь правил написання постів.

Тож давайте пропишемо нік для сторінки та короткі відомості про нашого блогера, щоб це могло зацікавити читачів.

 

  1. Шапку профілю створили, а тепер було б непогано зробити перший допис. У нас є декілька фотографій на вибір від автора. Можемо обрати і запишемо невеликий текст, коментар, додамо хештег.

 

Продовжимо створювати дописи, враховуючи те, що ми маємо представити Тараса Шевченка як художника і поета (здобувачі освіти підбирають відповідні фото, пропонують підписи під дописами).

 

  1. Переглянемо створений вами акаунт. Чи всім задоволені? Що в подальшому необхідно зробити, щоб збільшити кількість підписників блогеру Тарасу?

А для всіх читачів Тарас Шевченко пропонує дієвий план дій. Запам’ятайте! Користуйтесь!

 

 

 

 

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тарас Шевченко – відомий блогер та сучасний митець.

Номер слайду 2

Тарас Шевченко Зовнішність Захоплення Вміння

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Фотографії для аватарки 1 2 3 4 5

Номер слайду 5

Шапка профілю Нік Шева.Cool Тарас.foreva Art.Sheva.UA Короткі відомості Тарас Шевченко Пишу, мрію… Покажу неймовірну Україну Не можу бути осторонь Тарас Shevchenko Творю красу Обожнюю пейзажі Вдало римую

Номер слайду 6

Фотографії для допису 1 2 3 4 5

Номер слайду 7

Шевченко художник 1 2 3 4

Номер слайду 8

Шевченко – майстер слова

Номер слайду 9

План дій від блогера Тараса

zip
Додав(-ла)
Латюк Вікторія
Додано
7 травня
Переглядів
40
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку