Презентація "Розвиток зорової уваги у дітей середнього шкільного віку"

Про матеріал
Для дітей середнього віку необхідні заняття, що розвивають здорову увагу. Це вік, коли головний мозок створює фундамент із психічних розумових операцій. Він пластичний і активний. Готується створювати особливі зв’язки і нейронні ланцюжки, які дозволять дитині пізнавати світ, зокрема працювати з інформацією. Прийом, обробка, аналіз і видача результату – от дії, з якими мозку доведеться справлятися. Для цього він повинен приготувати ділянки, що відповідають за зорову увагу. Якщо їх створити та активізувати – будуть створені умови для інтелектуального розвитку і якісного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток зорової уваги у дітей середнього шкільного віку. Добірка картинок до дидактичної гри “Знайди дві однакові картинки”

Номер слайду 2

Розвиток зорової уваги у дітей середнього шкільного віку Увага – виборча спрямованість сприйняття на той чи інший об’єкт. Вона знаходить собі вираз у відношенні людини до об’єкта. За увагою часто стоять інтереси і потреби, установки і спрямованість, інші психологічні характеристики особистості. Для дітей передшкільного віку необхідні заняття, що розвивають здорову увагу. Це вік, коли головний мозок створює фундамент із психічних розумових операцій. Він пластичний і активний. Готується створювати особливі зв’язки і нейронні ланцюжки, які дозволять дитині пізнавати світ, зокрема працювати з інформацією. Прийом, обробка, аналіз і видача результату – от дії, з якими мозку доведеться справлятися. Для цього він повинен приготувати ділянки, що відповідають за зорову увагу. Якщо їх створити та активізувати – будуть створені умови для інтелектуального розвитку і якісного навчання. Якщо мозок готовий, потрібно створити умови для його роботи – зорова і візуальна інформація про навколишній світ сприймається через зір –  розвивається фантазія, творчі здібності, зворотній зв’язок, образна пам’ять, навички читання і мислення. А якщо додати інтерес – мозок створить потрібний міцний нейронний ланцюжок. Пропустимо момент розвитку зорової пам’яті – отримаємо проблеми з читанням, письмом, запам’ятовуванням і сприйняттям прочитаного. Передбачуваний результат– низька успішність. У дітей з порушеннями зору наявне переживання слухової уваги над зоровою, а також відмічаються значні труднощі формування довільної уваги. Важливо зазначити, що всі якості уваги (активність, спрямованість, обсяг, розподіл, переключення, інтенсивність, стійкість) знаходяться під впливом порушень зору, але здатні до високого розвитку, який може перевищувати рівень дітей, які бачать. Діти слабозорі та зі зниженим зором здатні виконувати пропоновані вправи , але необхідно чітко регламентувати безперервне зорове навантаження, яке не повинно перевищувати 5-7 хвилин для слабозорих дітей і 10-15 хвилин для дітей зі зниженим зором, хоча й таке навантаження може втомлювати багатьох дітей.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Номер слайду 33

Номер слайду 34

Номер слайду 35

Номер слайду 36

Номер слайду 37

Номер слайду 38

Номер слайду 39

Номер слайду 40

Номер слайду 41

Номер слайду 42

Номер слайду 43

Номер слайду 44

Номер слайду 45

Номер слайду 46

Номер слайду 47

Номер слайду 48

Номер слайду 49

Номер слайду 50

Номер слайду 51

Номер слайду 52

Номер слайду 53

Номер слайду 54

Номер слайду 55

Номер слайду 56

Номер слайду 57

Номер слайду 58

Номер слайду 59

Номер слайду 60

Номер слайду 61

Номер слайду 62

Номер слайду 63

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Матеріали до уроків
Інкл
Додано
13 лютого 2022
Переглядів
618
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку