Презентація "Розвиток творчих здібностей учнів на уроках математики"

Про матеріал
Презентація для майстер-класу: "Розвиток творчих здібностей учнів на уроках математики"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Каракуц Наталії Василівни вчителя математики Очеретинського НВКМайстер-клас

Номер слайду 2

Номер слайду 3

ПЕДАГОГІЧНА ІДЕЯ

Номер слайду 4

5 серпня 2020 року, Кабінет Міністрів України ухвалив Концепцію розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти), реалізація якої передбачена до 2027 року. Запровадження STEM-освіти дозволяє наочніше пояснювати необхідний матеріал, допомагає учням ще зі шкільної парти вчитися критичному мисленню та вдало комбінувати отримані знання для вирішення реальних життєвих ситуацій. Адже одними із основних компетентностей школярів є навички логічного і математичного мислення та наукове розуміння природи і сучасних технологій. 

Номер слайду 5

Я. А. Коменський зазначав: “ Якщо навчання дається дитині важко, то в цьому передусім винні методи, якими її навчають ”Технології навчання: Технологія дистанційного навчання;Інформаційно-комунікаційна технологія;Технологія рівневої диференціації;Проектна технологія;Ігрові технології;Технологія проблемного навчання.

Номер слайду 6

Технологія дистанційного навчання Форми онлайн-комунікації: електронна пошта, соціальні мережі, служби обміну миттєвими повідомленнями та мобільні застосунки Viber, Zoom, Платформа Google Classroom, Learning. Apps.org.

Номер слайду 7

Використання ІКТ при вивченні математики:• самостійне навчання учнів; • використання тренінгових (тренувальних) програм; • використання діагностичних і контролюючих матеріалів; • виконання домашніх самостійних і творчих завдань; • використання комп'ютера для обчислень, побудови графіків; • використання програм, що імітують досліди, лабораторні роботи, застосування теорії у практичній діяльності людини; • використання ігрових і цікавих програм; • використання інформаційно-довідкових програм.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

"Нічому тому, що важливо знати, навчити не можна, - все, що може зробити учитель, це вказати шляхи". Р Олдингтон У основі методу проектів лежить. РОЗВИТОК НАВИЧОК ВИСОКОГО РІВНЯкритичного мислення;пізнавальних навичок учнів;умінь орієнтуватися в інформаційному просторі;умінь самостійно конструювати свої знання.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

«Координатна площина»6 класІСТОРИКИПРАКТИКИЖУРНАЛІСТИПРОФЕСОРИДОСЛІДНИКИПРЕЗЕНТАЦІЯ ПРОЄКТУ

Номер слайду 14

Геніальний французький вчений і мислитель XVII століття Рене Декарт (1596-1650) далеко не відразу знайшов своє місце в житті. Народився в дворянській сім'ї, Декарт отримав гарну освіту. У 1606 році батько відправив його в єзуїтську колегію Ла Флеш. Враховуючи не дуже міцне здоров'я Декарта, йому робили деякі послаблення в строгому режимі цього навчального закладу, наприклад, дозволяли вставати пізніше інших. Придбавши в колегії чимало знань, Декарт в той же час перейнявся антипатією до схоластичної філософії, яку він зберіг на все своє життя.

Номер слайду 15

Легенда 1. Одного разу Рене Декарт весь день пролежав у ліжку, думаючи про щось, а муха дзижчала навколо і не давала йому зосередитися. Він став міркувати, як би описати стан мухи в будь-який момент часу математично, щоб мати можливість зачинити її без промаху. І ... придумав, декартові координати, одне з найбільших винаходів в історії людства. Легенда 2. У стародавніх греків існувала легенда про сузір'я Великої і Малої Ведмедиць. Всемогутній бог Зевс вирішив взяти собі в дружини прекрасну німфу Калісто, одну із служниць богині Афродіти, всупереч бажанню останньої. Щоб позбавити Калісто від переслідувань богині, Зевс звернув Калісто в Велику Ведмедицю, її улюблену собаку - в Малу Ведмедицю і взяв їх на небо.

Номер слайду 16

Сфери застосування координатної площини

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

https://www.geogebra.org/graphing. Використання Geo. Gebra при вивченні математикина уроках та в STEAM-проектах

Номер слайду 20

Номер слайду 21

7 червня 1862 року трищоглове судно "Британія" Глазго зазнало аварії ... гони ... півд ... берег ... два матроса ... пл. Капітан Гр ... дости ... Контіні ... пл. ... жорстокий ... інд ... кинутий цей документ ... довготи і 37 ° 11 широти ... надайте їм допомогу ... загинуть. "

Номер слайду 22

СУЗІР'Я

Номер слайду 23

Номер слайду 24

pptx
Пов’язані теми
Математика, Інші матеріали
Додано
10 лютого 2021
Переглядів
2178
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку