Презентація. "Розв’язування вправ на всі дії зі звичайними дробами. Розв’язування текстових задач." 6 клас

Про матеріал

Тема. Розв'язування вправ на всі дії зі звичайними дробами. Розв'язування текстових задач у 6 класі.

Тип уроку: комбінований.

Мета:

навчальна: продовжити формувати вміння та навички учнів розв'язувати текстові задачі та приклади на всі дії зі звичайними дробами; підготувати учнів до контрольної роботи;

розвивальна: розвивати здатність правильно і лаконічно висловлювати свою думку, міркування, встановлювати зв'язки; розвивати культуру мовлення учнів, інтерес до предмета; формувати вміння аналізувати, обґрунтовувати відповідь; розвивати компетентність учнів на уроці;

виховна: виховувати відповідальне ставлення до навчання; інтерес до нових знань і прагнення їх набувати; виховувати толерантність, старанність, охайність, дружбу.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Привітання гостям: Ми раді Вам, добрі люди, І вітаємо щиро Вас, Та запрошуємо ласкаво На урок у 6-й клас.

Номер слайду 2

Мікрофон – Що я хочу отримати на сьогоднішньому уроці?

Номер слайду 3

Перевірка домашнього завдання №567. Із задачі відомо, що віку матері дорівнює 8 років. Тоді можна знайти віку матері. Це вдвічі менше, ніж 8, тобто 8 : 2 = 4. Повний вік матері . Отже, матері 28 років. Або (р.) Відповідь: матері 28 років.

Номер слайду 4

№556*. і

Номер слайду 5

№578**. (кг) – з’їв І товстун; (кг) – залишилося після І товстуна; (кг) – з’їв ІІ товстун; (кг) – з’їв ІІІ товстун. Відповідь: третій товстун з’їв кг торта.

Номер слайду 6

Тема уроку: Розв’язування вправ на всі дії зі звичайними дробами. Розв’язування текстових задач.

Номер слайду 7

Сьогодні ми на уроці: продовжимо формувати ваші вміння та навички розв’язувати текстові задачі та приклади на всі дії зі звичайними дробами; підготуватися до контрольної роботи; будемо розвивати здатність правильно і лаконічно висловлювати свою думку, міркування, встановлювати зв’язки; розвивати культуру мовлення, інтерес до предмета; формувати вміння аналізувати, обґрунтовувати відповідь; розвивати вашу компетентність на уроці; я буду намагатися виховувати відповідальне ставлення до навчання; інтерес до нових знань і прагнення їх набувати; виховувати толерантність, старанність, охайність, дружбу.

Номер слайду 8

Наш сьогоднішній урок пройде у вигляді квесту. Ми будемо виконувати завдання, що допоможе нам доповнити вислів – девіз нашого уроку.

Номер слайду 9

Квест (від англ. quest – пошук, пошуки пригод) - аматорське спортивно-інтелектуальне змагання, основою якого є послідовне виконання заздалегідь підготовлених завдань. Під час гри команди вирішують логічні завдання, здійснюють пошук на місцевості, будують оптимальні маршрути переміщення, шукають оригінальні рішення і підказки. Після завершення чергового завдання команди переходять до виконання наступного.

Номер слайду 10

Девіз уроку: «Щоб дійти до мети, треба …» (Оноре де Бальзак)

Номер слайду 11

Метод кубування Як додати два дроби з різними знаменниками? Як помножити два звичайних дроби? Як відняти два дроби з різними знаменниками? Як поділити два звичайних дроби? Як знайти дріб від числа? Як знайти число за його дробом?

Номер слайду 12

Щоб віднайти наступне слово в цитаті (девізі уроку), розв’яжіть завдання з конверту №1, який знаходиться ліворуч нефритового дерева

Номер слайду 13

«Давайте черпати силу в собі, будьмо творцями, не чекаймо, поки нас навчить життя»

Номер слайду 14

№1. Розв’язати задачу: У каструлі було молоко. Пес Барбос відпив усього молока, а кіт Мурко – решти, після чого в каструлі залишилося1,2л молока. Скільки молока було в каструлі?

Номер слайду 15

Розв’язання: – частина молока, яке залишилося після пса; 2) – частину молока випив кіт;\ – частина молока, яке залишилося після кота; (л) – молока було в каструлі. Відповідь: у каструлі було 3л молока.

Номер слайду 16

Перейти до конверту №2 біля приладу: Прямі перпендикулярні щоб нам побудувати, То цей чудовий прилад усім нам треба мати. Це прямих кутів супутник, Називається він … .

Номер слайду 17

№2. Тест

Номер слайду 18

“ насамперед ”

Номер слайду 19

Щоб віднайти останнє слово в цитаті (девізі уроку), розв’яжіть завдання з конверту №3, який знаходиться за малюнками рослин, з яких виготовляють олію.

Номер слайду 20

«Давайте вірити в себе і бути самоучками, байдужість набагато шкідливіша, ніж нездатність щось робити»

Номер слайду 21

№3. Розв’язати рівняння:

Номер слайду 22

Розв’язання:

Номер слайду 23

До класу ввійшла синьйорита-помилка. І щоб вона геть пішла без зупинки, Ми зробимо зараз фізичну хвилинку. Правильно – руки вгору, неправильно – вперед, Правильно лічимо, помилкам – кінець!

Номер слайду 24

Фізкультхвилинка Правильно – руки вгору, неправильно – вперед так так так ні ні ні

Номер слайду 25

Перейти до конверту №4, який знаходиться біля портрету найвидатнішого українця, письменника, який є символом України

Номер слайду 26

№4. Обчислити: І) ІІ) ІІІ)

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

“ йти ”

Номер слайду 31

Девіз уроку: «Щоб дійти до мети, треба насамперед йти» (Оноре де Бальзак)

Номер слайду 32

«Найбільша помилка – не робити нічого тому, що можемо зробити мало. Робімо те, що можемо робити»

Номер слайду 33

Гра «Лото»

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Які асоціації викликає в вас цей малюнок?

Номер слайду 36

ПОДОРОЖ ЦУЦЕНЯТИ І КРОЛЕНЯТИ В одному дворі жили Цуценя і Кроленя. Вони дружили і часто гуляли разом. Одного разу Цуценя каже: «Давай вивчимо наше подвір’я». І пішли вони вздовж паркану. – Перша сторона нашого подвір’я має довжину м, - сказало Кроленя. Як виявилося, друга сторона двору на м більша. Ідуть вони далі. Поміряли третю сторону – 12,3м, а четверта – такої довжини, як друга. – Давай обчислимо довжину паркану навколо нашого двору, – запропонувало Цуценя. Прибігли вони в сусідній двір до Мишенят. – Привіт! Ми хочемо допомогти вам обчислити довжину паркану навколо вашого двору, – сказало Цуценя. – А ми вже знаємо, що наш двір – незвичайний: всі чотири його сторони рівні між собою і дорівнюють по м. Давайте обчислимо разом довжину паркану, – запропонували Мишенята. Цуценя і Кроленя допомогли Мишенятам обчислити довжину паркану. Який результат вони одержали? – А який паркан довший і на скільки?! – зацікавилось Кроленя.

Номер слайду 37

Домашнє завдання Розв’язати задачу-казку. Написати міні-твір “ Чи можна прожити день без математики?” Повторити теоретичний матеріал, виконати завдання з підручника: № 571, № 584*, № 597**.

Номер слайду 38

Підбиття підсумків. 1. Бліцтест 1 25 А Ф М Ь Н Л О Д Т Е Х Ц

Номер слайду 39

Оцінювання учнів

Номер слайду 40

– Чи отримав я на сьогоднішньому уроці те, чого очікував?

Номер слайду 41

Рефлексія Як би ти оцінив свої здобутки на уроці? Я все зрозумів, я все роблю правильно Мені була зрозуміла більша частина матеріалу, але я ще іноді припускаюсь помилок Я майже нічого не розумію, це все для мене дуже складне

Номер слайду 42

Дякуємо за урок!!! На все добре! До зустрічі!

ppt
Додано
26 вересня 2018
Переглядів
7776
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку