Презентація "Розвиваємо пам'ять"

Про матеріал
Презентація містить поради та рекомендації щодо активізації мозоку та розвитку пам'яті. Матеріал буде корисним для випускників закладів освіти, які готуються до складання ЗНО або НМТ. Можна використовувати на уроках математики і не тільки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Потрібна Людмила Валентинівна, вчитель математики ОЗРЗЗСО №6 м. Рені, Одеська область

Номер слайду 2

Варто робити їх регулярно! Особливо, що більшість з цих вправ легко впишуться у ваш повсякденний ритм.  Ми підібрали для вас декілька вправ, які активізують ваш мозок і збільшать обсяг пам'яті

Номер слайду 3

1. Візуалізація Суть вправи у тому, що ви маєте створити для себе предмет меблів, який буде допомагати вам запам’ятовувати інформацію.

Номер слайду 4

2. Номери авто Спробуйте запам’ятати номери трьох авто, що проїхали повз вас. Повторіть ці номери через 10 хв. З часом збільшуйте кількість автомобілів.

Номер слайду 5

3. Чек у супермаркеті Отримавши чек у магазині, додайте вартість окремих покупок і перевірте загальну суму. Спробуйте за годину перерахувати усі товари, які ви купили і їх вартість.

Номер слайду 6

4. Актори у серіалі Запам’ятайте і запишіть з пам’яті прізвища акторів в улюбленому серіалі. Коли дивитиметесь наступну серію, перевірте чи правильно всіх згадали.

Номер слайду 7

5. Звичний стан речей Спробуйте робити звичайні речі по-іншому: знайдіть інший маршрут додому від школи чи роботи, хоча б раз на день змінюйте робочу руку (наприклад, навчіться чистити зуби лівою, а не правою рукою).

Номер слайду 8

6. Іноземні мови Запам’ятовуйте по 3-4 слова на день з будь-якої іноземної мови. Якщо ви складаєте англійську чи іншу іноземну мову на ЗНО, то варто збільшити цю кількість до 10 слів на день.

Номер слайду 9

7. Слова пісень Знайдіть слова своїх улюблених пісень і вивчіть їх. Кожного разу, коли чуєте пісню, яку вивчили, підспівуйте чи промовляйте про себе її слова. Краще, щоб пісні були іноземною мовою — так ви не лише натренуєте пам’ять, а й краще вивчите мови.

Номер слайду 10

8. Фотографічна пам'ять (метод Айвазовського) Щоб тренуватись за методом Айвазовського, вам треба протягом 5-ти хвилин дивитись на предмет, пейзаж або людину. Заплющити очі і подумки відтворити кольоровий образ цього предмета настільки точно, наскільки це можливо. Для покращення результатів від тренування, можете цей предмет намалювати.

Номер слайду 11

9. Вірші Вивчення на пам'ять віршів добре тренує ваш мозок. Поставте собі за мету вивчити усі вірші, які входять у програму ЗНО з української літератури. Наприклад, по одному на тиждень. Старайтесь при вивченні зрозуміти сенс вірша, подумати над прийомами, що використовував автор.

Номер слайду 12

10. Як запам’ятати формули Розслабтеся. Математику і фізику не варто вчити, коли ви перебуваєте в стані стресу. Розслабтеся. Після цього ви зможете краще сконцентруватися на завданні.

Номер слайду 13

Як можна менше підглядайте. Багато людей вважають, що вони можуть запам'ятати формулу, тільки глянувши на неї. Але прокинувшись на наступний день, вони з подивом усвідомлюють, що за ніч формула випарувалася з їх пам'яті. Ось чому правильним підходом буде заучування формули без підглядання. Потрібно повторювати стільки разів, скільки ви можете. Повторення - мати навчання.

Номер слайду 14

Задовольните свої потреби. Ви коли-небудь намагалися вчитися, коли ви голодні або хочете пити? Яке це? Вам дуже важко сконцентруватися, тому що ви можете думати тільки про шматок піци. Якщо ви відчуваєте, що хочете їсти або пити, зробіть перерву в заучуванні формул і задовольните свої потреби в їжі та воді.

Номер слайду 15

Носіть формули з собою. Знайдіть який-небудь маленький блокнотик і запишіть туди всі формули. Покладіть його до себе в кишеню і намагайтеся повторювати формули, якщо ви відчуваєте, що щось забули. Це допоможе вам пригадати все те, що ви вчили, і запам'ятати ці величезні формули на все життя.

Номер слайду 16

ПОРАДИ Напишіть формули на аркуші і прикріпіть його до стіни у вашій кімнаті. Кожен раз, коли ви будете дивитися на них, ви будете запам'ятовувати. Це дійсно працює. Постарайтеся придумати зі своїми друзями гру, в якій потрібно було запам'ятовувати формули. Це допоможе вам запам'ятати їх, тому що кожен хоче виграти. Також ви можете спробувати римувати формули або придумати пісню, якщо ви любите співати.

Номер слайду 17

Підслуховування. Це чи не найцікавіша вправа, яку теж можна робити щодня. Коли ви йдете по вулиці або їдете у громадському транспорті, спробуйте почути та утримати в голові розмову незнайомих вам людей. Потім відтворіть цю розмову у себе в голові з потрібною інтонацією, уявляйте обличчя людей, які говорили. Це розвиває аудіальну пам'ять і полегшить вам запам’ятовування великих масивів інформації на слух.

Номер слайду 18

Удачі в розвитку пам'яті!

ppt
Додано
24 квітня 2023
Переглядів
449
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку