Презентація "Розвиток пізнавальної активності учнів шляхом впровадження інноваційних технологій"

Про матеріал
Презентація "Розвиток пізнавальної активності учнів шляхом впровадження інноваційних технологій".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток пізнавальної активності учнів шляхом впровадження інноваційних технологій

Номер слайду 2

Сучасний етап розвитку системи освіти в Україні характеризується освітніми інноваціями, спрямованими на збереження досягнень минулого і, водночас, на модернізацію системи освіти відповідно до вимог часу, новітніх надбань науки, культури і соціальної практики. Основою навчальної діяльності, яка стає провідною у молодших школярів, стає пізнавальна, розумова активність. Без досить високого рівня цієї активності неможлива ефективна організація освітнього процесу.

Номер слайду 3

Класифікація іноваційних технологій навчання. Технології кооперативного навчання. Технології колективно-групового навчання. Технології ситуативногомоделювання. Технології опрацювання дискусійних питань

Номер слайду 4

Показниками пізнавальної активності учнів у навчальній діяльності виступають:запитання учнів до вчителякритичністьсхильність до аналізу помилок, допущених у процесі виконаннянавчального завданняпрагнути усвідомити причину досліджуваного явищасамоаналіз і самооцінка власних дійучасть у колективній роботі класуактивний відпочиноквибір складних завдань

Номер слайду 5

Завдяки дослідженням науковців можна говорити про такі критерії сформованості пізнавальної активності особистості: енергійність;сумлінність;інтерес;самостійність;усвідомленість дій;воля;наполегливість у досягненні мети;цілеспрямованість, творчість;ініціативність.

Номер слайду 6

Найбільш ефективною формою навчання, я вважаю, поєднання сучасних інноваційних методів і прийомів з традиційними засобами.

Номер слайду 7

Дидактичні ігри. Цеглинки LEGOТрадиційні методи. Квести, вікторини. Тести

Номер слайду 8

Інтерактивні завдання

Номер слайду 9

Інфографіка – прийом, який безперечно зацікавить учнів (використання дослідницького методу). Це не тільки спосіб подання інформації. Техніку інфографіки використовую для створення маршрутних карт. Дошки, інтерактивні плакати

Номер слайду 10

Активність, відпочинок. Кінезіологія. Кінезіологія - це наука про розвиток головного мозку через рух, використовується в усьому світі. Кінезіологічні вправи – це комплекс рухів, що покращують розумову діяльність, синхронізують роботу півкуль, сприяють поліпшенню запам'ятовування, підвищують стійкість уваги, формують просторові уявлення. Зайняття сприяє розвитку рухової сфери, гармонізують роботу головного мозку.

Номер слайду 11

Отже, інноваційні технології:дозволяють розв'язати одразу кілька завдань: розвивають комунікативні вміння й навички, допомагають встановленню емоційних контактів між учасниками процесу;забезпечують виховне завдання, оскільки змушують працювати в команді, прислухатися до думки кожного; знімають нервове напруження, дають можливість змінювати форми діяльності, переключати увагу на основні питання.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
4 квітня 2023
Переглядів
1148
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку