Презентація "Розвиток толерантної особистості як основа формування гармонійного індивіда

Про матеріал
Матеріал, який розкриває розвиток толерантної особистості. Поради для батьків. Ігри для розвитку толерантності.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток толерантної особистості як основа формування гармонійного індивіда. Масалова Тетяна іванівна. Практичний психолог. КЗО «НВК № 102» ДМР

Номер слайду 2

Кожна людина унікальна, неповторна. Ми прийшли на цю планету для того, щобвиразити себе, а не для того, щоб статисхожим на когось.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

. Толерантність – це повага, сприйняття та розуміння багатого різноманіття культур нашого світу, форм самовираження та самовиявлення людської особистості. Сьогодні толерантність – яскравий показник ступеню демократичності кожної держави й одна з умов її розвитку. Толерантність – це, передусім, активна позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.

Номер слайду 5

бути готовим до того, що всі люди різні – не кращі й гірші, а просто різні;навчитися сприймати людей такими, якими вони є, не намагаючись змінити в них те, що нам не подобається;цінувати в кожній людині особистість і поважати її думки, почуття, переконання незалежно від того, чи збігаються вони з нашими;зберігати «власне обличчя», знайти себе і за будь-яких обставин залишатися собою. Що треба робити, щоб бути толерантним:

Номер слайду 6

Толерантність – ставлення до інших людей як цінності, що виражається у визнанні, розумінні та прийнятті представників інших культур; це терпимість до чужих думок, вірувань і поведінки. Толерантність особистості є суттєвим фактором соціалізації дитини і значною мірою визначає успішність її подальшого життєвого шляху.

Номер слайду 7

Важливим природним чинником у вихованні толерантності є батьківська любов – як джерело і гарантія благополуччя дитини.

Номер слайду 8

У сім’ї, в родині дитина отримує перший життєвий досвід, робить перші спостереження і вчиться, як поводитися в різних ситуаціях. Дуже важливо, щоб те, чого ми, батьки, вчимо дитину, підкріплювалося конкретними прикладами, і дитина була впевненою: у дорослих, слово не розходиться з ділом.

Номер слайду 9

У пригоді батькам стануть такі поради:1. Будьте чесні й відкриті, з повагою ставтеся до інших, виявляйте співпереживання й співчуття.2. Підтримуйте й заохочуйте впевненість дитини в собі, у її вчинках. 3. Розповідайте своїй дитині про традиції інших народів, свята, характерні для інших країн, важливі міжнародні дати. 4. Намагайтеся забезпечити вашій дитині досвід спілкування з різними групами людей. 5. Подорожуйте з дитиною і допомагайте їй відкривати для себе багатогранний світ. 6. Говоріть про відмінності між людьми з повагою. 7. Завжди давайте відповіді на запитання дітей, навіть якщо це буде не найкращий варіант.

Номер слайду 10

Саме гра надає можливість дитині уявити себе на місці інших людей, розширити спектр власних думок і почуттів, сприяє кращому розумінню себе та оточуючих.

Номер слайду 11

Ігри для розвитку толерантності«Я їду в потязі»«Поводир»«Пройти твій шлях» «Обери собі команду»«Три спільні речі»

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Толерантність. Повага. ДРУЖБАТЕРПИМІСТЬДопомога. РОЗУМІННЯПРОЩЕННЯпідтримка. СПІВПЕРЕЖИВАННЯМИЛОСЕРДЯ

Номер слайду 14

Номер слайду 15

УкраЇнці!Будьмо терпимими!Будьмо толерантними один до одного!

Номер слайду 16

Дякую за увагу!

pptx
Пов’язані теми
Психологія, Презентації
Додано
16 квітня 2023
Переглядів
305
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку