Презентація "Рухова активність"

Про матеріал
Ознайомлення з популярними видами рухової активності, Пірамідою рухової активності. Обговорення впливу руху на фізичне, психологічне і соціальне благополуччя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рухова активність

Номер слайду 2

У цьому параграфі ви:• дізнаєтесь, які види рухової активності найпопулярніші у вашому класі;• ознайомитеся з пірамідою рухової активності;• обговорите вплив руху на фізичне, психологічне і соціальне благополуччя

Номер слайду 3

Рухова активність —це будь-які форми руху, під час яких організм використовує енергію. Це можуть бути заняття спортом (плаванням чи гімнастикою) або такі буденні справи, як прибирання чи вигулювання собаки. Більшість видів рухової активності покращує нашу фізичну форму

Номер слайду 4

Вправа «Види рухової активності»1. На окремих аркушах паперу запишіть види рухової активності, якими займаєтеся регулярно.2. Додайте ще три види рухової активності, які ви хотіли б спробувати в майбутньому. По черзі скажіть, чому вони вас приваблюють.3. Визначте три найпопулярніші у вашому класі види рухової активності.

Номер слайду 5

Принципи рухової активності1. Принцип індивідуальності — означає, що кожна людина має унікальні характеристики, які визначають її здатність адаптуватисядо фізичних навантажень. Генетичні особливості, вік людини, станїї здоров’я впливають на інтенсивність обміну речовин, нервової таендокринної регуляції. Та сама тренувальна програма може ідеальнопідходити одній людині і зовсім не підходити іншій..

Номер слайду 6

Принципи рухової активності2. Принцип систематичності — означає необхідність регулярних тренувань. У разі припинення або значного зменшення навантажень, здобутки, яких вдалось досягти, швидко втрачаються. Цей принцип породив популярний вислів: «Використовуй, або втрачай».

Номер слайду 7

Принципи рухової активності3. Принцип поступовості — означає потребу поступового збільшення навантажень. Нехтування цим принципом може призвести до травми і втрати інтересу до занять.

Номер слайду 8

Хороша фізична форма

Номер слайду 9

ФІТНЕС ( від англ. to be fit – тримати себе у формі)Аеробні вправи — будь-які активності, в яких задіяно великі групи м’язів і яківиконуються ритмічно в помірному темпі протягом щонайменше 10 хвилин тричіна день або 20–30 хвилин одноразово. Приклади аеробних вправ: біг підтюпцем, плавання, катання на велосипеді, танці. Ці активності тренують серце, поліпшують кровообіг, і м’язи отримують достатнюкількість кисню. Аеробні активності підвищують показники загальної і м’язової витривалості.

Номер слайду 10

ФІТНЕС ( від англ. to be fit – тримати себе у формі)Анаеробні вправи — види рухової активності, під час яких м’язи змушені продукувати енергію в умовах дефіциту кисню, оскільки кров не встигає постачати потрібну його кількість. Забіг на коротку дистанцію, тренування на силових тренажерах — приклади анаеробних активностей. Вони збільшують об’єм м’язів і підвищують показники м’язової витривалості і м’язової сили.

Номер слайду 11

Окрім аеробних і анаеробних активностей, для підтримання доброї фізичної форми слід регулярно виконувати вправи для розвитку спритності та гнучкості. Спритність — добра координація рухів і швидка реакція. Розвивають спритність східні єдиноборства, фехтування, всі види тенісу, бадмінтон, танці, плавання. Гнучкість — здатність суглобів забезпечувати максимальну амплітуду рухів. Втрата гнучкості може призвести до розтягнень м’язів, а сильні й еластичні м’язи забезпечать активність до старості. Вправи для розвитку гнучкості — це гімнастика, акробатика, танці, східні єдиноборства, йога.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Висновки

Номер слайду 15

Домашнє завдання1. § 6 «Рухова активність» (стор. 48 – 54)2. В зошит виписати Принципи рухової активності, основні терміни і поняття, схематично замалювати Піраміду РА

pptx
Пов’язані теми
Основи здоров’я, 9 клас, Презентації
Інкл
До підручника
Основи здоров`я 9 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В. С., Страшко С. В.)
Додано
17 жовтня 2023
Переглядів
1117
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку