Презентація Рухома іграшка "Кучерява вівця"

Про матеріал
Виготовлення веселої рухомої іграшки стане рухомим сюрпризом для друзів і рідних.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

РУХОМА ІГРАШКА«КУЧЕРЯВА ВІВЦЯ» Нікопольський ліцей №9 Нікопольської міської ради. Н. М. Смоляр

Номер слайду 2

Пасеться на лугу тварина: Пухка і сіра, як хмарина. Вона нам вовною даєТурботу і тепло своє. Відгадайте загадку. Вівця

Номер слайду 3

Цікаві факти про овець. Згідно з останніми дослідженнями, вівці мають прекрасну пам’ять. Новонароджені ягнята здатні розпізнавати свою матір по голосу. Станом на сьогодні відомо про приблизно 600 видах овець. Цікавий факт, що у тварин дуже гострий слух, унаслідок чого їх лякають різкі звуки. Чи знаєте ви, що вченим досі не вдалося створити волокно подібне овечої вовни, яке могло б так само зберігати тепло? Один настриг вівці може дати 10-20 кг вовни. Гірські барани одні з небагатьох великих ссавців, які можуть жити на висоті 5-6 км над рівнем

Номер слайду 4

Хто не мріє побувати в Карпатах? Можливо, тобі пощастить, і ти відчуєш справжню романтику гір — побачиш отари овець, вогнища на полонинах та скуштуєш смачної бринзи з овечого молока. Так-так, овече молоко надзвичайно корисне. А ще вівця — волохатий антистрес, налаштовує на позитив і знімає втому.

Номер слайду 5

Вироби з овечого молока. Карпатський сир. Йогурт з овечого молока. Карпатське овече молоко. Молочні продукти

Номер слайду 6

Нехай весела рухома іграшка стане приємним сюрпризом для друзів і рідних.

Номер слайду 7

Жили-були у шухляді письмового стола ножиці, шило, кольорові олівці, папір та нитки. Щодня вони сперечалися між собою, хто з них найпотрібніший, найголовніший. Якось шухляду хтось висунув, і її мешканці побачили свого господаря – хлопчика. Він вийняв їх усіх і почав працювати. Брав кольорові олівці і ними розфарбовува. Потім вирізував ножицями окремі деталі, шилом проколював отвори у зазначених місцях і скріплював їх за допомогою дротика та нитки. Вийшла гарненька рухома іграшка. Усі залишилися задоволені, бо зрозуміли, що найголовніша тут – людина, її вмілі руки. Отож, коли ножиці, шило, кольорові олівці, папір та нитка знову повернулися у шухляду, сперечатися їм вже не хотілося. Усі вони бажають, щоб їх швидше взяли до роботи. Казка

Номер слайду 8

Що потрібно для роботикартон бежевого, коричневого,сірого, чорного кольорів білий папір тонкий дріт (40– 45 см) ножиціпростий олівець тонкий скотчручка-коректорстрічка (10–12 см)чорний маркертовста голкатовсті нитки (40 см)

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Послідовність виконання1. Намалюй на кольоровому картоні та виріж деталі виробу:голову, тулуб, вуха, ноги вівці. Зроби голкою два отвори дляниток і дротиків на деталях тулуба (знизу), вушок, лап (зверху) (фото 1).

Номер слайду 12

2. Намалюй на білому папері та виріж чубчик. Розмалюй мордочку та наклей чубчик (фото 2). Приклей голову до тулуба.3. Дротики завдовжки 5–6 см зігни навпіл, перекрути за зразком (фото 3).

Номер слайду 13

4. Приєднай деталі (вушка, ніжки) до заготовки. Устроми дротики в отвори деталей з лицьового боку, а на звороті розігни їхні кінчики (фото 4, 5). Залишки дротиків відріж.

Номер слайду 14

5. Зв’яжи ниткою деталі вушок та ніжок за зразком (фото 6).6. Довгою ниткою, складеною навпіл, перев’яжи згори донизунитяне з’єднання вушок та ніжок (фото 7).

Номер слайду 15

7. Ручкою-коректором намалюй «кучерики» на тулубі, а чорним маркером — на чубчику. Скотчем приклей бантик (фото 8).8. Смикни за ниточку — і твоя іграшка «оживе».

Номер слайду 16

Дякую за роботу!

pptx
Пов’язані теми
Я досліджую світ, 4 клас, Презентації
НУШ
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
1336
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку